9 desember 2013 -- 6:30

Komiske greier, dette med selvutvikling og ståpåvilje. Jeg skulle så gjerne sett fasitsvaret på hvorfor noen får til så mye, og andre ikke, når de stort sett har samme utgangspunkt. Hvorfor noen liker hver dag for seg, mens andre konstant venter på neste helg og neste ferie. Det virker som om noen venter på at lykken plutselig skal ringe på døren, og si «tada!» En dag. En vakker dag, DA blir det så bra! Jeg trenger ikke gjøre noe. Lykken vil finne meg.

Nei. Du må gå dit selv. Jeg har kontakt med en herlig sjel, som formulerte det så fint: For å bestige en fjelltopp, må man jo gå til topps – man er ikke plutselig på toppen, uten å ha arbeidet seg opp dit. Og det er vel kanskje nettopp det som gjør det så fantastisk å komme seg til topps? At man faktisk har gått hele veien opp. Klart noe. Oppnådd noe! Man hadde trolig ikke hatt noen grunn til å få mestringsfølelse, om man plutselig sto på toppen, uten å ha arbeidet seg dit.

Jeg har inntrykk av at «en dag» skal ting skje, for så mange. En dag skal man begynne å spise sunnere. En dag skal man ta et ordentlig tak i ryddingen. En dag skal man begynne å sortere avfall. En dag skal man begynne å trene. En dag skal man ta skolen seriøst. En dag skal man prioritere sin egen lykke. En dag skal ting bli bedre.

Vet du hva? «En dag» kommer ikke, uten ditt bidrag. Du kan bestemme når «en dag» skal være. Faktisk, du bestemme når «en dag» skal være. Hvis ikke kommer ikke «en dag», da forblir den bare… Vel, «en dag». Lettere sagt enn gjort, men jeg mener nå at det er verdt det. Litt av gangen, og så er man i gang. Og kjære vene, så mye man får igjen for det. Ikke bare på papiret, men hvor mye man får igjen, i form av positive følelser, selvfølselse, mestring, og ikke minst motivasjon til å ta med seg viljestyrken inn i andre aspekter av livet. Hva er det egentlig man venter på? Livet er nå.

nedogopp

Er man ikke der man vil være, men vet omtrent hva som må til for å komme seg dit, er det opp til en selv å gjøre nettopp de tingene. Vil man noe, er vel premien verdt arbeidet?

Av Kamilla | 20 Kommentarer »
 1. Tonekb sier:

  Ja, ja, og ja! Til hver ett ord du skriver her! Jeg kunne ikke vært mer enig – men jeg skal ærlig innrømme at det ikke bestandig er like lett å følge tankegangen i praksis. Nettopp derfor var det så oppløftende å lese dette akkurat i dag, på noe jeg ellers ville ha kalt for en «blå» mandag. Det skal det ikke bli likevel, for det er det jeg selv som har ansvaret for. Takk igjen, Kamilla! Innleggene dine slutter simpelthen ikke å inspirere.

  God mandag!

  • Kamilla K sier:

   Så bra innlegget kunne treffe. For all del – teori og praksis går ikke alltid hånd i hånd, men jeg er stor tilhenger av det å være bevisst.

   Tusen takk for så gode ord 🙂 God mandag til deg!

 2. Marthe sier:

  Ah, Kamilla. Jeg liker deg så godt, fornuftige kvinne 🙂 Jeg har spurt om det tidligere, men spør igjen: skal du skrive et innlegg om hvilke bøker du anbefaler? 🙂 Jeg krysser fingrene for deg, og håper det går fint på eksamen!! Stor klem.

  • Kamilla K sier:

   Neimen, så hyggelig! Tusen takk for det 🙂 Eksamen gikk greit (tror jeg).
   Jeg har lånt ut flere bøker til venner, derfor drøyer det sånn med det innlegget. Men jeg får kanskje bare skrive likevel, og så ikke inkludere alle bøkene i bildene. Er mange som spør etter et slikt innlegg for tiden 😉 Synes det er helt konge at så mange av leserne mine er gira på selvutvikling!

 3. Thea sier:

  Ofte er det jo sånn at man er sin egen lykkes smed. De valgene du tar i dag har noe å si for hvem du er som person. Fordi du tar de valgene. Du er du. Og ja, vi har alle forskjellig bakgrunn og noen forskjellige forutsetninger, men du trenger ikke bli den personen du var «ment å bli».

  Da jeg leste dette tok jeg meg selv i å tenke; jeg venter faktisk ikke på neste helg, neste ferie, neste ditt og datt. Jeg er her og nå. Selvfølgelig venter jeg på at eksamenstiden skal være over, for da kan jeg endelig ta meg tid til venner som kommer hjem, mormor som stakkars vil ta en kaffe med meg og jeg kan slappe av. Men jevnt over venter jeg ikke på «livet». Jeg lever det. Man må nok skille litt på det å glede seg til noe, og bare vente på det. Jeg gleder meg alltid til alle ferier, jeg gleder meg til både jul og bursdag. Men jeg venter ikke på tilstanden som er når julen eller bursdagen kommer. Jeg har tatt valg og beslutninger som gjør at jeg er den jeg er nå. Det er jeg glad for, for å vente er jo sinnsykt kjedelig.
  Håper eksamen gikk bra i dag :):)

  • Kamilla K sier:

   Man er sin egen lykkes smed. Det er jeg overbevist om. Vi bestemmer over oss selv, og vi kan alle definere hva «lykke» er, til enhver tid. Men et slikt tankesett fører også med seg mye ansvar. Ansvaret er vel der hele tiden, men jeg tror mange blir litt skremte at at alt faktisk er opp til dem. Enklere når andre kan ta seg av slikt.

   Helt konge at du har funnet en slik ro og glede i livet ditt. Gull! 😀 Enig angående det å glede seg til ting. Jeg gleder meg til mye i fremtiden, men tror nøkkelen er å ikke la det overspeile at jeg har det fantastisk her og nå også.

   Eksamen gikk fint! Takk 🙂

 4. H sier:

  Jeg digger deg! 😀 Klok dame

 5. Anonym sier:

  Det er så sant, Kamilla!

  Jeg må virkelig takke deg for alle de inspirerende innleggene dine. I tillegg syns jeg det er veldig inspirerende (og hyggelig) at du er så lykkelig 🙂 Det er så viktig å sette pris på de små tingene i livet og du gjør en strålende jobb med det 🙂

  Selv driver jeg vel kanskje og klatrer oppover fjellet. Jeg prøver vel å finne veien helt til toppen. Trening, sunn mat og en balansert livsstil har jeg funnet ut er en del av veien.
  Dessverre har det seg slik at det nylig ble slutt mellom samboeren min og meg. Å være forelsket er faktisk en ubeskrivelig lykkefølelse og jeg lurer litt på om det finnes noe annet som kan tilsvare den følelsen. Det er vel en slik følelse jeg prøver å finne, og som jeg håper finnes.
  Det ser for så vidt ut som du føler den lykken uten å ha en kjæreste (etter hva jeg vet i hvert fall) så det finnes vel noe som kan tilsvare følelsen 🙂 Men som du sier er det nok ikke noe som kommer gratis, men som man/(jeg) må jobbe for. Det hender man må gå noen «omveier» for å komme til toppen 😉 Når det er sagt, klager jeg ikke. Jeg holder på med en fantastisk spennende utdannelse, jeg er frisk og rask, har gode venner og familie og ja, livet er jo bra 🙂

  Håper alt har gått bra med eksamen for deg og at du får en strålende uke videre! 🙂 Igjen, takk for at du inspirerer til en mer positiv hverdag!

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk for så god og fin tilbakemelding! 🙂

   Det virker som du har funnet ut hva som er teorien, så dermed er det praksisen som må finnes ut av 😉 Man må jobbe for egen utvikling, men finner man glede i det arbeidet, er store deler allerede gjort 🙂 Lykke til! Virker som du allerede har mye glede i livet!

 6. Kristine sier:

  Tusen takk for så inspirerende innlegg! Akkurat hva jeg trengte nå. 🙂

 7. Solfrid sier:

  Vet du hva Kamilla, jeg har gått og tenkt på dette innlegget i hele dag siden jeg leste det i dag morges. Takk for at du får igang så mange refleksjoner! Grunnen til at dette traff meg er at jeg lenge har hatt det utrolig godt, vært skikkelig fornøyd med livet mitt. Men det endret seg forrige uke når jeg fikk vite at lillebror er ganske syk…

  Jeg er på langt vei veldig enig med deg. Vi må alle ta valg om hvordan vi kan leve gode og meningsfulle liv. Vi kan ta grep om livene våre i dag. Men samtidig er det viktig å vite at «shit happens». Ting, utenfor vår kontroll, går av og til skeis. Og det er helt normalt. Og det suger skikkelig av og til.

  • Kamilla K sier:

   Takk for fin tilbakemelding, Solfrid! Leit å lese om broren din – jeg orker ikke tenke på hvor vanskelig det må være. Følelsen av at man ikke får gjort noe med et problem, er på ingen måte behagelig. Håper han får god hjelp! <3
   Jeg er helt, helt enig med deg. Vi skaper vår egen lykke, og det mener jeg er noe å strebe etter. MEN ingen regel uten unntak. Noen ting skjer, uavhengig av hva vi gjør, og det må vi finne oss i. Og det er lov å være sur, lei seg, fortvilet og såret. Absolutt! Følelsesspekteret er stort av en grunn, tenker jeg.
   Lykke til med både deg og bror. 🙁 🙂

 8. Åslaug sier:

  😀 😀 å lese dette i morges var jammen tidenes start på dagen og uken! HERLIG innlegg!

 9. Therese sier:

  Herlig lesestoff på morgenkvisten dette her! Digger deg, regner med du har gjettet det allerede? Hihi! 🙂 Benyttet meg også av den nye fancye facebook-knappen og så at min kjære mamma likte at jeg likte, noe som trolig betyr hun har lest det hun og! Hurra for å kunne dele Kamilla-innlegg høyt og lavt 😀

  Håper også at eksamen gikk bra 😀

  • Kamilla K sier:

   Oioioi, så kult! 😀 Det liker jeg! Mamma og pappa leser også, så kanskje det er min nye målgruppe?! Neida 😉 Prøver å nå de som vil nås jeg, men kjempegøy å nå noen litt uteom standarden!
   Takk for fine ord, Therese! Ha en god tirsdag 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.