Tut-tut

Jeg trodde aldri jeg skulle komme til et punkt der kostholdet i helgen skulle være likt kostholdet i hverdagen. Der jeg ikke føler jeg “må” spise en viss måte, selv om jeg egentlig vil ha noe annet. Der jeg ikke venter på helgekosen. Der hver dag er en fest for både smaksløker, og det flotte maskineriet: kroppen.

Jeg trodde rett og slett at folk som spise “sunt” gjorde det fordi de følte de måtte, ikke fordi det var det som fristet. Nå klarer jeg nesten ikke skjønne hvor lite opplyst jeg faktisk var. Det er herlig at vi kan lære så lenge vi lever, for kunnskapen jeg har nå, ville jeg ikke vært foruten. Læringskurven min, på privat front, har vært veldig bratt, de siste årene. Etter året jeg studerte kosthold og helse, har jeg lest bøker, artikler, tidsskrifter, forskningsrapporter, hørt podcaster, pratet med folk, og sugd til meg kunnskap om alt rundt livsstil. Fra kosthold, positur, lyd- og lyssensitivitet, trening og aktivitet, fordøyelse, tankekraft, hudpleie, giftstoffer, søvn, tygging, jording… Ja, altså listen er svært lang. Føler jeg har tatt mastergrad i eget liv, hvis det gir mening. For hver ting jeg lærer, oppdager jeg fem nye ting jeg ikke kan noe om. Listen over temaer jeg vil fordype meg i, er lang.

Følelsen av å kjenne hvordan kroppen min virkelig har det, er noe jeg ikke visste fantes. For å bruke en bil/drivstoff-metafor: jeg føler jeg har gitt bilen gjørme som drivstoff i mange år, og så har jeg via en gradvis overgang innført diesel som eneste drivstoff. Nå kjører den så godt og smidig – og jeg nyter det!

Jeg er heldig som får dele det jeg nå brenner for, med mennesker jeg bryr meg om. Den gruppen av mennesker inkluderer dere. Det vi har formet her, sammen, er så sterkt og kult. Vi gir og tar, sammen. Jeg skriver, dere spør, jeg svarer, jeg spør, dere svarer, og vi kommuniserer og lærer sammen og av hverandre, på riktig 2013-vis. Takk for at dere er med på reisen!

London med KamillaTours 299

En takknemlig KK.

38 kommentarer til “Tut-tut

 1. B O

  Det er vi som skal si takk til deg som vi dele alt dette med oss. Det er så lett å finne motivasjon ved å klikke innom bloggen din, enten om morningen før en lang arbeidsdag eller rett før man er på tur hjem fra jobb og vurderer å stikke rett hjem å legge seg på sofaen i stedet for å stikke innom treningssentert. Etter en tur innom her blir valget som regel en tur innom for å trene litt før man kommer seg hjem:) Så tusen takk for at du deler med oss:) God helg:)

  Svar
 2. Tonekb

  For et utrolig fint innlegg! Du er så flink til å sette ord på ting og fremmer alltid slike harmoniske bilder i hodet mitt. Jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver, og det er gøy. Med godfølelsen og smilet innabords kan dagen bare starte!
  God helg, Kamilla! 🙂

  Svar
 3. Marianne

  Jeg kommenterer aldri blogger, men nå må jeg. Du er et sinnsykt bra forbilde og en stor inspirasjon. Jeg er selv veldig glad i og opptatt av trening og sunt kosthold, og har så utrolig lyst å utdanne meg til noe innenfor det. Jeg blir ordentlig glad av å lese bloggen din og sitter igjen med en godfølelse uten like, du skriver SÅ bra.
  Ha en super dag, og god helg! 🙂

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   *gledesdans* Iiiih, jeg blir så glad 😀 😀 Tusen, TUSEN takk, Marianne! Jeg setter enormt stor pris på tilbakemeldinger, og når det er så flotte ord blir jeg rett og slett overveldet av glede. Glad jeg har lesere som deg 🙂
   God helg!

   Svar
 4. Ida

  Eg som aldri kommenterer blogginnleg må nett slenga inn ein kommentar; du er så kuuul 😀 og motiverande! og ekte!

  Håper du får ei flott helg!!

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Iiiih 😀 Å være KUL er sånn ca. tidenes kompliment! Liker’e! Tusen takk, Ida 🙂 Håper helgen din blir helt knall!

   Svar
 5. Therese

  Åh, god helg vakre menneske. Jeg er så glad for at jeg har bloggen din som et lite lyspunkt i hverdagen, den gjør meg glad – enten det er trening, tips, matpakke eller naturbilder. Du er så flink til å sette ord på tanker og meninger, jeg likere!

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Du er så god mot meg! Tusen takk 🙂 🙂 🙂 Sitter her og smiler, er så takknemlig for å ha lesere som deg, Therese!

   Svar
 6. Kathrine Louise

  Du er så fin og flink! <3 Skulle ønske jeg var like snill med kroppen min som du er med din! Men det er det nok bare jeg som kan gjøre noe med også 😛 haha! God helg søta <3

  Svar
 7. Moi

  Hei! Utrolig kjekk blogg du har! Lurte på om du har lyst til å lage et innlegg med løpeskoene dine, og sko du kan anbefale siden du trener så variert?

  Tusen takk på forhånd <3

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Hei! 🙂 Tusen takk for det!
   Løpesko… Jeg løper svært lite for tiden, men løper jeg på mølle er det i Nike Lunarglide+ 3,4 eller 5 og løper jeg ute varierer jeg litt ut i fra hva jeg føler for, men det kan lett bli tynnere såle. Løp for øvrig med vibram fivefingers på mølle i går, hehe 😉 Trener jo nesten bare styrke, og til det bruker jeg vibram fivefingers eller til nøds Nike Free med tynneste sålen. Har bestilt noen nye styrketreningssko, så mulig jeg skriver noen ord om dem 😉

   Svar
   1. Therese

    Skriv gjerne om styrketreningsskoene! Driver selv å titter, leiter og søker – men klarer ikke bestemme meg for hva som er bra (best?), og om jeg trenger det, sånn egentlig. haha 🙂

    Svar
 8. Tina

  Det er altså en fryd å lese bloggen din. FOR et forbilde du er Kamilla, iiiik 😀 Får alltid en mental superboost av innleggene dine!!

  Jeg bare lurte, siden du er så utrolig flink til å utnytte dager og timer (virker det som i allefall), om du ser på tv i det hele tatt? Hva ser du på da egentlig? Eller velger du andre ting å gjøre når du “ikke har noe å gjøre”?

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   En mental superboost!!! I alle dager, så fantastisk 😀 Takk for den kommentaren 🙂

   Skal aldri si aldri, men jeg ser “aldri” på TV, nei. Hver ferie har jeg gjerne et par serier jeg ser på macen, på kvelden, men utover det er det ingenting jeg følger med på av tv-ting. MEN jeg sitter ikke og jobber konsentrert med noe hele dagen altså, det ønsker jeg ikke heller. Men når jeg ikke er på skole/jobb driver jeg med bloggen, leser bøker, leser artikler, er glad i gode samtaler – prater mye med andre enten det er ansikt til ansikt eller via skype osv, jeg går tur, rydder, leser avis eller blad… Hehe, helt normale ting. Men TV får jeg lite ut av, det sluker bare tiden uten at jeg får noe igjen for det, føler JEG. Dokumentarer på nrk nett-tv derimot, det liker jeg veldig godt! 🙂

   Svar
 9. Siril

  Hvorfor er din blogg den beste å lese for motivasjon? Fordi du utstråler selvtillit og et sunt forhold til mat, kropp og trening. Jeg blir så glad av å lese den, og sitter ikke igjen med en følelse av at jeg “burde” vært mer perfekt. Jeg får rett og slett bare lyst til å behandle kroppen min fint, fordi den fortjener det! For de av oss som har et noe komplisert forhold til kropp/trening/mat, så er bloggen din terapi. TAKK!

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Æææææ :O :O Jeg er helt satt ut! WOW! Tusen, tusen, tusen, tusen takk! Dette her traff meg virkelig. Åh. Er det mulig å være så heldig, og få så mye god repsons, som det jeg gjør? TAKK!

   Svar
  2. Åse

   HELT enig! Jeg får lyst å dra på trening for å gjøre noe godt for meg selv, ikke fordi jeg føler jeg må. Du er fantastisk Kamilla 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *