Oppskrift: kyllingleverpostei og storfeleverpostei

Advarsel: dette innlegget er ikke egnet for vegetarianere, eller andre som har problemer med kjøtt/blod.

OPPDATERING: Har nå laget oppskriften med storfelever også. Oppskrift nederst i innlegget.

Jeg elsker leverpostei. Lever er supermat. Butikkjøpt leverpostei er som regel ganske langt fra ordentlig leverpostei. 27% kjøtt, det holder ikke for denne jenta. Hva gjør man da? Lager sin egen! Med utgangspunkt i denne oppskriften, lagde jeg kyllingleverpostei. Den ble knallgod! Neste pakke med lever ligger og venter i fryseren, så jeg skal lage ny porsjon denne uken.

KYLLINGLEVERPOSTEI

0

Du trenger:

 • Lever (jeg brukte Prior sin kyllinglever, 500 g – ligger i gul pappeske i frysedisken)
 • 1 liten løk
 • 3 hvitløksfedd
 • 6 ss meierismør
 • 6 ss balsamicoeddik
 • 1 ts sennep
 • 1 dl vann
 • 6 baconskiver (jeg skal bruke dobbel porsjon neste gang)
 • 1/2 ss timian
 • 1/2 ss rosmarin
 • 1 ss pepper
 • 1/2 ss havsalt

1

Stek lever, løk og et par smørkladder, til løken er myk.

2

Tilsett balsamicoeddik, hvitløk, sennep, sitronjuice og krydder.

3

La det putre til det meste av væsken er borte.

4

Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin/sterk blender.

5

Ha i smørkladdene, og kjør blandingen helt jevn.

6

Kutt baconskivene i biter.

7

Bland levermiksen og baconbitene sammen.

8

Ha det hele over i en brødform eller en annen boks – jeg valgte å bruke en med lokk. La det hele stå i kjøleskapet noen timer før servering. Jeg synes den ble best over natten, og de neste dagene, men klarte selvsagt ikke vente lenge før jeg tok de første smakebitene.

9

Agurk med leverpostei. Det var slik hele boksen gikk med, fordelt over noen dager. Mmmm….

STORFELEVERPOSTEI

DSC_4785

Du trenger:

 • Lever (jeg brukte Gilde sin storfelever, 600 g)
 • 1 løk
 • 4 hvitløksfedd
 • 6 ss meierismør
 • 6 ss balsamicoeddik
 • 1 ts sennep
 • 1 ss sitronsaft
 • En pakke bacon
 • 1/2 ss timian, 1/2 ss rosmarin, 1 ss pepper, 1 ss havsalt

DSC_4783

Storfeleveren kommer i store stykker, i motsetning til kyllingleveren. Denne må derfor skjæres opp i mindre biter før den behandles. Du kan med fordel steke baconet med en gang. Stek så lever, løk og to-tre smørkladder, til leveren er gjennomstekt og løken er myk. Tilsett balsamicoeddik, vann, hvitløk, sennep og krydder, og la dette putre en stund. Det kommer til å se ut som at det er alt for mye væske, men denne posteien blir mye fastere enn kyllingposteien, så det er helt greit. Ha blandingen over i en sterk blender/kjøkkenmaskin, og kjør til en jevn blanding, sammen med resten av smørkladdene. Ha leverblandingen over i en boks med lokk, og bland inn baconbitene. Sett i kjøleskapet over natten.

Dette er vel den oppskriften jeg legger ut, som færrest kommer til å prøve ut, men jeg anbefaler den virkelig.

58 kommentarer til “Oppskrift: kyllingleverpostei og storfeleverpostei

 1. Therese

  Denne her SKAL jeg prøve, uansett hvor gal gubben kommer til tro jeg er! Kanskje jeg skal prøve den i dag allerede, må se hva tidsskjemaet tillater 😀 Ha en fortryllende tirsdag!

  Svar
  1. Therese

   Jeg lagde! Etter å ha saumfart alle dagligvarebutikkene på Gjøvik fant jeg til slutt kyllinglever – skulle bare sett hvor mange rare blikk jeg fikk når jeg spurte om det i de andre butikkene..

   Uansett, NAM! Tror jeg fikk litt mye balsamicoeddik i, (eller var for utolmodig til å la den putre nok..) for den ble en bitte liten smule blaut, men kan hende den blir litt fastere over natten. Det var ihvertfall nam, og absolutt verdt å prøve. Lurer på om jeg skal lage noe til mamma og pappa også, hurra for geniale oppskrifter, Kamilla!

   Svar
   1. Kamilla K Innleggsforfatter

    Så utrolig kult, Therese! 😀
    Jeg strevde litt med å finne selv, men på Rema hadde de 500 g til 49 kroner eller noe, så det var jo helt knall når jeg først fikk tak i riktig pakning. Nå ser jeg pakken ooooooveralt, haha 😛 Men den ligger godt gjemt hos de fleste, ikke noe prioritert produkt (dessverre).
    Ja, du bør la den stå kaldt en stund, da setter den seg skikkelig 🙂 Håper den blir enda bedre i dag, og ikke minst at det gir mersmak for å lage igjen. Jeg skal gjøre det i morgen, gleder meg! 😀

    Svar
 2. Marte

  Dette må prøves så snart ny kjøkkenmaskin er i hus! Prøver å bli flinkere å spise innmat, men det er jammen ikke så lett alltid 🙂

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   DET har du rett i! Må si jeg nølte litt med å åpne pakken med rå lever, men jeg er svært glad for at jeg gjorde det. Fantastisk næring 😉

   Svar
 3. Thea

  Wow, dette er nok ikke noe jeg begir meg utpå, MEN jeg er veldig imponert over at du lager sånt fra bunnen av! Sikkert mye bedre enn kjøpe-leverpostei, for de som liker leverpostei da :p

  Jeg har et lite spm, har du noe forslag til en spiselig gave som holder en liten stund? Merkelig å spørre om altså, men jeg vet at mange besteforeldre og tanter og onkler setter pris på sånt, og med studentbudsjett hadde det vært fint med en gave med mening uten å koste aaalt for mye 😀 Jeg har tidligere laget gele og gitt bort, men det hadde vært morsomt med noe annet nå syns jeg!

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Bedre, på så mange måter 😀 Og gøy å ha laget det én gang, så er lista for videre produksjon litt lavere 🙂

   Hm… Leverpostei?! Haha, neida. Men spiselig gave… Mandelsmør eller et annet nøttesmør, er storfavoritt her. Ellers kan jeg tenke meg at diverse konfekter/godterikuler, nøtteblandinger du lager selv på glass (for eksempel mandel, cashew, pecan, hassel og gojibær), hjemmelagde knekkebrød, oliven med mandler i, gelégodis (som du selv nevner)… Dette jeg kommer på i farta, håper det bidro til noe nyttig.

   Svar
   1. Thea

    Tusen takk for forlslag! Lager jo faktisk knekkebrød hver uke så det hadde vært noe å gi bort, det kan jeg jo!:-) Får se nærmere jul hva jeg velger, men det var gode forslag!!

    Svar
 4. Kristine Vold

  Kult at du lager leverpostei fra bunnen av ! Jeg har selv lagd leverpostei tidligere når jeg jobbet i ferskvaredisk, men da stekte vi den husker jeg. Det var typisk dansk leverpostei, og fremgangsmåten var litt annerledes.

  Svar
  1. Erik

   Ovnsbakt leverpostei har jeg også forsøkt å lage, men den blir veldig tørr😟
   Noen forslag til hvordan det unngås?

   Svar
 5. Tilbaketråkk: McMess.com

 6. Siril

  Fantastisk! Takk for ideen! Dette skal jeg prøve 🙂 Men har du i tillegg forslag til en kjøpe-leverpostei som ikke inneholder alt for mye tull?

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Do it! Enkelt og raskt 😉
   Nei, dessverre, ingen jeg har funnet som jeg vil anbefale videre… Kjøpte en økologisk uten alt for mye tøv før, men den finner jeg ingen steder lenger, så får ikke sjekket hvilket merke det var.

   Svar
 7. Tor-Arne

  Verdens beste leverpostei, anbefaler den til alle! (selvsagt utenom vegetarianere, eller andre som har problemer med kjøtt/blod.)

  Svar
 8. Omana

  Det jeg lurer på er hvilken blender er det du har? Eventuelt anbefaler. Jeg må nok investere i en ny, for den vi har hjemme er elendig!

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Kitchen Aid! 🙂 Den er utrolig kraftig. Jeg lager sånn ca. alt med den. Blant annet nøttesmør, på rundt ett minutt! Det tror jeg ikke det er så mange blendere som fikser, uten at man må stoppe opp og dytte ting ned flere ganger, i tillegg til å la maskinen avkjøle seg. Er knallfornøyd med Aiden i hvert fall 😉

   Svar
 9. Ashild

  Denne maa proves! Mamma lagde alltid hjemmelaget leverpostei, men vanligvis av grise- eller okselever, har aldri laget med kyllinglever! Er dog usikker paa om blenderen min liker varme ting saa godt…. Ser jeg er heldig som har haugevis med slaketer aa velge mellom som selger hva du vil ha av innmat 🙂

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Åh, herlig 😀
   Du kan fint vente med å ta blandingen i blenderen, til den er avkjølt. Hele greia skal jo avkjøles uansett, så kan ikke tenke meg at det skal ha noe å si for sluttresultatet 🙂

   Svar
 10. Mari

  Hurra for digg leverpostei! Laget i dag, og det ble dødsgodt. Også så lett da gitt! Nå lurer jeg på hvor lenge leverposteien holder seg i kjøleskapet? Har de i tre bokser, og vurderer å fryse ned en del. Spiser jo ikke baaaare leverpostei, så tror nok 500gram holder ganske lenge.

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Yeeeey, så utrolig gøy 😀 Nå ble jeg glad! JA, det er så lett og så godt, helt fantastisk!
   Hm… Jeg har hatt det stående i ca. en uke, men utover det har ikke en boks rukket. Men frys ned – det skal gå helt fint! Og så har du jo superpostei til en tid du kanskje ikke har tid til å lage 🙂

   Svar
   1. Mari

    Tusen takk! Jeg hadde egentlig ikke noe håp om at det skulle bli SÅ godt, men det er det virkelig! Skal aldri mer kjøpe leverpostei ass:)

    Svar
    1. Kamilla K Innleggsforfatter

     Imponert og glad for at du prøvde 🙂 Det å holde på med rå lever kan nok skremme mange bort fra å lagde det selv, men selv synes jeg bare det var første gangen som var litt ekkel. Definitivt verdt det! 😀 Kjøpepostei kan gå og legge seg!

     Svar
 11. Tilbaketråkk: Super Yummy Chicken Liver Pâté | Awesome Åshild

 12. Live

  Endelig fikk jeg tid til å lage denne leverposteien, og det ble SUPERGODT! Så mye bedre enn kjøpepostei. Jeg doblet selvsagt baconmengden 😉 Tusen takk for oppskrift! Laget også mandelsmør i dag, så nå har jeg mye å kose meg med framover 😀 Ha en fin dag!

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Å, så herlig 😀 Nå ble jeg glad. Dobbel baconmengde er genialt! Glad du likte oppskriftene – jeg er storforbruker av dem begge! 🙂

   Svar
 13. Edona

  Åh, fikk endelig summet meg til å lage, og ble NETTOPP ferdig – dødsgod, jo! Du har så mye flott på bloggen din, Kamilla! 😀

  Svar
 14. Tonje

  For noken kjekke oppskrifter eg finn hos deg som absolutt må prøvast 🙂 🙂 Det er syns er både litt rart og heilt fantastisk er at den ikkje skal steikast i ovnen slik dei fleste posteiar skal. Kvifor er det sliK? 🙂 Utgjer det noke forskjell? 🙂

  På forhånd taaaakk 🙂

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Så bra du synes det! 🙂
   Haha, jeg tenkte nøyaktig det samme første gangen. Rart og fantastisk! 😆 Men du gjennomsteker jo leveren, så den blir varmebehandlet, bare i en litt annen rekkefølge enn man vanligvis tenker at det skal skje. Også foregår det i panne, ikke ovn. Anbefaler deg å prøve oppskriften, så kommer du til å skjønne hvorfor jeg lager denne gjentatte ganger 😉 Og jeg skjønner at jeg ikke skal sette deg i kontakt med de jeg vet om, som spiser rå lever. Haha, der går grensen for meg altså 😛

   Svar
 15. Tina

  Jeg elsker leverpostei og gleder meg til å prøve å lage min egen når jeg kommer hjem fra folkehøyskolen i vinterferien 😀 Ser for meg at det smaker mye bedre, i tillegg til å være sunnere.

  Takk for oppskrift!

  Svar
   1. Tina

    Jeg har prøvd meg på egen postei nå. Jeg hadde ikke alt av krydder og eddik, så min smaker litt mye pepper, men det ble uansett veldig godt. Jeg kommer nok til å lage det igjen.Tommel opp!

    Har forresten takket ja til Markedshøyskolen, så da spørs det om jeg begynner der til høsten 🙂

    Svar
    1. Kamilla K Innleggsforfatter

     Hurra hurra hurra for leverposteilaging! 😀 Tøft at du turte begi deg ut på prosjektet 😀 Eddiken er nok ikke SÅÅÅ viktig, men krydderne vil jeg absolutt anbefale å bruke neste gang 🙂

     Og hurra for MH-plass! 😀 Woho! Kult!

     Svar
 16. Tilbaketråkk: Hjemmelaget leverpostei – enklere enn du tror!

 17. Therese

  Åh. Jeg skal saumfare butikkene på Gjøvik etter annen lever! Lyst til å prøve storfe, evt lammelever, som du nevner 😀

  Svar
 18. Mai

  Kyllingposteien ble lagd igår kveld, og halve boksen er tom allerede! hihi 😀 Må lage ny porsjon imorgen, så jeg har til den kommende uka Men da skal jeg teste svinelever 🙂 Takk for super(postei)oppskrift, Kamilla! You rock!

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Å, dette var en herlig kommentar 😀 Takk for at du tok deg tid til å skrive den. Og SUPERT at du lagde posteien! Ah, jeg må si at andelever tok kaka. Men til uken skal jeg lage med lammelever, og noe sier meg at det kommer til å bli halleluja-stemning på kjøkkenet 😆
   Håper du får en finfinfin helg, og påske 😀 Postei i vei!

   Svar
 19. Tilbaketråkk: Kamilla K » Oppskrift: mandelsmør og kokossmør

 20. Kirsten

  Hei. Datt inn på bloggen din da jeg prøvde å finne tilbake til enn oppskrift på leverpostei. Jeg syns du har en kjenmpebra blogg, har lest litt de siste dagene.
  Lagde en halv porsjon leverpostei nå, og skal resten når sønnen min kommer hjem så han får være med

  Svar
 21. Marte

  Jeg må bare si tusen takk for denne oppskriften her! Nå er det nesten som om jeg blir litt stresset om jeg ikke har en boks i kjøleskapet, og minst en i frysen. 🙂 Lager med lammelever nå som det er sesong, nydelig! Fast lunsj for tiden er en paprika delt i to, fylt med leverpostei, most avokado, og toppet med egg 🙂

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Åååå, nå smiler jeg godt! Takk for herlig tilbakemelding, Marte! Den leverposteien er helt fantastisk god, jeg gleder meg til å lage med lammelever selv. Kanskje jeg rekker i helgen… *sikle*
   Og TAKK for geeeeenial oppskrift! Det skal jeg helt klart prøve, tidenes kombinasjoner av råvarer! Hyggelig du delte.

   Svar
 22. Linda

  Hei, Pleier aldri å kommentere noe som helst på nettet, men tenkte at du fortjente å høre at oppskriften din på kyllingleverpostei er kjempegod. Lagte postei for første gang igår, å prøvde 3 forskjellige oppskrifter mens jeg var igang. . Men din ble så absolutt best 🙂 Jeg bor i Tyrkia, så nå slipper jeg å ta med meg postei i kofferten hver gang jeg er hjemme 🙂

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Hei, Linda! Så utrolig gøy – nå sitter jeg og smiler her 🙂 Det er lenge siden jeg har laget den, men nå skal jeg sannelig gjøre det igjen.
   Håper du får en fin helg, og at livet i Tyrkia smiler til deg!

   Svar
 23. Tilbaketråkk: Kamilla K » What’snap

 24. G

  Hei Kamilla! Dette har jeg lyst til å prøve på 🙂 Glutenfri er den og! Tipp topp!

  Hvilken er din favoritt? Hvis jeg bare skal lage en ?`

  Ha en fin dag 🙂

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Hei! Så hyggelig 🙂 Ja, glutenfri er den vettu! 😀 Hm… Jeg synes lammeleverpostei er det aller beste, men kyllinglever er nok favoritten av de to i innlegget. Også har jeg sluttet å ha bacon i, synes rett og slett det er mye bedre uten. Håper det faller i smak! 🙂

   Takk, i like måte 🙂

   Svar
   1. G

    Tusen takk for svar! Bruker samme oppskriften og bare bytter ut med lammelever? Vet du hvor man får tak i det? Kanskje du har laget et eget innlegg om den posteien?

    Takk for masse inspo!! 😀 Og så digga jeg ingefærepisoden med deg:)

    Svar
    1. Kamilla K Innleggsforfatter

     Jeg kjøper lammelever hos Strøm-Larsen, en slakter på Torshov i Oslo 🙂 Men kyllinglever fra Holte er også helt topp, det er ganske mye lettere å få tak i! 😉 Og ja, jeg pleier å benytte meg av samme oppskrift uavhengig av hvilken levertype jeg har får hånden.
     Tusen, tusen takk for den tilbakemeldingen, det setter jeg stor pris på 😀 Sitter her og smiler. Kjempestas å kunne inspirere!

     Svar
 25. Tilbaketråkk: Kamilla K » Mat #98

 26. Maria

  Hei! Jeg har så lyst til å prøve meg på denne oppskriften, men tåler ikke melkeprodukter. Tror du det går an å bruke noe annet i stedet for smør? Som talg for eksempel, eller olivenolje?

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Hei! Innlegget du kommenterer er fra 2013 og det er så mange år siden jeg har laget disse leverposteiene at jeg ikke tør å svare for sikkert på det. Olivenolje kan jeg tenke meg vil sette et litt for merkbart smakspreg, men en mer nøytral olje kanskje? Og redusere mengden noe. Hvis du tåler laktosefritt smør ville jeg gått for det 🙂 Lykke til!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *