8 mai 2013 -- 6:02

Det er ingen som har sagt at det nødvendigvis er lett å forme en sunn livsstil. Jeg gikk ikke inn på SATS med nesten tretti kilo mer på kroppen, og kom ut slik jeg er nå. Jeg gikk ikke fra å spise usunn, og alt for mye mat, til å spise slik jeg gjør nå. Slike forandringer er ikke gjort på 1-2-3. Gradvis forandring bygger opp gode vaner. Det letteste er riktignok å gi opp, men hvilke resultater gir det?

Jeg liker at mennesker føler seg vel, og at de har det godt. Jeg liker at de har troen på seg selv, uavhengig av hva tallet på vekten viser. MEN jeg er også en stor forkjemper for en sunn helse og kropp, reflektert i en sunn livsstil.

2

Jeg tenker at det går an å være fornøyd med det man har, men likevel jobbe mot noe mer optimalt. Du har all rett til å være lykkelig, men det som lar deg stå opp hver dag er faktisk kroppen din, og med tanke på alt den gjør for deg, fortjener den og DU å ha det så godt som mulig. For en tid tilbake leste jeg sitatet «most people have no idea how good their body is designed to feel.» Det er visstnok Kevin Trudeau som står bak dette. Jeg tror det er sant. Jeg vet i hvert fall at det gjaldt meg selv i mange år. Jeg visste det ikke før rundt starten av dette året. Nå skjønner jeg hva som ligger i det, til de grader. Men vi vet jo alle at vi ikke kan savne noe vi aldri har hatt. Det som er fint, er at når man vet hvor bra det er mulig å føle seg, så er det ikke vanskelig å prioritere.

3

Når du har kommet et stykke på veien faller forhåpentligvis det å gi opp bort, som alternativ. Etter alt du har jobbet for og alt du har vært gjennom, så skal du gi opp? Nei, sånt kan vi ikke drive med. Og for kroppens skyld – tenk hvilken tjeneste du gjør den. For min del vet jeg at for eksempel knærne har betydelig mindre å bære på nå, organene er ikke pakket inn i kilovis med fett, og ikke minst føler jeg meg friskere og raskere enn noen gang!

1

For å ta det ned på et hverdagslig plan, så kan jeg jo motivere med det Ruben synger i seierssangen, etter at Kaptein Sabeltann blir beseiret i Kjuttaviga: «Gi aldri opp – kjemp hvis du kan! (…) Kampen er over og seier’n er vår!» Stå på, ikke gi opp, og nyt seieren når du vinner. Fokuser på å bygge det nye, ikke bekjempe det gamle.

Av Kamilla | 26 Kommentarer »
 1. Åh, takk for disse ordene! Akkurat det jeg trengte i dag, en dårlig dag skal ikke føre meg tilbake til gamle og dårlige vaner selv om det frister mest å kjøpe en bollepakke og brus på vei til jobb (slik som de andre kollegaene mine). Jeg stortrives med min nye livsstil, og jeg vil jo videre ned i vekt.. det vil være verdt det. Det ER verdt det!

  Ha en strålende dag ^^

  • Kamilla K sier:

   Godt jeg kan motivere for videre fremgang 🙂 Du bestemmer – løpet er opp til deg. Aldri glem det!
   Takk! Ha en strålende dag selv 🙂

 2. Så fint skrevet, Kamilla. Viktig å være glad i seg selv, samtidig jobbe seg til en bedre versjon, tenker jeg 🙂

 3. Andrea sier:

  Bra skrevet, Kamilla! Jeg har dessverre gitt opp litt nå…gikk ned 10 kg fra august til januar, men så stoppet det helt opp og jeg kom meg aldri noe lengre ned i vekt. Nå ligger jeg på ca 7 kg totalt. Målet er 25 kg til sammen. Hjelp.

  • Kamilla K sier:

   Takk, Andrea.
   Du, det er jo kjempebra med fremgang! Fokuser på alt du har oppnådd, og ta ett måltid og én dag av gangen. Totalt vil alle de små gode avgjørelsene og valgene forme deg til den du bestemmer deg for å være 🙂

 4. stine sier:

  Dette er så sant! Folk sier alltid «hvorfor trener du så mye da? Du er jo tynn!», eller «du er jo så tynn, du trenger ikke å alltid spise så sunt!». Det er så irriterende! Jeg trener fordi jeg elsker det, fordi jeg vil bli sterk(ere)! Jeg spiser sunt fordi jeg kjenner at kroppen vil ha det slik, og fordi sunn mat smaker best. Dessuten er det lite som slår mestringsfølelsen og gleden man får av denne livsstilen 🙂

  • Kamilla K sier:

   Haha, kjenner meg igjen. Har hørt at jeg ikke trener å trene mer, nå som jeg har gått ned i vekt… Altså. HÆ? 😛 Så teit tankegang! Trening er ikke synonymt med slanking. Herlig at du står for det du opplever som bra!

 5. H sier:

  «Men vi vet jo alle at vi ikke kan savne noe vi aldri har hatt» DET er så sant. Det er når noe forandres at man oppdager noe nytt. Dette innlegget var så utrolig riktig, velformulert, og alt på en gang.

  <3 synet ditt på livet og helse <3 Det er innlegg som dette jeg lagrer! Fin dag til deg =)

 6. Ami Lindtner sier:

  Akkurat det jeg trengte å høre idag! Det er ikke alltid like lett å være tålmodig – men veldig mye lettere å fokusere på alle de små tingene som viser fremgang hver eneste dag 🙂

 7. Rebecca sier:

  Så utrolig sant og akkurat hva jeg trengte å lese i dag 🙂 Du er en flott inspirasjonskilde Kamilla!

 8. Solfrid sier:

  Åhh, du sitter på så mange gode tanker og verdier, Kamilla! Takk for at du deler de med oss!

  Men det er jaggu ikke enkelt. Og det er ikke sånn at det finnes en fast oppskrift på hvordan man lever et godt og meningsfullt liv, vi må alle skape det livet. Jeg tror mange av oss velger å leve livet vårt etter de vaner vi har tillagt oss og de menneskene vi omgir oss med. Uten at vi tør å ta et oppgjør med deler av livene våre hvor det trengs… Vi holder fast ved det vi har gjort i åresvis. Og om vi gjør noen endringer, forventer vi resultater rakst.

  Men ting tar tid. Og de virkelig store endringene skjer i hodet vårt. Jeg tenker sånn at det hjelper ikke at du spiser dødssunt hvis du hele tiden går å lengter etter sjokolade. Du må skjønne hvorfor du spiser sunt, det bør være ditt ønske, for at du skal spise «sunt» resten av livet og og opprettholde en god livsstil. Det er da man opplever glede. Når det er sagt, tror jeg man først setter pris på det etter man har forsøkt det en periode. Altså at handling fører til holdning. Men det krever ofte litt prøving og feiling før man finner den optimale miksen.

  Hehe.. noen tanker som ble satt igang av innlegget ditt 🙂 Ønsker deg en fin dag, Kamilla! Du er flott!

  • Kamilla K sier:

   Helt enig med deg – jeg tror mange lever livene sine ut i fra den standarden andre har satt for dem, uten å sette spørsmål ved noe av det. Ingenting galt i det, men jeg tror man på den måten går glipp av å utnytte sitt fulle potensiale.
   Andre avsnitt: JA! Det må være glede og balanse, hvis ikke tror jeg ikke det kan bidra til økt livskvalitet over tid.
   Takk for engasjementet!

 9. Marte sier:

  Kjære flotte, supre, herlige Kamilla. Nå er det jammen meg på tide at jeg legger igjen en kommentar her!
  Har vært fast leser av bloggen din ganske lenge nå, men er fryktelig dårlig til å legge igjen noen ord; det skal det bli skjerpings på! 😉
  Du er definitivt en av mine favorittbloggere og det på grunn av flere ting. Bloggen din og du sprer så mye glede, og det er ikke sjelden at innlegg fra deg har gjort en grå dag litt lysere. Du er ei meget ressurssterk jente, som kan oppnå det hun vil her i verden. For mer reflektere innlegg, med sunne tanker og verdier, det skal du virkelig lete lenge etter.. Takk for at du deler gjennom bloggen din. Og takk for at du gleder, inspirer, motiverer og underholder. Stå på Kamilla. Du er en fantastisk flott person. Ønsker deg en fortsatt fin onsdag og håper du får ei strålende langhelg! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Hei! 🙂 Så utrolig hyggelig av deg, Marte! Slike ord gjør meg veldig glad, og jeg opplever bloggingen som svært meningsfull når jeg får den type tilbakemelding. Å kunne bidra til å gjøre noe godt for andre, det er alt jeg ønsker! Ordene du skriver er store og godhjertede. Tusen, tusen takk! 🙂 Blir litt satt ut. Strålende langhelg til deg òg! 🙂

 10. Aud Elise sier:

  Om det er en person som virkelig kan det å inspirere så er det deg Kamilla.
  Takk!:)

 11. Silje sier:

  Hei din skjønne skapning… Ja DU ja <3

  Takk for et superinspirerende innlegg, det er som jeg skulle skrevet det selv:) Men hadde aldri klart det like bra som deg:)

  Jeg er ikke der at jeg behøver å gå ned i vekt, men jeg blir utrolig inspirert av å lese dette:) Dette gjelder jo ikke bare vektnedgang, men også alle andre mål vi setter oss i hverdagen:)

  Man kan ikke gi opp, selv om man snubler på veien dit:) Da kommer man jo seg aldri dit man vil!

  Du er en stor inspirasjon kjære Kamilla, og du fortjener alle gode ord og komplimenter som finnes:)

  Du hal all grunn til å være stolt av deg selv <3

  Ønsker deg en FIN torsdag, kos deg!

  Mega klem fra meg:)

  • Kamilla K sier:

   Ah, du er passe god da, Silje! Tusen takk 🙂 Ja, det gjelder mye mer enn bare vekt, trening og kosthold. Alt vi vil oppnå, som krever noe ekstra av oss, må jobbes med over tid 😉
   Blir så glad for de gode kommentarene dine! 😀
   Stor klem til deg

 12. PM sier:

  Hei Kamilla!

  Jeg vil bare si at du er en av mine største inspirasjonskilder! Jeg holder på å gå ned i vekt, har fortsatt mange mil igjen, men hver dag så tenker jeg at det er en dag mindre igjen til målet mitt! Jeg har gått ned nesten 15 kg nå, og har altfor mye igjen. Lenge vurderte jeg å snurpe inn magesekken, men med din inspirasjon og din pågangsvilje er jeg sikker på at jeg også skal nå målet mitt en dag jeg også! Jeg har fulgt deg siden chai-latte på deli tiden, og jeg gleder meg til mange fler innlegg fra deg! Tusen takk er ikke engang nok!

  • Kamilla K sier:

   Hei! Tusen, tusen takk! Åh, jeg blir så glad. Og du har all grun til å være stolt av deg selv. De valgene du har tatt vitner om en som klarer å tenke selv, og som klarer å oppnå store ting, selv om utgangspunktet ikke nødvendigvis er ideelt. Utrolig bra! Dette går jo riktig vei, det er helt klart.
   Ble nesten litt rørt jeg nå! At du husker chai-latte-på-Deli-tiden er jo bare helt sprøtt! Hahahahaha, så mange liter med den jeg har drukket! Uff, får nesten litt vondt inni meg, men sånn kan det gå. Alle erfaringer har vært med på å gjøre meg til den jeg er, og jeg er fornøyd med meg selv, både utenpå og inni, nå.
   Igjen: tusen takk! Slike kommentarer gjør dette verdt all tiden jeg legger ned.

 13. Maren M sier:

  Dette innlegget motiverte meg til å jogge 40 minutter sammenhengende på mølla 🙂 Noe jeg er SINNSYKT stolt over da jeg for 6 mnd siden ikke greide å jogge i to minutter en gang. Så, takk søte deg 🙂

  • Kamilla K sier:

   Jaaaaaaa! Åh, så fantastisk flink du er 😀 Knallbra jobba, Maren! Dette gjorde meg stolt også 😀 Takk for at du delte!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.