15 august 2013 -- 6:00

Først: Skiforeningen har en helt ypperlig god database, Markadatabasen, der dere finner alt av skiturer, sykkelturer, innfallsporter til marka, stuer, turforslag, bildegalleri, og hva enn dere måtte komme på. Jeg har ikke vært overalt i marka, og tar heller ikke med alle turene jeg har gått, men her kommer noen av mine favoritter.

Uansett om dere velger turer som andre anbefaler, eller om dere går på måfå, anbefaler jeg å kjøpe et kart. Dere trenger ikke nødvendigvis ha det med dere, men det er mye å lære ved å studere forskjellige løyper, og danne seg et bilde av turen i hodet, før man går ut døren. Trolig få som kommer til å gjøre det, men jeg hadde ikke anbefalt det hvis jeg ikke mente at det var noe poeng i det.

Pappa har forresten tipset meg om appen Navida, som er kart til iPhone og iPad, og som visstnok skal være veldig god. Har bare lastet den ned, og tatt en rask titt, men hadde dere kjent pappa, hadde dere heller tatt hans kartråd, enn mine, så jeg er rimelig sikker på at jeg kan gå god for den appen.

Jeg liker aller best å gå på sti, men ettersom Oslomarka har et utrolig stort nett av stier, på kryss og tvers, holder jeg denne guiden til nesten bare grusveier. Innfallsportene mine er hovedsakelig valgt av praktiske årsaker (bosted eller kollektivtrafikk), men det er mange andre steder å starte fra, for å gå de samme turene.

Østmarka – fra Skullerudstua (t-bane og buss går dit)

Nøklevann: Jeg kan trolig gå rundt Nøklevann med bind for øynene nå, uten å falle i vannet, eller stange i trær. Fin tur, med en del bakker, og grusvei nesten hele runden. Også fin som sykkeltur. Gå fra Skullerudstua, opp mot Rustadsaga (1,2 km), og følg grusveien rundt vannet. Jeg foretrekker å gå mot klokken, men det er nok bare gammel vane. Med start og slutt på Skullerud, blir det ca. 11 km. Bildeinnlegg HER ogHER.

noklevann

Mariholtet: Følg veien halvveis rundt Nøklevann, og ta av til Mariholtet (skiltet). Mariholtet er en stue, med en god del sitteplasser inne og ute. Utsikt over Nord-Elvåga. Kan også gås på sti, fra ulike retninger. Med start og slutt på Skullerud, blir det ca. 12.5 km. For lenger rute; gå videre rundt Nøklevann, slik at de to turene kombineres. Bildeinnlegg HER, HER og HER.

mariholtet

Rundt halve Sør-Elvåga, via Mariholtet: Gå til Mariholtet, og til høyre mot demningen. Gå over demningen (til Akershus), og følg veien/stien nedover langs vannet. Etter et godt stykke kommer du til en bro, som tar deg over til Oslo igjen. Følg grusveien, via Petersbråtan og Gullsmeden, tilbake til Skullerudstua. Med start og slutt på Skullerud, blir det ca. 16 km. Bildeinnlegg HER.

elvaga

Østmarkskapellet: Følg veien mot Grønmo golfbane, fra Skullerud, og videre opp til kapellet. Enda finere er det å gå stien dit, den er bra skiltet og godt brukt. Med start og slutt på Skullerud, blir det litt over. 10 km. Bildeinnlegg HER.

kapellet

Vil på det sterkeste anbefale å gå til Sandbakken, men dit er det ikke grusvei fra Skullerud, så her er det et poeng å se på et kart, hvis du ikke går med noen som kan veien (meg). Veldig fint å gå på ski fra Skullerud til Sanbakken også. Turen er vel på rundt to mil, om jeg ikke husker feil. Bildeinnlegg HER.

Nordmarka – fra Sognsvann (t-banestasjon)

Sognsvann: Trolig Oslos mest populære natursted. Selv er jeg ingen fan, og i mine øyne har jeg ikke vært i skogen, hvis jeg har vært ved Sognsvann. Helt flatt, og ganske lite. Svært mange som løper her, trolig fordi de vil løpe ute, og ikke få effekten/konsekvensene av bakker. Ellers et flott utgangspunkt for videre turer i marka. Kart er absolutt ikke nødvendig her. Det er en sirkel, på ca. 3 km.

Ullevålseter: Det vanlige er å gå fra Sognsvann, og ta av halvveis rundt vannet, og gå grusveien opp til Ullevålseter. Tilnærmet umulig å gå feil. Det går også sti dit, i tillegg til at det er fint å kombinere med en tur rundt Maridalsvannet, hvis man ønsker en litt lengre distanse. Med start og slutt på Sognsvann blir det ca. 10,5 km. Bildeinnlegg HER.

ullevalseter

Kobberhaughytta: Den veien jeg har gått hit, fra Frognerseteren via Nordmarkskapellet, er så krunglete å vise, så denne er enklere å vise/forstå. Følg veien til Ullevålseter, og se på skiltet som viser mot Kobberhaughytta der. Følg veien videre, forbi Svartkulp, til hytta. Holder man seg til den merkede veien, er det vanskelig å gå feil. Ca. 20 km. Bildeinnlegg HER.

kobberhaug

Ellers er Nordmarkskapellet, Kikut og Øyungen å anbefale. Jeg har en hel liste over turer som står på vent i Nordmarka, så det er mulig jeg oppdaterer guiden etterhvert.

Maridalen – fra Kjelsås trikkeholdeplass

Maridalsvannet: Følg veien videre fra holdeplassen, forbi skolen, og mot marka. Ikke gå inn ved den store parkeringsplassen, men følg veien opp til neste innkjørsel. Herfra er det bare å følge grusveien, forbi Sander gård (ta til venstre etter gården) og Maridalen kirke (gå rett forbi kirken, følg grusveien forbi et hus, ta til venstre ved første veiskille, følg turveien over gjordet når du har passert et gårdstun) . Når du kommer til Hammeren bussholdeplass, følger du grusveien inn i skogen ca 100 meter, til du kommer til en bom. Ta til venstre her (merket med skilt) og følg grusveien derfra, til Brekkekrysset, og gå Kjelsåsveien til du kommer tilbake til trikken. Ca. 13,5 km. Du kan også gå via Sandermosen, eller inkludere Sognsvann i ruten, for en lengre tur. Bildeinnlegg HER og HER.

maridalsvannet

Sandermosen: Kom deg til skogen, som ved beskrivelsen til å gå rundt Maridalsvannet. Følg den samme grusveien, frem til Sander gård. Gå på asfaltveien videre oppover derfra, til Sandermosen stasjon. Gå over togskinnene, forbi bommen, og følg grusveien tilbake til veien ved Maridalsvannet, og gå tilbake til Kjelsås stasjon. Ca. 12 km. Bildeinnlegg HER.

sandermosen

Sander gård: Gå til skogen, som beskrevet over, følg grusveien til Sander gård, knips noen bilder, nyt synet, og snu der. Det er mulig å gå på sti både til og fra. Ca. 7,8 km. Illustrasjonsbilde HER.

sandergard

Ruinene av Margaretakirken: Gå til Sander gård, og følg asfaltveien videre nedover, forbi Maridalen kirke, til ruinene av Margaretakirken. Her kan du enten gå samme vei tilbake, eller fortsette videre til Hammeren, og rundt Maridalsvannet, til Ullevålseter, eller til Sognsvann. Forslaget viser til ruinene, og tilbake. Ca. 12,5 km.

ruinene

Lillomarka – fra Kjelsås trikkeholdeplass

Barlindåsen: Gå til Sandermosen (beskrevet over), og følg stien inn i skogen. Fortsett på stien når den passerer en grusvei, og hold til venstre når du kommer til et veiskille. Gå videre oppover, til du kommer til et helt fantastisk utsiktspunkt. Nyt, pust, le og pust mer. Følg stien videre bortover, og så nedover. Er litt bratt her. Når du kommer til grusveien, tar du til venstre, og følger veien, helt tilbake til veien rundt Maridalsvannet, der du tar til venstre, og fortsetter til trikkeholdeplassen. Det er et par våte myrpartier på denne turen, og jeg anbefaler å studere stien godt på forhånd, eller ha med seg kart (eller meg). Ca. 17,5 km. Det er kortere veier for å komme seg opp dit, men denne er enklest å forklare til de som ikke er kjent i området. (Bildeinnlegg HER og HER)

barlindasen

Trollvannstua/Grefsenkollen: Kom deg til skogen, men ikke ta inn der jeg har sagt, gå heller enda litt (bratt) oppover veien, og over sletta du kommer til. Inn i skogen, og følg veien videre derfra, forbi Kringla (vann), og hold til høyre ved alle kryss. Gå på grusveien, til du kommer til Trollvann. Her finner du Trollvanstua, og Grefsenkollen skisenter. Går du rett opp slalombakken, og tar en U-sving til høyre, ved første mulighet, kommer du til Grefsenkollen restaurant, med storslått utsikt over Oslo by. For å komme nedover mot Grefsen/Storo/Sinsen; gå tilbake til der du tok U-svingen, og følg grusveien nedover til bilveien, og fortsett nedover. Ca. 9,5 km, og så må du enten gå eller ta buss/trikk videre. Utsiktsbilde HER.

trollvannsstua

Andre turområder i Oslo

Akerselva: Elva renner fra Maridalsvannet, til Bjørvika, og gangveien som følger elva er en svært populær turvei. Mye å se på (gamle industribygninger, fosser osv), mange flotte broer, og en god del benker man kan hvile på. Deler av turveien er under oppussing nå (august 2013), men det meste er fritt til bruk. Ca. 8,5 km fra øverst, til nederst. Ta for eksempel Kjelsås-trikken helt opp, og gå til Maridalsvannet, og så ned til sentrum. Bildeinnlegg HER.

akerselva

Bygdøy: Når du kommer ut til Bygdøy, går du første grusvei til ventre, og fortsetter på denne veien forbi Oscarshall, til du kommer til Norsk Folkemuseum. Ta til høyre her, og venstre ved første kryss. Etter litt kommer du til skogen, og kan ta runden nesten bort til Huk, og så forbi Paradisbukta, og videre tilbake til Frognerkilen. Med start og slutt i Frognerkilen (buss 30 stopper der) blir det ca. 6 km. Bildeinnlegg HER ogHER.

bygdoy

Grønliåsen: Perfekt løperunde da jeg bodde på Nordstrand. Fra Hauketo, følger du Hauketoveien oppover, forbi en barnehage og en liten gård. Så har du runden foran deg. Med start og slutt i Hauketokrysset blir det ca. 5,8 km. Runden i skogen er på mellom tre og fire km, så det er bare å løpe den flere ganger. Gode bakker.

gronliasen

Ekeberg: Har ingen spesielle turforslag her, men det er flott å gå både i skogen ved Ekeberg Rideskole, og i skogen oppover, bak sletta. Mange stier og veier, på kryss og tvers. Fin utsikt. Tre bildeinnlegg HER.

Håper noen får glede og nytte av denne guiden. Tok bare en halv evighet å lage. Svarer så godt jeg kan på spørsmål i kommentarfeltet, men igjen anbefaler jeg kart. Skal du gå rundt Maridalsvannet eller Nøklevann, trenger du ikke kart, men skal du til Sandbakken eller Barlindåsen, tror jeg det er smart å i det minste studere et kart før du går ut døren. Og går du med noen, er det jo artig å utforske litt også.

IKKE GLEM: gå på riktig side av grusveien, plukk opp søpla di, og SE OPP! Ikke at jeg vil at noen skal falle, men det er så mange som går og ser ned hele tiden, og i skogen skjer det mye over bakkenivå. Pust dypt, ha på godt fottøy, og tag meg gjerne i naturbildene deres på Instagram, Twitter e.l., så jeg får se hvor dere velger å ta turen. Kanskje dere oppdager noen egne perler?! God tur!

Av Kamilla | 58 Kommentarer »
 1. Ida sier:

  Oioioioi!! Helt topp! Takk for at du legger ned så mye arbeid i dette! Du er rett og slett bare herlig 🙂 ett spørsmål bare, er det noen av turene som ikke egner seg for oss med barnevogn?

  • Kamilla K sier:

   Arbeidet er verdt det, når responsen er så herlig 😀
   Skal vi se, jeg ville ikke tatt med vogn rundt Elvåga, til Sandbakken eller til Barlindåsen, men ellers kan jeg ikke se for meg at noen av de andre turene skal by på noen problemer der. Å gå opp til Grefsenkollen med barnevogn er trolig veldig tungt, ettersom det er så bratt.

   Å gå rundt Maridalsvannet og rundt Nøklevann, med vogn, er det mange som gjør 🙂 Det er rett og slett ganske enkle, men fine turer 🙂 Eller å ta banen til Sognsvann, og gå opp til Ullevålseter. Ikke den mest spennende turen nødvendigvis, men det er nokså bred grusvei hele turen, og på Ullevålseter kan barnet/barna hilse på den hvite hesten som går løst der, og jeg tror muligens de har noen høner. I tillegg er det servering, og mange sitteplasser, både inne og ute.

 2. Ingridlykke sier:

  Herregud for en jobb du har lagt ned!!!!!!!! Fantastisk:) Gleder meg til å bli inspirert til enda flere turer i Oslomarka. Tidligere har du fått meg til å ta turen til Barlindåsen og rundt Maridalsvannet! Rundt Nøklevann har jeg aldri gått, så dette var tipp topp tips.

  Takk for at du er til!
  Naturen finnes ikke på Internett, så godt du gjør det lettere for oss andre og oppdage den:)

  • Kamilla K sier:

   Kjempestas at det settes pris på! Alt jeg ønsker er å kunne inspirere, så det er utrolig gøy å høre at det når frem 🙂 Og ikke bare at du vurderer tipsene, men at du faktisk har tatt dem i bruk – det er så kult! 😀
   Ja – ta deg turen til Østmarka! Funker fint å gå fra Bøler også, det har jeg gjort mange ganger. Men å gå fra Skullerud byr jo på noen ekstra km, og dermed enda mer natur og idyll 😀

   Åh! Jeg er så HELDIG, som har lesere som deg. Tenk hvor mye denne hobbyen har gitt meg. Akk. Blir helt rørt. Tusen takk, Ingrid!

 3. Johanne sier:

  Hva skulle man gjort uten deg, Kamilla? Satser på å få tatt i bruk det her neste gang jeg er i Oslo!:)

  • Kamilla K sier:

   Aw <3 Å føle seg ønsket, er en varm og god følelse. Så tusen takk! 🙂 Men dere hadde nok klart dere fint altså 😉
   Håper du finner ut av det. Bare å spørre, så hjelper jeg så godt jeg klarer.

 4. Karianne sier:

  Wow! For en dugnadsånd! Tenk på hvor mange som blir glade for det arbeidet du har gjort. Hadde helt klart brukt denne posten som min turliste om jeg hadde bodd i området 🙂

  • Kamilla K sier:

   Dugnadsånd! Jeg digger feelingen, haha 😀 Håper noen får glede av det 🙂
   Skulle ønske jeg kulle laget for hele landet, for landet vårt byr jo på så vanvittig mange fantastiske turer!

 5. Elsa sier:

  Perfekt for en sørvestlending som kanskje skal flytte til Oslo over jul 🙂 tusen takk!

 6. Maja sier:

  Åååååh! GJETT om jeg ble gira på å prøve ut noen nye skogsløyper nå! Jeg har liksom holdt meg mest til området rundt Sognsvann og Bygdøy hittil (Sognsvann-Ullevålseter er en gammel slager her i gården ;D), men kjenner jeg må ta meg en tur til både Nøklevann og Maridalsvannet i nærmeste fremtid. 😀 Nå begynner til og med kneet å samarbeide skikkelig igjen, og da blir jeg så treningsgira!

  • Kamilla K sier:

   Hurra, hurra, og trippelt hurra! 😀 Dette blir bra, Maja! Ta turen rundt Maridalsvannet, det tror jeg du hadde likt. Og egentlig alle de andre turene, haha.
   Nå er jeg jo litt (HAHA LITT?!?!?!) Nordstrands-og Østmarkapatriot, så synes selvsagt du skal ta turen dit, en dag du har litt ekstra tid og lyst 🙂 Det er jo litt mer tiltak når man ikke bor i de nærliggende bydelene, men det er også en annen skog, med sine særegenheter.
   Blåser litt i retning kneet ditt, så blir det nok bra i rekordfart 😀

   • Maja sier:

    Tro meg, det blir nok plenty med skogsturer på denne jenta de kommende månedene. Har en viss følelse av at jeg får nervøst sammenbrudd oppi oppgaveskrivingen hvis jeg ikke passer på å skru av hjernen med jevne mellomrom, og hva er vel bedre da enn en skikkelig skogstur? 😀 Kjenner det frister å ta turen til Trollvann også, for DER har jeg mange barndomsminner, altså! Hoho! Har ikke tall på hvor mange skoleturer vi hadde dit på barneskolen. 😀

    • Kamilla K sier:

     Haha, føler med deg. Jeg liker å trene styrke om morgenen, og så lese/skrive noen timer, før jeg bare MÅ ut og få frisk luft og variasjon. Da er skogen gull verdt 🙂
     Trollvann er koselig! 😀

 7. Vilde sier:

  Åh, Kamilla, jeg elsker deg! (Haha, håper du ikke ble skremt nå). Dette var jo bare helt fantastisk 😀 TUUSEN TAKK! Her etterlyser jeg markaguide, og hva dukker opp to dager senere? Jo, TIDENES guide! Haha 😀 Har ikke vært så mye i Oslo-marka siden jeg var liten, og studerer/jobber et annet sted i landet, men når jeg kommer HJEM til Oslo i løpet av høsten, da skal jeg definitivt ut på tur 🙂 Igjen: tusen hjertlig takk!! <3

  • Vilde sier:

   PS. Var forresten ute i skogen en times tid tidligere i dag, med mormor på 76 år 🙂 Herlig!

  • Kamilla K sier:

   Jeg elsker at du elsker meg 😀 Blir ikke skremt, så godtroende som jeg er!
   TAKK for at du gir så god tilbakemelding, det gjør meg veldig glad 😀 🙂 Åh, også så mange flotte ord da!
   Håper du får glede av noen av tipsene, når du er tilbake! 😉
   Igjen: TAKK selv! <3

 8. Andrea sier:

  Wooow! Jeg flytter til Oslo i november og trenger et lite dytt på treningsfronten – kaaaan ikke vi bli turkamerater? 😀

 9. Ingrid sier:

  Åh TUSEN TAKK! Du er så snill og god og tenk at du legger ned så mye arbeid for så mange fremmede mennesker! Jeg lover å gå mange turer fremover!

  • Kamilla K sier:

   Åh, tusen takk selv 😀 Digger at jeg har lesere som virker genuint godhjertede. Håp for menneskeheten! 🙂 Håper du får fine turer!

 10. Therese sier:

  Herreminhatt for en innsats du har lagt i denne guiden! Skulle nesten ønske jeg bodde i området nå!
  Det er så mye fin natur som ligger gjemt rett foran nesene våre, takk for at du er med på åpne folks øyer! Selv har jeg boltret meg litt i de sørlandske skogene de siste to ukene, og det er så mye vakkert! Åh, naturen altså!

  • Kamilla K sier:

   Ah, ja, naturen. Jeg synes det er helt fantastisk at så mange har blitt (mulig mange alltid har vært) så entusiastiske for noe som faktisk IKKE er menneskeskapt 🙂 Det er håp!

 11. Elisabeth (fetche) sier:

  Åh! Dette likte jeg, kjema 😀 flere ruter som er nye for meg så nå gleder jeg meg veldig til å prøve det ut! Bra jobba:D

  • Kamilla K sier:

   Synes vi kan gå tur sammen en dag snart, fetchiiiiiis <3 God tur til Barcelona. Sofie og jeg skal sende deg noen tanker på torsdag, haha 😀
   (ALT for lenge siden jeg har lest "kjema" noe sted, så nå ble jeg nesten litt rørt)

   • Elisabeth (fetche) sier:

    Takk, kjema 😀 haha. Absolutt 🙂 jeg er med på tur en dag etter at jeg er tilbake. Kos dere på torsdag <3

 12. camilla sier:

  Wow! For en flott guide. Blir definitivt en tur i løpet av helgen! Takk, det settes pris på at du brukte en halv evighet på dette 🙂

  • Kamilla K sier:

   Yey, så herlig 😀 Håper virkelig været som er meldt for morgendagen, faktisk blir noe av. Perfekt skogsvær!
   Takk selv, for din takknemlighet 🙂 God helg, og god tur!

 13. Ann Merete sier:

  Wow, du er en knupp! Tusen takk! :):) Skal definitivt prøve ut noen av rutene!

 14. Charlotte sier:

  TAKK 😀 😀 😀

 15. Ida sier:

  Herlighet, for et fantastisk innlegg. LOVE it!
  Nå blir det jaggu flere gå- og løpeturer andre steder enn rundt Østensjø x-ganger og Østmarka 🙂

  (For en skikkelig langtur går det også fint ann å gå fra Hauketo-Grønliåsen-over broen ved motorveien – inn i Stensrud-skogen- Sandbakken-Grønmo-Skullerud-Lambertseter – Nordstrand. Puh 🙂 )

  Takk for en inspirerende og motiverende blogg 🙂

  • Kamilla K sier:

   Åh, så hyggelig at det falt i smak! Iiih 😀 Glad jeg lagde denne guiden!
   Østensjøvannet og Nøklevann er jo veldig typiske turer for de som bor i de tilhørende bydelene, så jeg skjønner deg godt 😉 Ja, den turen er kjempefin! Og med fin variasjon av underlag og ting å se på også 😀 Er så mange turer jeg gjerne skulle inkludert her, men når de er såpass krunglete å beskrive, tenker jeg de ikke hører hjemme i en slik overordnet guide. Får heller gi folk tips hvis de er keene på en ny utfordring 😉
   Takk for en motiverende kommentar 😀 God helg!

 16. Maren M sier:

  Creds for jobben du har gjort, Kamilla! Hadde jeg ikke bodd i det glade Trøndelag hadde jeg lett benyttet meg av tipsene dine 🙂

 17. Hilde sier:

  Akkurat det eg hadde bruk for, jo! 😀 Er heilt ny bygdejente i byen, og avhengig av skog og mark. Tusen takk, for ein kjempejobb du har gjort!

 18. Eirin sier:

  TAKK for herlig markaguide! Nå blir det flere skogsturer på meg i høst merker jeg. Det kribler i kroppen bare av å tenke på det, weeee! 🙂

 19. K sier:

  Noen tips til Nordmarkaturer:

  1. Hammeren – Kamphaug – Fagervann – Hammeren (buss til hammeren)
  2. Movann – Kjelsås (ta toget fra Kjelsås til Movann, gå tilbake til Kjelsås)
  3. Skar – Øyungen – Liggeren – Rottungen – Kamphaug – Fagervann – Skar (buss til Skar)
  4. Hammeren – Bjørnsjøen (kanoutleie ved Bjørnsjøen, ta kano over til kikutstua)

  ;—)

 20. Henriette sier:

  Hei Kamilla! I dag gikk mamman min og jeg Maridalsvannet rundt etter din guide. Det var en fin tur, men håper jeg kan komme med litt konstruktive tilbakemeldinger. Når man kommer til Sander gård var det ikke helt enkelt å forstå hvor veien gikk videre, er både grusvei og asfaltvei (bilvei der). Var også litt vanskelig å forstå når man kommer til kirken (vi fulgte grusvei mot Hammern men kom da rett på et gårdstun uten veier videre). Dessuten er det greit å nevne at når man er cirka halvveis er en del av turen på asfalt med bilvei. Det er jo ikke noe big deal, men noen liker kanskje best å gå «uforstyrret» hele turen 🙂 Takk for en super blogg og en veldig bra guide! Blir flere turer med utgangspunkt i sistnevnte! Ha en flott sommersøndag 🙂 PS: Mammaen min har lest bloggen din også 🙂

  • Kamilla K sier:

   Hei! Slike tilbakemeldinger er gull, så kan jeg oppdatere med mer konkret tekst. For meg er valgene i løpet av den turen en selvfølge, så det er litt vanskelig å huske alt. Min guide er jo ganske lite detaljert 😉 Skjønte ikke helt hvor dere gikk etter kirken?! Vi pleier å følge grusveien der, og så komme til et gårdstun, men det går fint an å gå over jordet der – er en nokså bred turvei som fører bort til Hammeren. Men nå har jeg i hvert fall lagt inn valget ved Sander gård, og forbi kirken 🙂 Bra turen ble fin, til tross for noe forvirring! Og takk for tilbakemeldingen! Håper søndagen din blir fin videre!

   • Henriette sier:

    Ja, det var der vi gikk! Altså, grusvei, gårdstun og over jordet 🙂 Det jeg mente var at det ved første øyekast ser ut som om man ikke kan gå over tunet.. Ser litt privat ut 😉 Men selvfølgelig gikk det fint! Skjønner godt at du som er vant med turene ikke tenker på småting, fullt forståelig! Takk igjen for en knall tur 🙂 Blir absolutt flere turforslag fra deg! Ha en flott kveld videre 🙂

    • Kamilla K sier:

     Ah, da henger jeg med! Da funker det trolig slik jeg har skrevet det inn nå. Er så glad for at du både brukte tips herfra, og at dere i det hele tatt kom dere ut på en fin skogstur 😀 Igjen: veldig takknemlig for at du la igjen den kommentaren. Man blir litt blind på slikt selv, når man kjenner valgene så godt. Gleder meg til å høre om flere turer, forhåpentligvis vellykkede 😀 Jeg skal legge inn flere turer, og da skal jeg se om jeg får til å gjøre så hele innlegget kommer på forsiden igjen, så det er bare å følge med. Har hatt det på to-do-lista mi denne uken, men ikke rukket :/
     Gooood kveld!

 21. Aba sier:

  Flott guide!!! Et spm: Hvis man går rundt Nøklevann, i hvilken retning bør man gå, hvis man liker å gå mest oppover? Med eller mot klokka?

  • Kamilla K sier:

   Så bra du liker den!
   Å, nå setter du hukommelsen min på prøve her. Jeg har bare gått MED klokka én gang tror jeg, og jeg vil faktisk tro at det er retningen med de tyngste oppoverbakkene, men jeg tør ikke love det. Det er jo, naturligvis, jevnt med oppover og nedover begge retninger. Har vokst opp med å gå mot klokka, så å gjøre noe annet blir helt feil i mitt hode, haha. Men TROR altså med klokka vil være et valg etter din smak.

   • Aba sier:

    Tusen takk for kjapt og godt svar. Har plutselig begynt å like å gå tur, etter mage dårlige barndomsminner:) Og din guide er veldig god for å få oversikt over tuerer man kan gå!

 22. Morgan sier:

  Hej Kamilla

  Dina kartor och tips var de bästa jag funnit om turer i Oslo, under sommaren tar jag med några vänner från landet i öster och går längs Akerselva.
  Tack för inspirationen 🙂

  • Kamilla K sier:

   Å, så herlig! Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen den kommentaren 🙂 Håper dere får noen fine turer! 😀

 23. Ida sier:

  Tusen takk for at du lagde denne guiden, og for at du generelt poster så masse fine bilder fra turer i Oslo! Jeg har nettopp flyttet hit, og er veldig glad i å gå på tur. Så er glad du har gjort så mye research for meg – så blir alt så mye lettere haha :):) God tur!!

  • Kamilla K sier:

   Åh, nå ble jeg glad 😀 Kom nettopp hjem fra en herlig tur selv. Veldig stas at jeg kan bidra til turglede her i Oslo 😀 Velkommen til byen, og god tur!

 24. Hedda sier:

  Nyfrelst Marka-bruker og kom på at jeg hadde lagra denne guiden fra deg etter du reposta den sist! 🙂 Nå tenker jeg å ta turen rundt Maridalsvannet på fredag, samma hva slags vær det blir. Gikk fra Skar til Rottungen, sov i telt og hjemover mot Sognsvann neste dag denne uka og syns det var en veldig fin Markatur, ikke veldig lang men ålreit! Topp at du har brukt tid på det her! Takk 😀

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.