5 mai 2013 -- 21:08

Har lagt ut oppskrift på sukkerfri og glutenfri granola tidligere, men så satte de i Soma Nordic meg på ideen om å ta det hele til nye høyder. Jeg er nesten litt sint på meg selv for at jeg ikke har tenkt på dette før – jeg bruker jo kokosolje til så mye annet (alt), så hvorfor har jeg ikke byttet ut oljen i granolaen også?! Vel, flaks at de sendte mail på fredag, og jeg skulle leke granolafabrikk i dag. Det ble jo knallgodt!

1

Du trenger:

 • 120 g mandler
 • 120 g valnøtter
 • 100 g solsikkekjerner
 • 100 g linfrø
 • 100 g sesamfrø
 • 50 g kokosmasse
 • 50 g kokosolje
 • 1 dl vann
 • 1 ts havsalt
 • 1,5 ts kanel
 • 1,5 ts kardemomme
 • 1 ts stevia

Fremgangsmåte:

 • Hakk mandler og valnøtter grovt
 • Bland alt det tørre
 • Smelt kokosolje (tar kort tid, på lav varme)
 • Tilsett vann og kokosolje i granolaen, og bland godt
 • Stek i en halvtimes tid på 200 grader. Rør etter ca. tjue minutter.
 • La granolaen avkjøles før du har den over på tette glass (spis noen av mandlene mens de er varme)

2

3

4

5

6

7

Jeg blander som regel granolaen med cottage cheese og/eller yoghurt og bær, men det er også godt med et dryss på salaten, eller med en skje rett fra glasset. Håper det faller i smak!

Av Kamilla | 13 Kommentarer »
 1. dina sier:

  Namm! Det så godt ut.
  Men jeg lurte på en ting; er ikke kokosfett egentlig mettet fett og dermed = usunt? Det er så populært, men jeg blir litt forvirra.

  Takk for en inspirerende og positiv blogg! 🙂

 2. Rita Hansen sier:

  Kokosolje er et «must» i granolaen. Lager min litt annerledes enn du gjør, men kokosoljen og kokosflak (kjøper på iherb) er en gjenganger. Så godt.

  Jeg bruker granolaen både i cootage cheese, youghurt, kesam, som topping på salater og is 🙂 og ikke minst, som snacks… krukken på kjøkkenbenken får stadig besøk av «godte-fysne» fingre 🙂 Husets barn/ ungdommer liker det også godt, så her går det unna.

  Pleier ofte også å ha en liten plastboks i veska vist jeg skal noe. Da er det enkelt å kjøpe seg en cootage cheese el. liten youghurt og få både et mettende og sunt mellommåltid. (prøver å kutte ned på «atkinsbar forbruket».

 3. Ingrid sier:

  Ser helt herlig ut! Ikke så veldig ulik muslimene jeg pleier å lage, men med noen forbedringer ser jeg. Kokosolje må kjøpes inn så jeg får prøvd ut denne 😉

  Btw, elsker bloggen din, positivt, ekte og interessant. En skikkelig oppkvikker !

  • Kamilla K sier:

   Haha, jeg regner med at det ble en liten autocorrect eller noe i den kommentaren 😆 Men ja, kokosolje er genialt 😉
   Takk for HERLIGE ord 😀 Sånt gjør meg veldig glad. God helg!

 4. Gunnhild sier:

  Vet du hva som er næringsinnholdet i denne oppskriften? Foretrekker du den fremfor den andre du laget? 🙂 tenkte prøve meg en dag…. Nam!

  • Kamilla K sier:

   Ja, foretrekker helt klart denne 🙂 Er ikke sikker på næringsinnholdet, men ganske sikker på at jeg skrev det på den forrige, og det er vel bare oljen som er forandret på, og begge er vel 100 g fett per 100 g?!

 5. Hilde M sier:

  Se der ja! Tuuusen takk for oppskrift! Nå skal jeg bare ta en kjapp liten ordre på iherb først, så er jeg igang 😛

 6. Martine sier:

  Lagde denne i går, og den ble supergod! Tusen takk for herlig oppskrift 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.