9 august 2013 -- 6:27

Okei, dere, da begynner semesterstart å nærme seg. For noen er dette siste feriehelg, og andre har litt tid igjen før de plasserer stumpen sin på skolebenken. For min del begynner forelesningene 19. august, men så vi skal være helgarderte tenker jeg vi tar dette innlegget nå. Jeg har så god selvinnsikt, så jeg skjønner jo at det blir krise om noen starter nytt semester uten hodet fullt av Kamilla K-babling.  (Jeg håper dere klarer å lese min humoristiske tone.) For all del, jeg kommer sikkert til å bable i vei som aldri før, de kommende månedene, men et lite dykk i arkivet er vel bare kjekt.

Dere finner en hel haug med disse innleggene under «nyttige innlegg» i margen til høyre. Også kategorien «helse» byr på innlegg som gjerne kan leses av de som vil få seg en tankevekker eller litt inspirasjon til å øke livskvaliteten sin ett hakk, eller tjuefem. Helsekategorien er nok den jeg vil anbefale sterkest.

I hvert fall… For meg har sommeren vært helt knall på treningsfronten. Også kostholdsfronten, men den biten tenker jeg ikke så mye over lenger. Det har virkelig overrakset meg hvor bra kroppen føles, etter at jeg fant «mitt» kosthold. Jeg regner ikke med at alle har bevart de gode rutinene i sommer, og kanskje har noen aldri hatt gode rutiner, men ønsker å benytte høsten til en ny start. Jeg kan ikke love dere gull og grønne skoger, men jeg kan dra frem noen gamle slagere, som forhåpentligvis kan vekke litt motivasjon og inspirasjon i dere.

Først kan jeg dra frem innlegget om studieteknikk. Kalenderen min er allerede full av fargekoder, og alle forelesninger og eksamener for halvåret er plottet inn. Mål for den kommende tiden er skrevet ned, og jeg er sprekkferdig av motivasjon og energi.

Motivasjon til ett felt i livet, kan gjerne overføres til andre punkter. Derfor synes jeg innlegget «ikke gi opp» passer fint å minne dere på i disse dager.

Bare fordi det er lenge til neste «sommerkropp» skal frem i lyset, trenger du ikke nedprioritere en sunn livsstil. I helårskroppinnlegget har jeg skrevet om at en sunn livsstil bør ikke være en trend, eller en sesongavhengig faktor.

De generelle spillereglene jeg følger her i livet, har falt i smak hos mange, og det kan kanskje være en idé å minne seg selv på hva ens verdier er, hva en står for, og hvordan en vil behandle seg selv, og de rundt.

Det at innsats og resultat reflekterer hverandre, er det mange som lurer seg selv med. Ved å være bevisst på det, og ikke minst være ærlig med seg selv, kan fort et lys tennes.

Og er det ett innlegg dere skal lese videre nå, så vil jeg rett og slett anbefale dette. Det handler om det at ETT OG ETT SKRITT bidrar til å få deg nærmere ditt mål. Om livsglede, positive overraskelser, og mestring.

Har fått forespøsler om noen andre temaer også, så det skal jeg skrible litt om, så får vi se om det kommer noe vettugt ut av det. Blant annet er det flere som har spurt om dette med å planlegge, prioritere og disponere tiden «riktig» i hverdagene. Jeg føler jeg har en god balanse der, så den kan jeg gjerne dele med alle dere fine folk. Og søvn! Kanskje ble det litt mye frem og tilbake nå, men jeg ville bare minne dere på at arkivdykk kan være en idé.

Av Kamilla | 20 Kommentarer »
 1. Malin sier:

  Jeg skulle gjerne våknet tidlig av meg selv, jeg har bare et lite problem. Jeg elsker å sove, men hater å legge meg…

  • Kamilla K sier:

   It’s all in your head 😉
   Hvis du går målrettet inn for å gjøre om på det, er det fullt mulig å forandre den saken. Jeg var selv B-menneske før, så jeg har vært gjennom prosessen på egenhånd. Veldig glad for at jeg gjennomførte, for jeg trives svært godt med å få mer ut av dagene nå 🙂 Men man må ha oppriktig lyst til det da, hvis ikke blir det nok halvhjertet, og du ender opp med å bare være døgnvill.

 2. Gunnhild sier:

  Igjen, takk for et informativt innlegg! Ingen tvil om at der ligger fine og informative skatter gjemt i arkivet 🙂 Våknet idag, på en fridag, klokken 7, og det første jeg tenkte var, tjaa, skal se om ikke det er kommet et nytt innlegg fra KK! OG det hadde det 🙂

  Jeg skjønner ikke dette med kostholdet, hvordan du bare ikke tenker så mye over det lenger.. Føler jeg får flere grå hår hver dag av all tankevirksomheten rundt matinntak (og allikevel failes det gang på gang….).

  GOD HELG 🙂

  • Kamilla K sier:

   Hyggelig at det faller i smak 🙂
   Så herlig tilbakemelding – det setter jeg virkelig pris på! Det blir så meningsfylt å holde på med dette, når noen faktisk finner inspirasjon og/eller glede i det!

   Angående kostholdet: det har tatt tid å komme hit. Mitt tips er å følge din EGEN sunne fornuft, legge bort alle de motstridende kostrådene du leser på alle mulige plattformer, og prøve deg frem til du finner DIN balanse. At andres fasit er din fasit, har jeg ikke særlig stor tro på 😉

   God helg! 🙂

 3. Kristin sier:

  Hola!

  God fredag til deg, Kamilla, og alle dine lesere!

  Har sagt det før, men sier det igjen: Du er en kjempeinspirasjon! Der var det sagt, igjen 🙂

  Har selv begynt på en omstillingsprosess på både trening & kosthold, og kan bare understreke det du alltid sier til dine lesere: Det ER fullt mulig å omstille seg!
  For min del opplever jeg akkurat det som du sier: At det sunne matinntaket har blitt en vane, jeg tenker ikke over det lenger! Det er SÅ deilig å ha kommet dit 🙂
  Til Gunnhild over her vil jeg dermed bare får si: Klarer du å lage gode matrutiner som du følger slavisk (og legger godt til rette for det) over en viss periode, la oss si feks tre måneder, så vil det etterhvert gå av seg selv 🙂

  Og så har jeg et spm til Kamilla: Jeg lurer på om du har beskrevet hvordan du kjørte styrkeøkter (hvor ofte, hva etc) da du begynte med styrketreningen?
  Jeg har alltid trent, men aldri trent styrkeøkter med skikkelig mål og mening over tid. Det prøver jeg på nå men mangler litt kunnskap til hvordan jeg skal lage meg et løp med fornuftige økter..Har du noe tips evt tips til et innlegg du ahr skrevet om det?
  Takk! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Hei, Kristin! 🙂 Tusen takk for flotte ord, og god helg til deg!
   Det er så godt å lese om opplevelsen din! Jeg vet jo veldig godt selv, hvor godt det føles å komme seg dit. Det krever stå-på-vilje man kanskje ikke er helt vant til å bruke så aktivt, men du og du, så mye man får igjen for det. Jeg finner så mye glede i livsstilen min, at jeg bare ikke fatter at andre kan unngå å slenge seg på denne herlige måten å få ting til å gå rundt på. Men de vet jo ikke hvordan det er, så da er det ikke rart likevel 😉

   Vet du, jeg får stadig spørsmål om min «reise», så kanskje jeg bare skal snekre sammen et innlegg om det?! Sånn kort fortalt fra A til Å, hvordan jeg har gjort ting. Det bør jeg da kunne klare greit 🙂 Jeg har sikkert nevnt det litt her og der, men tror aldri jeg har skrevet konkret om det.
   🙂 🙂 🙂

 4. Maren M sier:

  Du har så rett, så rett! Ang det å være B-menneske feks; før var jeg ekstremt B-menneske. Jeg sov til 12-13 HVER helg (noen ganger hver dag om jeg skippet forelesninger). Jeg trodde aldri det ville bli mulig å omgjøre meg selv til et A-menneske. Men som du sier, it´s all in your head. I dag står jeg glatt opp 07, og unner meg å sove ut til 10 i helgene. Det er utrolig hvor mye mer energi og livsglede man får av å få mer ut av dagen 🙂

 5. Elin sier:

  Veldig flott innlegg og en inspirasjon for andre – i hvert fall meg 🙂 Jeg er B-menneske, men også vane menneske. Jeg var en uke på ferie, da greide jeg fint å legge meg tidlig og stå opp klokka fem. Jeg prøver å ikke lengre enn til 10. Før kunne jeg ligge til 11. Men jeg føler dagen blir ødelagt hvis man ligger lengre enn til 10 da man har fri. Andre dager må man jo selvfølgelig stå opp tidligere. Mitt problem ligger nok mer i at jeg ikke greier å komme meg i seng før sent, så det er nok der problemet ligger for meg. Men jeg føler jeg har blitt litt bedre i det. Siden jeg er avhengig av en del timer søvn for å fungere 🙂 Ha en fin helg, Kamilla 🙂

  • Kamilla K sier:

   Hyggelig jeg kan inspirere 🙂
   Trenger en del timer søvn selv, men ved å være bestemt på å få lagt om døgnrytmen tok det ikke mange ukene før jeg hadde snudd meg om fra å være B-menneske 😉
   God helg!

 6. Maja sier:

  Selv om frihetsfølelsen man har om sommeren er helt uslåelig, så er det faktisk veldig deilig å komme tilbake til hverdagsrutinene, ja. 🙂 Spesielt om man kan få en litt myk start! Selv føler jeg absolutt at jeg er på god vei tilbake til ordentlig gode rutiner nå. Denne uken har jeg nemlig kommet meg avgårde til lesesalene hver eneste dag (selv om noen morgener har vært litt sene, og noen ettermiddager litt tidlige), satser på fire, gode treningsøkter (to styrke, to løpe) og har fått litt mer orden på kostholdet i tillegg. Det hjelper med litt fastere måltidsrutiner, for å si det sånn! Nå er det bare å sette hodet i A-menneske-modus, vekkerklokken på 6.45 og jeg er klar for semesterstart! 😉

  • Kamilla K sier:

   Åh, hverdagsrutiner er de beste 😀 Mat, søvn, trening, lesing, turer, alt… Haha, livet satt i system 😉
   Flink du er, Maja! Bra innsats! Får man med hodet, er mye gjort!

 7. Ane sier:

  Først vil jeg bare si; Tusen takk for en fantastisk blogg. Den har virkelig inspirert meg på både kosthold- og treningsfronten. Da jeg leste dette innlegget kunne jeg ikke dy meg med å legge igjen en kommentar, min første på bloggen din. At du dykket ned i arkivet og hentet fram tidligere bloggposter falt rett i smak. At du hadde skrevet om studieteknikk hadde jeg helt glemt, men takk for at du fant det fram igjen, det hjelper mye på de av oss som skal begynne å studere igjen de neste ukene.

  Jeg har selv omstilt meg MYE i forhold til kosthold og trening. Som du også skriver så kjenner man forskjell fra før og nå. Hvis man har gått en stund uten å få holdt seg i aktivitet eller spist iallefall noe annet enn søppelmat, så kjennes det godt både i hodet og på kroppen.

  Det jeg prøver å si er; takk for en super blogg. Du inspirerer og motiverer nok mange fler enn du aner 🙂

  • Kamilla K sier:

   Tusen, tusen, tusen takk for den kommentaren! Fikk tårer i øynene da jeg leste den på iPhonen i går kveld 🙂 Jeg må jo ha tidenes mest fantastiske lesere! 😀
   Stas at studieteknikk-innlegget slår så godt an hos folk! Egentlig veldig stas at noe som helst av det jeg leverer slår an hos noen! Føles meningsfylt 🙂
   Igjen – takk for de flotte ordene! De varmer 🙂

 8. Therese sier:

  Godt å se det ikke bare er meg som gleder meg til litt rutiner og hverdagen igjen!:) jeg ble sittende og rote i arkivet ditt, du har så mange fine og reflekterte innlegg. Jeg liker det!

  • Kamilla K sier:

   Rote i arkivet mitt? :O Håper du ryddet opp etter deg! (Haha, humoren min 😆 )
   Takk for de fine ordene – jeg blir virkelig SÅ glad for slik tilbakemelding!

 9. Du er så flink!! Bloggen din er så ufattelig inspirerende og jeg digger måten du skriver på. Dessuten er det skikkelig tøft at du er så sterk! 😀 hihi.

 10. jenni sier:

  JA takk til mer Kamilla K-babling 😀 God lørdag til deg!

 11. Ingvild sier:

  Jeg husker jeg leste bloggen din for flere år siden, men den virket så overfladisk og lite glad, så jeg sluttet å lese den. Så, i vinter en gang, oppdaget jeg den igjen, og herlighet – for en forandring! Du inspirerte meg til å stå opp, slik at jeg var klar for «arbeidsdagen» (studiedagene) kl.08.00. Fra å bare få C og D, gikk jeg til å få 2*A, 2*B og 1*C (hvilket kun var fordi jeg ikke leste oppgavene godt nok på eksamen). Stressnivået senket seg drastisk, og livsgleden kom så absolutt (mer) tilbake. Jeg trives så godt med den nye hverdagen, og nå skal jeg også starte med å trene mer aktivt. Gleder meg til å ta fatt på studiehverdagen, treningen og styrevervene mine. Du er litt av en inspirator!

  • Kamilla K sier:

   Woooow! For det første: FANTASTISK innsats! Du har all grunn til å være stolt, og klappe deg selv på skulderen 🙂 🙂 🙂 Og så: tusen takk for at du delte det med meg. All fortjeneste går selvsagt til deg, men det er jo veldig stas å ha vært en medvirkende faktor til noen positive omstillinger i livet 🙂
   God søndag videre!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.