26 juni 2013 -- 13:04

Etter at jeg begynte å skrive at jeg bruker skumrulle i forbindelse med treningen, har jeg fått en del spørsmål om dette. Hva er en skumrulle? Hvorfor bruke det? Og ikke minst: hvordan?

En skumrulle er en rund gjenstand, for egenmassasje. Ikke la dere lure av ordet «skum», for den er på ingen måte myk som skum. Når du bruker skumrulle bruker du kun kroppen som vekt. Skumrullen brukes for å løse opp i muskulaturen (eller fasciene da), og ved å gjøre dette kan man oppnå økt bevegelighet og bedre blodsirkulasjon, og sikkert andre fine ting også. Det er jo en form for egenmassasje, så det er ikke alltid helt smertefritt, men sånn god vondhet, hvis det går an å si. Man kan også bruke en liten ball (tennisball/golfball), men jeg foretrekker rulle.

Jeg vet om flere som tøyer mye for å bli mykere. Da vil jeg absolutt anbefale å legge inn litt rulling i programmet!

rulle1

I begynnelsen, da jeg fant flere av mine triggerpunkter, gjorde det så vondt at jeg måtte ta mange pauser. Nå derimot, ruller jeg rundt som bare det. Som med så mye annet: ikke gi deg hvis du vil ha utvikling. I dag for eksempel, har jeg løpt 10 km, og så rullet jeg i omtrent et kvarter. Føler det både er mer effektivt, og skånsomt, enn mye annen tøying. Det er riktignok ikke nødvendig å rulle så lenge som meg for å få effekt. Fem minutter kan være tilstrekkelig – kjenn etter.

rulle2

Fra dagens skumrullefest, haha. Rååååsa!

SATS har skumruller på sine sentre, men ellers har jeg sett det i flere sportsbutikker, og selv har jeg bestilt min rosa fra en engelsk butikk på eBay. Søk på «foam roller».

Så til hvordan. Jeg fant like gjerne en video til dere, som beskriver mange av de øvelsene jeg gjør med rulla mi.

You guys… Håper dette var til hjelp for noen! Roll away!

Av Kamilla | 11 Kommentarer »
 1. Vi har jo sånne ruller på pilatessenteret vårt så jeg bør egentlig få ut fingern og prøve.

  Kule sko forresten!

 2. Ingvild sier:

  Strammer du de musklene du ruller, eller skal de slappe av?

 3. Therese sier:

  Hurra for ruller! Fikk min i posten forrige dagen og har tittet litt på videoen du viser. Skal prøve å få rullet litt ordentlig i dag 😀

 4. Cecilie sier:

  Kniser stadig av overskriften.. 😀 ha en fin helg!

 5. m. sier:

  Vil du anbefale å kjøpe en rulle med slike «knotter» på, eller en uten? Skal definitivt skaffe meg en! Tror uten tvil skrotten har godt av det.

  • Kamilla K sier:

   Jeg synes de uten blir for milde, men så startet jeg min rullekarriere på de uten da, så vet ikke om jeg hadde vært så begeistret for å gå rett på de harde knottene 😛 De har slike uten knotter på SATS, så brukte kun rulle der, frem til jeg kjøpte med knotter selv 😉 Men på sikt vil jeg nok anbefale med knotter, for det tar ikke lang tid å komme over den milde fasen 😉

   • m. sier:

    Takk for svar! Det ble en uten knotter på meg nå i begynnelsen. Kjæresten stemte også for uten knotter, så får vi heller kjøpe en med når den uten blir for mild. 😉

    Og ja, jeg har også kjøpt meg Nike+ pulsklokken! Gleder meg som et lite barn! Du har skrevet så mye bra om den, så da jeg begynte å leke med tanken på en ny pulsklokke (jeg har en fra før, men den er uten gps) så var det ingen tvil om hvilken jeg skulle velge. Nå kan jo ikke 2014 bli et dårlig treningsår. Både ny pulsklokke OG skumrulle! 🙂

    • Kamilla K sier:

     Høres fornuftig ut 🙂
     Ooooh! Da får du sjekke ut innlegget mitt om den, hvis du lurer på noe! Herlighet, så mye glede jeg har hatt av den. Og skal ha, til våren igjen. Knallkjøp, i hvert fall hvis du blir like fornøyd som det jeg er med min! 😀
     Herlig utgangspunkt for treningsåret ditt, med to fine duppeditter! 😀

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.