26 oktober 2013 -- 8:46

Lurer på om du kan lage et eget innlegg med bra joggeløyper i Oslo? Jeg har laget en markaguide, sjekk ut den! Ellers er alltids Bygdøy, Ekeberg og Akerselva populære steder.

1

Slik jeg tenker, når jeg tenker på hovedstaden. Oslove.

Jeg lurer litt på om du har gjort deg noen tanker for hva du skal gjøre etter studiene dine er over? Jeg har gjort meg mange tanker. Det skremmer meg litt at det nærmer seg, og at planen ikke er helt klar, men det er flere ting jeg vil, så forhåpentligvis går noe av det i boks. Får jeg pris for diffust svar nå?

Hva synes du om Questbarer? For det første: om min mening har mye å si for noen som leser her, så foreslår jeg at de tar et steg tilbake og tenker på om mine meninger trenger å være dine meninger. Er du enig med meg, eller føler du at du MÅ være det? To vidt forskjellige ting. Med det sagt, synes jeg denne questbartrenden er helt vill, i negativ forstand. «Det er jo en helt naturlig bar!» Okei, vis meg hvor den vokser da. Smaken i barene kommer fra «natural flavours» – haha, jamen daså, det sa meg jo mye. Nordisk ministerråd sier at vi skal ha i oss 25-35 g fiber per dag, og at maksgrensen bør være på 50 g. Èn slik bar inneholder 17-19 g fiber! Får helt vondt i tarmsystemet av tanken. Med mindre noen ofrer grønnsakene sine for slike barer da, men jeg tenker at heller ikke det er problemfritt. MEN så spiser jeg 90% for helsa, ikke for utseendet. Og der tror jeg at skillet mellom meg og veldig mange går. Og i tillegg: det er glutenfrie barer, uten alt for mye tull i. Bedre en svært mye annet. Det jeg reagerer på, er mengdene folk ser ut til å innta, at det ser ut til erstatte annen bedre næring, og ikke minst den besettelsen de viser ved lansering av ny smak, eller om boksen er i ferd med å gå tom. Questbarforstyrrelse.

Er du alltid like positiv som du gir uttrykk for? Har du aldri dager der du ikke orker å kle på deg og bare vil ligge i sofaen og spise is? Jeg hadde en kjip uke for et par måneder siden, der det føltes som om alt (alle) var i mot meg i noen dager, men jeg sto opp, trente, var på skolen og gjorde vanlige ting likevel. Da skrev jeg også om det. En slik dag du beskriver kan jeg ikke huske å ha hatt på mange år, om jeg har hatt det i det hele tatt. Jeg er stort sett positiv, og smiler og ler mye. Slik har jeg vært siden jeg var et lite barn, og i følge mamma har jeg også uttrykt det fra tidlig alder. «Mamma, jeg føler meg bare så glad jeg!» er visstnok noe jeg sa i mine yngre dager, og det går ikke lang tid mellom gangene jeg sier det til andre nå. Jeg har en tendens til å vri nesten alt om til noe positivt, og ser heller etter muligheter i situasjoner. Det er en blanding av hvordan jeg alltid har vært, og et resultat fra da jeg begynte å interessere meg for egen tankepåvirkning, rundt 2006. Jeg har lest mange bøker om emnet, noe som har bidratt til holdningen min. Kan godt lage et innlegg med slike bøker?!

2

En blid og fornøyd KK. (HVOR har det blitt av den jakken?! Ble den ikke med på flyttelasset? Må undersøke!)

Ser du på mennesker som ikke spiser 100% rent som mennesker som liksom «feiler» når det gjelder kosthold (IKKE spydig ment)? Nei, absolutt ikke. At folk gjør noe de er fornøyde med, er det viktigste for meg. Om noen klager over at de ikke når målene sine, eller spør meg om min mening til forandring i kostholdet, er det én ting, men ellers tenker jeg at folk får gjøre nøyaktig som de vil. Jeg brukte flere år på å finne frem til hva som passet best for meg, og alle har retten til å lære i eget tempo. Eventuelt ikke lære, hvis de ikke ønsker det. Om noen spiser usunt, men er fornøyde, er det sistnevnte faktor jeg bryr meg om.

3

Har du noen morsomme podcaster eller dokumentarer å anbefale? Det har jeg! Jeg skal smelle til med et eget podcast-innlegg til uken. Ellers må jeg bare få anbefale kommentarene til dette innlegget, hvis dere er ute etter noe å bedrive tiden med. Haha, så mange herlige temaer! Ellers noen dokumentartips HER, og jeg har sett utrolig mange dokumentarer på denne siden.

Flere svar kommer siden. Nå skal jeg løfte ting, og så venter eksamensarbeid, baking og annet gøy.

Av Kamilla | 8 Kommentarer »
 1. Ida A sier:

  Hei! Jeg synes det hadde vært veldig interessant hvis du kunne skrive om tankepåvirkning/selvledelse! Har du noen gode bøker å anbefale også? 🙂

 2. Julie sier:

  Digger digger DIGGER DEG!! Ok? Spørsmål og svar med mening. Du er en smart jente. Ha en fin dag:)

 3. Kamilla sier:

  Et innlegg om tenkepåvirkning hadde vært spennende:) Når vi er inne på emnet kan jeg forøvrig anbefale TED-videoene med Barry Schwartz, om du ikke allerede har sett de! Boken «Thinking fast and slow» av Kahneman og «Nudge» av Thaler kan også anbefales, de er dog i en litt annen kategori bøker :))

  Du er flink!

 4. Astrid sier:

  Avhengig! av bloggen din;) Står alltid noe nytt som jeg blir motivert av. Jeg er på reisen hvor jeg til slutt ender opp som den jeg vil være, og da er det greit å titte innom her for godt reisefølge! Ha en strååålende helg 😀

  • Kamilla K sier:

   For en fantastisk måte å ordlegge seg på! 😀 Den kommentaren likte jeg veldig godt 🙂 Hyggelig å slå følge!
   Takk, i like måte! Håper helgen din blir knall!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.