9 november 2013 -- 8:33

Jeg lurer på om du kan skrive litt om hvorfor du har lagt om løpetreningen din, og tanker rundt det? Vet du, det er flere faktorer som har spilt inn der. For det første har jeg lært litt for mye om hvordan løping virker kroppen, og da har jeg ikke blitt så gira på å gjøre det. I tillegg har jeg villet fokusere mer på styrketreningen, som tar kortere tid per dag. Jeg er streng på å ha en god oppvarming og nedtrapping, og når jeg i tillegg er mer glad i distanse enn tempo, tar løpeøktene gjerne et par timer. En stor faktor har også vært det at jeg flyttet i april. På Nordstrand kjente jeg gatene inn og ut, jeg hadde en favorittmølle på SATS, og ja… Flyttet, fikk en favorittmølle på SATS her, men jeg kjente jo ikke gatene og nærmiljøet! Det ble en naturlig brems. Også har det seg slik at jeg er et ganske sosialt vesen, så når jeg står mellom å gå tur i skogen med noen (Ingrid), eller løpe en tur alene, er valget selvsagt. Å løpe med andre liker jeg ikke. Om jeg kommer til å trappe opp løpingen igjen? Ikke uaktuelt. Om jeg våkner en dag, og har lyst til å løpe, løper jeg. Med god oppvarming og solid styrketrening til grunn, tenker jeg ikke at det er noe stort problem. Har løpt litt mer den siste tiden, og det har gitt mersmak, men om jeg skal tilbake til 40 km i uken, og hele den greia, det spørs.

goodoldtimes

Dette er det jeg savner. Langkjøringer, løpeglede, egen tanketerapi.

Jeg har forstått at du har hatt et vanskelig forhold til mat. Er det fortsatt slik? Altså mat ser jo ut til å oppta mye av dine interesser, er dette kun positivt i følge deg? Hvordan stiller du deg ovenfor godteri og fast food om det er en sjelden gang? Ikke for andre, men hva føler DU rundt dette? Er det noe du praktiserer? Er du fronøyd med kroppen din slik den er nå? Hva er dit forhold til mat og kos? Tror du har ganske feil oppfatning av meg. Har aldri hatt er vanskelig forhold til mat, bare vært den typiske «står det et sted, er det sant»-personen. Mat har alltid vært noe fint i mine øyne, men balansen mellom inntak og forbrenning har til tider vært svært ujevn. Tenker egentlig ikke så mye mat eller kosthold, det går som regel på autopilot. Bloggen handler i stor grad om fysisk og psykisk helse, ikke så mye om MEG. Når jeg setter meg ned for å skrive noe her, da tenker jeg på de tingene, for å formidle et budskap.

Definisjonen min av «kos» har forandret seg. Før var «kos» sukker, nå er det så mye mer. Som jeg har nevnt tidligere så ser jeg nok annerledes på godteri og slikt, enn mange andre. Jeg vet hva tingene gjør med kroppen innvending, og som en effekt har jeg mistet lysten på mye av det. Litt som med røyk. Hadde jeg trent og spist sunt for en viss kroppsfasong, hadde jeg muligens stilt meg annerledes til det. For meg kommer helse og velvære først, og jeg trives godt med livsstilen min. Jeg er fornøyd med kroppen min, ja. Det er veldig befriende.

namnamnam

Når kommer innlegget om kokosolje som du skrev tidligere at du skulle lage? Venter nemlig i spenning på det! Vet du, det hadde jeg glemt! Men nå har jeg snart gjort det ferdig, så det er like rundt hjørnet.

Jeg lurer på om du fester/drikker no særlig? Høres kanskje ut som et teit spørsmål, men jeg syns det er vanskelig å både være sosial, gå på fester, gå ut osv – som jeg jo vil, samtidig som jeg vil trene og føle meg bra også. Vil du gå ut, går du ut. Hvorfor nekte seg det? Det er opp til deg hva å gå ut skal defineres som. Du trenger ikke blir sørpe full, komme hjem klokken fire, og la det snu opp-ned på alt. Du må finne en balanse du er komfortabel med. Se bort i fra hva andre gjør. Hvor er din komfortsone?

Siden du er så glad i å reise, hvilke steder er dine favoritter? Og hvor drømmer du om å reise? Å, dette likte jeg. Favorittene er Nice, New York og London. Med København, Island, Istanbul snikende like etter. Også likte jeg meg i Haag! Og Paris. Og Brixham. Haha! Drømmer om å reise til vestkysten i USA, vil tilbake til Island på sommertid, og er litt gira på Hawaii. Også vil jeg på Norgesferie snart. Norge er best!

reisekk

KK i Instanbul, Amsterdam, Paris, Menton, København og London.

Hva er det beste du vet å gjøre de dagene du har treningsfri? Jeg har nok å drive med ellers, så har jeg treningsfri opplever jeg som regel ikke at det åpner seg masse med tid. Det er jo snakk om halvannen time, og da faller det seg gjerne naturlig at jeg gjør skolearbeid, leser, er med venner, eller slikt jeg uansett driver med.

Har du noen favorittspisesteder i Oslo? For et par helger siden var jeg på SOM TAM, en thailandsk restaurant på Torshov. Den kan jeg absolutt anbefale. Spiste lam med cherrytomater, druer og en knalldigg saus. Og kokossorbet til dessert! Ellers er Bølgen & Moi helt knall, og det samme med Nodee, Alex Sushi, og Vapiano… Med jentene drar jeg som regel på Yaya’s – festlig sted.

For en nybegynner når det kommer til kondisjonstrening, tror du det er et godt alternativ å begynne med rask gange i oppoverbakker? Eller er det bortkastet? (Jeg eier ikke kondisjon, men ELSKER å gå laaange turer i skog og mark!) Bortkastet?! Absolutt ikke! Det er helt topp for folk med god kondisjon også. Elsker du å gå lange turer i skog og mark, ville jeg fortsatt med det, og ønsker du mer effekt av det, kan du heller sette opp tempoet, eller leke deg i noen oppoverbakker i skogen. Å gå fort skal man ikke undervurdere.

Har du prøvd yoga? I så fall hva synes du? Ja! Gikk fast på yoga før, synes det er helt topp! Men jeg må prioritere den treningen jeg ønsker å drive med, og der faller ikke yoga inn. Men det er ikke utelukket at jeg drar på en time eller syv i fremtiden. SATS har mange yogatimer.

Hva er dine beste tips for å strukturere hverdagen mellom trening, kosthold, studier osv.? Svarte på det spørsmålet i eget innlegg.

hverdagen

Kabalen går som regel opp, bare man legger den. Skolearbeid, trening, ferie, sosialt samvær, forelesninger, mat.

Liker å gå lange turer, men ikke så veldig glad i å jogge (men jeg har lyst til å bli glad i det). Hva tror du er de beste motivasjons og gjennomføringstipsene for en ikke-glad i å jogge person til å bli glad (og «flink»/kondisjon)i det?  Jeg ser ikke poenget i å jogge, hvis du ikke liker det. Men hvis du vil begynne å like det, kan du kanskje finne noe inspirasjon i det jeg har skrevet om hvordan jeg bygget opp min løping i et eget innlegg og et annet innlegg med forslag til oppsett av løpeøkter. Jeg likte ikke å løpe før.

Jeg lurte på om du fortsatt bruker greens? Mener å huske at du har brukt hvetegress o.l. før? Litt, i ny og ne, men ikke på fast basis. Har et glass med «best of greens» stående, og hvis jeg lager smoothie eller noe i den duren, tar jeg det oppi.

Og kommer det et innlegg om søvn? Det er HER.

Jeg lurer på hvordan du tenker i forhold til prioritering og spesielt hvordan du prioriterte den perioden du gikk ned så mye. Sosialt over trening? Holde deg til kostholdet ditt når du er på besøk hos andre? Sånne type ting. Hm… Jeg følte ikke at jeg måtte velge det ene over det andre. Som jeg liker å gjenta, i det uendelige, så er det helheten som teller. Jeg har hele tiden tenkt at det er hvordan jeg spiser totalt for en uke eller en måned, eller ett år, som utgjør kostholdet mitt, ikke ett enkelt måltid. Når andre legger mye omtanke i det å lage mat til meg, får sunnhetsfaktoren være langt ned på listen over ting jeg bryr meg om. Jeg lager stort sett mat til meg selv, og det er det som utgjør størsteparten av hva jeg får i meg. Overanalysering har lite for seg.

Jeg lurer på hvordan du varmer opp til styrketrening, og dine tanker rundt dette? Jeg varmer opp med strikk, kroppsvektøvelser, og gjerne noe spesifikt til det jeg skal trene, med kettlebells. Har jeg knebøy på planen, tar jeg øvelsene mine med strikk, mobilitetsøvelser for ankelmobilitet, noen goblet squats med kettlebells, og så bygger jeg opp knebøyen fra først å bøye med stangen, og så oppover i vekt, til jeg kommer dit jeg vil/klarer/har planlagt. Har fått et godt oppvarmingsprogram av Fredrik.

I tillegg lurer jeg på hvordan du gikk frem når du startet med styrketrening, hvor startet du? Har skrevet litt om det HER, i tillegg til et innlegg om det å tørre å gå inn i styrkeavdelingen HER.

muskelfabrikkene

Puh, langt innlegg. Sånn kan det gå. Liker å svare på spørsmål. God helg, fintfolk!

Av Kamilla | 11 Kommentarer »
 1. Astrid sier:

  Fine svar! Kunne du laget et innlegg om hvordan du varmer opp før styrketrening? Må bli flinkere til det selv!

 2. karoline sier:

  Takk for en kjempe fin blogg og masse inspirasjon til både mat og trening 😀 Du virker som en kjempe flott jente! Jeg er selv veldig glad i og løpe, og lurer på om du kan skrive litt om hva du har funnet ut at løping gjør med kroppen siden det er en av grunnene til at du ikke løper så mye lengre? Vil ha en kropp som funker i mange år og har kun hørt bra ting om løping som trenings-form. Takker for svar!

  • Kamilla K sier:

   Hei! 🙂 Tusen takk for så utrolig flotte og hyggelige ord, det setter jeg pris på 🙂
   Jeg har lurt på å gjøre det, men har landet på et nei. Jeg ønsker ikke å leke bedreviter, når jeg ikke er spesielt god på det fagfeltet selv. For alt jeg vet kan det jeg «vet» være feil. Tviler, men jeg ønsker ikke å videreformidle noe på en halvveis-måte. Så må man jo også ta i betrakning at jeg faktisk løper litt selv, så da blir jeg en upålitelig kilde, i mine egne øyne 😉

   Så lenge jeg løper smart (da mener jeg med god oppvarming, føler på kroppen hva som virker riktig, trener styrke og støtter opp om muskulaturen i hele kroppen, er obs på underlag +++) tenker jeg at jeg vil nyte det, så lenge jeg finner glede i det 🙂
   Beklager et meget diffust og rart svar, men poenget er at jeg ikke kommer til å dele noe dypere informasjon om temaet. Google får være din venn 😉
   God helg!

 3. Ingrid sier:

  ånei ånei, jeg glemte å stille spørsmål! Jeg lurer på om du kan anbefale litteratur rundt kropp/fysisk og psykisk helse? Eller kanskje du alt har gjort det..? Håper du får en alle tiders helg 🙂 og takk for nok et velformulert og interessant innlegg!

  • Kamilla K sier:

   Jeg prøver å svare på alle spørsmål i kommentarfeltet også, så det er ikke nødvendig å nøle for å spørre om mer 😉 Jeg har skrevet ned at jeg skal anbefale de bøkene jeg liker, om mental trening, selvutvikling, og den type ting, så da får du trolig ønsket ditt oppfylt 🙂
   Takk for så god tilbakemelding! God søndag, Ingrid!

 4. Kristin Charm sier:

  Du er så fin du, Kamilla 🙂 Et veldig fint innlegg med gode og velformulerte svar!

 5. Martine sier:

  Åå, så gøy at du svarte på spørsmålene jeg stilte 😀 Du er så herlig og flink! Jeg lærer såå mye av deg. Tusen takk for en fantastisk blogg! Du er en nydelig jente<3
  Klem fra Martine

  • Kamilla K sier:

   Så hyggelig at du liker deg her 🙂 Jeg gjør så godt jeg kan! Tusen takk for fine ord, Martine 🙂 Klem tilbake – håper du får en fin søndag!

 6. Nora:D sier:

  åå jeg vil også på Norgesferie!

  utrolig mange bra svar 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.