13 september 2013 -- 7:44

Neida, ikke politisk valg – personlig valg.

Jeg skriver mye om disse gode valgene jeg mener man bør være oppmerksom på. I løpet av en dag tar man utrolig mange valg, de fleste av dem tas trolig uten at man tenker nevneverdig over dem. Bare det at du i det hele tatt skal stå opp for å rekke alt du skal, er et valg. Maten du spiser, veiene du går, trikkene du tar, kaffen du drikker, klærne du tar på deg, måten du fikser håret på… Alt er valg. Å lese her inne, er et valg. Valgene skjer i HODET. Ditt hode, der du er sjefen.

Hvordan holdingen din er til ting som skjer, både positive og negative, er det faktisk du som bestemmer. Og det er ikke slik at hvis du ikke har et bevisst forhold til det, så har du ingen holdning. Joda, det er klart man har. Det samme gjelder valg. Du tar mange valg du ikke tenker over, og å tenke grundig over absolutt alt ville vært mer slitsomt enn nyttig. Men så finnes det heldigvis en mellomting. Det er seks/syv år siden jeg skrev ned hva mine verdier er, for første gang. Hvem jeg vil at «jeg» skal være og hva jeg står for. Med ett ble mange valg en del enklere. Ikke alle valg, for all del. Men valg der alternativene har vært å handle i tråd med mine verdier, eller ikke. Skal du rett frem, går du rett frem, ikke til venstre. Er du bevisst på hva som virkelig er dine verdier, helt uavhengig av hva andre måtte mene eller få deg til å tro at er riktig, blir det i mange tilfeller klart hvilket valg som faktisk er det rette for deg.

IMG_2510

Okei, dette ble kanskje litt dypt og alternativt, men jeg mener det er noe i det. En annen god erfaring jeg har med dette, er at jeg føler meg mye mer sikker på meg selv, over tid. Merk ordet TID, for jeg mener ikke at noen, inkludert meg selv, er perfekte, eller at alt ordner seg på et blunk. Det har selvsagt noe med at jeg blir eldre å gjøre også, men jeg tror oppriktig talt at det at jeg er så sikker på hva jeg står for, og har som livsfilosofi, helt inn i hjerterota (det gjelder å virkelig føle det) gjør at jeg vet bedre hvem jeg er, og at det er i tråd med den jeg ønsker å være. Om andre har problemer med det, bryr det meg lite. For jeg vet at jeg gjør det jeg kan. Det vil jeg oppfordre dere til også. Det er overraskende mange som ikke tenker over disse tingene.

Med det ønsker jeg dere en god helg. Nå må jeg gå. Ingrid og skævven venter. Har ikke tid til å lese over innlegget, for å se om det gir noe som helst mening, så det er jo lov å håpe at dere ikke blir så forvirra at øynene går i kryss. Hejdå!

Av Kamilla | 6 Kommentarer »
 1. Mette sier:

  Hei. Likte innlegget ditt 🙂

  Å skrive ned verdier eller mål er en bra måte å «sementere» valg. Har ikke gjort det så grundig som du har….men for ikke så lenge siden var jeg i en situasjon hvor jeg ikke så noen vei ut og alt virket håpløst. Det medførte at jeg – i en samtale – sa følgende: «jeg har funnet ut at det viktigste for meg akkurat nå er å jobbe med å bli en bedre søster, datter, venn og kjæreste». Det har jeg også gjort. Relasjonene har blitt bedre, og jeg har blitt sikrere på hvilke valg jeg bør gjøre. Hva som skal prioriteres.
  Tidligere har jeg gjerne satt opp lister over hvilke mål jeg har ifm. karriere, opplevelser, utvikling..men aldri personlige verdier. De eksisterer kun i tankene/ hjertet..men kanskje de også burde finnes på papiret? Takk for inspirasjon!

  • Kamilla K sier:

   Hei! Så hyggelig, takk for det 🙂
   Det høres ut som veldig gode prioriteringer!
   Å skrive de ned på papiret synes jeg blir mer bestemt, eller hva jeg skal si. Det er i hvert fall slik jeg opplever ting. Hvis jeg skriver ned at jeg skal gjøre noe, blir det plutselig noe jeg «må» fremfor noe jeg bare tenkte. Hehe, psyken er artig 😛

 2. Frida sier:

  nok en fint og inspirerende innlegg av en fin og inspirerende jente! 🙂 håper du får en fantastisk helg!

 3. Tina sier:

  Du inspirerer vikelig! Men jeg savner litt studierelaterte innlegg på bloggen. Jeg synes du er veldig motiverende når det kommer til skole og det og jobbe mot eksamen og hvordan du setter opp «studieuken» din! Del litt mer av skolearbeidet ditt, det er interessant;-)

  • Kamilla K sier:

   Hm… Takk for det, men jeg tror ikke jeg har stort mer å dele, enn det ene studieinnlegget jeg har laget. Jeg er strukturert, lager en del lister, og er en svært flittig kalenderbruker. Også jobber jeg så godt jeg kan!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.