21 mai 2013 -- 8:35

Løfte vekter, løpe, sykle, ro… Flotte aktiviteter alle sammen, men jeg vil gjerne vie et innlegg til det å gå tur i skogen. For mange kan det å komme seg til treningsstudio være vrient, av ulike grunner. Løping er belastende, sykling og roing krever utstyr. Å gå tur i skogen… Det krever ikke stort mer enn det mannen i gata allerede har.

Jeg liker det naturlige. Vi omgir oss med så mye falskt og konstruert til vanlig. Alt fra maten vi spiser og kremene vi smører oss med, til det harde underlaget vi går på og eksosen vi puster inn. Skogen er en perfekt lunge. Nå tenker noen kanskje at de ikke har skog i nærheten. Den holder ikke for meg. Se på kartet. Utforsk mulighetene! Jeg har bodd i Oslo hele mitt liv, og byen er jo omgitt av skog, i tillegg til at kollektivtilbudet er godt tilpasset. Markadatabasen er gull!

skog1

Når jeg snakker om å gå tur i skogen mener jeg ikke å tusle en liten tur, det bør nevnes. Gange med et godt tempo er fantastisk mosjon! Naturen leverer deg frisk luft, flotte omgivelser, variert terreng, og ro. Du trenger ikke starte med en tur på tre mil, du kan gå et par kilometer, og ta fremgangen derfra. For ja, fremgang på skogsturer er fullt mulig.

Jeg mener ikke at alle skal gå timeslange skogsturer hver dag, men jeg vil oppfordre til å oppsøke naturen i ny og ne. Det finnes ikke noe flottere treningssenter! Norsk natur er i særklasse. Kanskje finner du et tre underveis, der du kan øve på å ta pullups, eller en stein du kan ta goblet squat med. Men først anbefaler jeg gåturen. Ett steg, og så ett til. Siden vi lever i 2013: ta med deg telefonen, og knips noen bilder. Skogen leverer nemlig de flotteste motivene, så kan du legge ut på Instagram, eller sende mms til pappaen din.

skog2

Og dere: å kaste søppel i skogen er så lavmål, at det tar jeg som en selvfølge at ingen av leserne mine gjør.

Gjett hva jeg skal nå! På skogstur med Ingrid! Regnjakken ligger klar. Ha en sprek dag, godtfolk!

skog3

Dette er fra en skogstur med søster. Hvor er trærne? Snakk om å være helt på jordet… (HUMOR!)

Av Kamilla | 23 Kommentarer »
 1. Rebecca sier:

  hihi, du har søt humor!

  Jeg elsker også naturen, det blir skogstur flere ganger i uken med hundene og jeg er helt enig i at det er det beste treningsstudioet som finnes 😀

  • Kamilla K sier:

   (jeg veeeet 😆 )
   Åh, jeg vil også ha hund! Det å ha en turvenn som alltid er med, uansett distanse, vær, humør, ja alt. Det virker så herlig. De setter jo så stor pris på å få være i naturen 🙂

 2. Therese sier:

  Jeg er så enig! Senest i går tok jeg alvor og dro med meg kjæresten for å finne litt skog. Er det noe jeg har savner her på Gjøvik er det akkurat dét – det kommer vel litt av at jeg er dårlig til å lete.. Er jo såklart fjell og skog (og masse, masse, masse jorder), men tar ofte lang tid å komme seg dit! Nå har jeg søkt litt i markadatabasen (TAKK!!), og tror det blir en skiløype som må testes ut denne uken!

 3. ida sier:

  Haha jeg elsker deg!

 4. stine sier:

  Jeg skal prøve å bli flinkere til å gå tur i marka, før trodde jeg Sognsvann var det nærmeste jeg kunne komme skog i Oslo, haha! Men gjennom din blogg er det jo mye lettere å la seg inspirere og finne turløyper 🙂 Nå skal jeg heldigvis snart reise hjem til Sunnmøre for sommeren, og jeg bor på et nydelig og øde sted med skog rett utfor døra, Så der går jeg skogstur hver dag 🙂 Ha en fin tur og en fin uke 🙂
  (fant et bilde som viser hvor øde og nydelig hjemmet mitt faktisk er, akutt hjemlengsel: http://www.voldaveiret.no/htm09/3424.htm)

  • Kamilla K sier:

   Og DER er målet med livet/bloggen nådd. Nesten, i hvert fall. Ikke noe er som når folk har vært på skogstur, også har de gått en runde rundt Sognsvann 😛 Jeg blir oppriktig glad, langt inn i min skogstursjel, når noen skriver slikt. Oslomarka er jo gedigen! 😀

   Norsk natur er helt ubeskrivelig. Nå har jeg ikke spesielt mye erfaring med Sunnmøre, men med Nordmøre, så jeg kan absolutt relatere meg til naturen i de traktene. Spesiell, på sin herlige måte. Håper du får en herlig uke videre! 🙂

 5. May Lene sier:

  Du er herlig! Og du har så rett, norsk natur er fantastisk! Kan jeg spørre hvilke sommerferieplaner du har? Blir det Nice igjen? I så fall gleder jeg meg til flotte bilder 🙂

  • Kamilla K sier:

   Skål, for norsk natur 🙂
   Sommerferien min får dere se etterhvert som den går forbi, til en viss grad i hvert fall 😉 Skal til Nice om ca. fire måneder, så det er fortsatt en stund til.

 6. Tora sier:

  Dette var et veldig fint innlegg – skogen er det beste som finnes. Jeg finner sjelden slik ro og sjelefred som når jeg går i skogen 🙂 Der er alt i harmoni, og man føler seg som en del av en større helhet. Jeg gjør i alle fall det 😉 God tur!

  • Kamilla K sier:

   Hyggelig at du synes det 🙂
   Ja, harmoni er et godt ord for å beskrive følelsen man får av å være i skogen. Man blir på en måte i ett med naturen, slik mennesket er skapt. Helt herlig.

 7. Thea sier:

  Nå fikk jeg lyst til å ta meg en skogtur!! Takk for nok et inspirerende innlegg 😀 Tror jeg skal ta meg noen skogturer i enkelt terreng til sommeren (når jeg er ferdig med alle eksamener), og ta med meg min lille niese i vogn. De små har jo også godt av skogluft! Å løpe litt i skogen er også noe å prøve kanskje, var bare det å ikke løpe seg helt vill, he he 🙂

  • Kamilla K sier:

   Åååå! Ja, gjør det! 🙂 Jeg har jo jobbet litt i friluftsbarnehage, og er veldig, veldig, veldig for det å få ungene ut i naturen, så mye som mulig. Hyggelig at du ble inspirert! 😉

 8. C sier:

  Wow! For et velformulert innlegg. Dette er jo helt sant, og du får uttrykt det på en fantastisk god måte. Stå på Kamilla! Du inspirerer 🙂

 9. Ingrid sier:

  Sånn ca det beste innlegger EVER. Må bare legge til at det er veldig kjekt å ha en gladkristen turkamerat å dele inntrykkene med(den syke utenomjordiske grønnfargen, froskenes gruppeselvmord eller fuglelydene..) 🙂

  Men hallo Kamilla, neste gang måm du ta litt kommando på tid/sted, føler meg som en sikkelig sjefete kontrollerende venninne som må bestemme ALT. Hoho!

  Takk for tur. Du er sprek! Og hårete!

  • Kamilla K sier:

   Hahahahahahaha jeg ler høyt 😆 Tidenes kommentar! Hoho! 😆
   Håper mange leser den kommentaren – den kan jo lede til en hel hær av mistolkninger.

   Og altså… Den grønnfargen vi så i dag var jo faktisk helt vill. Aldri sett det sånn før! :O
   Haha, synes du jeg virker misfornøyd med sjefingen din, eller? I dag bestemte jeg én gang, og da endte det med at vi gikk i sirkel… Men for all del – jeg kan bosse deg rundt i skogen jeg, hvis det er det som bringer deg lykke i livet.
   Takk for tur! Hårene reiser seg i begeistring (trenger riktignok forstørrelsesglass for å se det).

   Forresten! Du blir en publisert fotograf, i løpet av uken. Blomsterbildet/kunstverket. Gled deg 🙂

 10. Linn sier:

  Ja! Gå tur i skogen er noe av det beste i verden. Og måtte de som kaster søppel i skogen få dårlig karma.
  Det er utrolig mange som kaster søppel på stier her. Det i seg selv er dumt og jeg blir sint hver gang (og plukker opp til tider), men morsomt at det ofte er sjokolade- og godteripapir og sånt. Så faktisk en jente på rundt ti år som hadde en kjærlighet i munnen mens hun gikk ned fra fjellet…Feil på så mange måter.
  Jeg ble forresten lært opp til at det var greit å skrike «miljøsvin» høyt til de jeg så kaste søppel i naturen eller på gata da jeg var liten 😀

 11. Marte sier:

  Herlig innlegg, fra den alltid like sprudlende og strålende, Kamilla 🙂 Blir ordentlig glad og varm inne i meg av innleggene dine og bildene du legger ut(hvor rart det enn må høres ut). Ligger så mye livsglede, inspirasjon og gode/ smarte tanker bak!
  Er så enig med deg! Skogen/marka/fjellet is the place 😀 Er virkelig i mitt ess når jeg er ute på lange løpeturer i skogen, fjellturer, jaktturer(eller «vanlig») tur med hunden. Tar meg ofte i å smile for meg selv, og det er vel ett tegn på at man har det bra/er lykkelig? Finner en helt egen ro i skogen. Definitivt verdens beste terapi!
  Ønsker deg en fortsatt fin uke, Kamilla 🙂 Forhåpentligvis med enda flere skogsturer! 😉

 12. Ingunn sier:

  Hei! etterlyser anmeldelse av det fuelbandet du skaffet deg for en stund siden;) Hva er et for noe egentlig? og er det noe bra? 😉

  Ønsker deg en fin uke videre! Og lykke til på alle eksamener! 😀

  • Kamilla K sier:

   Hei!
   Kommer ikke til å skrive om det, men hvis du lurer på hva det er så er det bare å google nike fuelband, så får du drøssevis med treff. Flere som har lagt ut videoer på YouTube også, så da skjønner du det nok 🙂
   Jeg er ferdig med eksamene mine for i år, men takk 😀 Ha en fin uke videre du òg!

 13. Så deilig! Det er lite som slår en tur i skogen, og vi er så heldige som har et fantastisk land med vakker natur (og da skal man ikke forsøple den!!!). Herlige bilder, du stråler 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.