22 april 2013 -- 5:54

Onsdag og torsdag var det karrieredager på skolen. Vi var så heldige å få besøk av Erik Bertrand Larssen. Får du muligheten til å høre på ham prate om mental trening; grip sjansen! Etter foredraget sa Thea med en gang «neste år kan jo du holde det foredraget» og Linn tenkte visst også på meg underveis – «det er helt sånn du er» og «jeg tenkte ‘dette er sånn Kamilla tenker’.» Nå er ikke dette ment som et skryteinnlegg (joda), men for å vise til at én ting er å ha et liv som ser greit ut fra utsiden, men noe helt eget er å ha et liv som faktisk føles fantastisk fra innsiden. Det er det ene og alene du som kan gjøre noe med.

3

Jeg får jo aldri skrevet nok til dere om disse valgene vi driver og tar hver eneste dag. Ett og ett valg. Det du gjør, det du ikke gjør, det du tenker, det du spiser, det du sier… Alt er valg. Mange har den holdningen at de ikke gidder å tenke aktivt på disse tingene. Vel, det er ditt VALG. Den følelsen man sitter igjen med når man har tatt mange gode valg over tid, den er enkelt og greit ubeskrivelig god. Du kan velge å utsette det til i morgen, til neste uke, til neste måned og til neste år. Da må du også regne med at resultatene venter like lenge.

Her i Norge har de aller fleste av oss muligheten til å forme det livet vi ønsker, og som Larssen påpekte i foredraget sitt; vi kan bli 90 år, og prate om hvilket fantastisk liv vi har levd. Vi kan også bli 90 år og tenke at livet var greit nok. Vårt valg. Noen nøyer seg med å eksistere, andre vil leve. Holdninger og valg avgjør.

Uavhengig om det er noen som ser deg eller ikke; hvilke valg vil du stå for? Hvem vil du være? Hva er du villig til å gjøre for å bli den personen? Hvilke steg må du ta? Ved å finne ditt fokus; det som gjør deg oppriktig lykkelig, blir det enklere å ta valg i riktig retning. Det var litt komisk, for han begynte å snakke om hvilken følelse man har når man legger seg om kvelden, og bakgrunnsbildet mitt på mobilen er min holdning i et nøtteskall. Måtte vise det til de andre etter foredraget, så da fikk vi oss en liten latter. Buskapet gjelder jo for alt her i livet. Når lysene slukkes om kvelden, hva har du igjen? Hvilken følelse og hvilke tanker? Ro og mestring? Stress og negativitet?

1

Har ikke lest boken til Bertrand selv (den ligger riktignok ved siden av meg her – signert og greier), men slik jeg forstår er den helt opp min gate. Ser at dette nærmest blir en reklame for Bertrand, og det er egentlig ikke meningen, men jeg brenner så hardt for å få budskapet videre. Jeg vet selv hvor mye jobb som kreves for å påvirke sine egne tankesett, men det er virkelig verdt det, og det ønsker jeg at flere skal vite.

2

Av Kamilla | 10 Kommentarer »
 1. Har veldig lyst til å lese den boka. Og du har så rett i det du skriver, tror det er alt for mange som sitter der ute og kanskje ønsker å gjøre ting annerledes med livet sitt, som ikke former det slik de FAKTISK vil!

 2. H sier:

  PERFEKT på en mandagsmorgen, KK! Prøver å tenke sånn selv nå 🙂 Og jeg tar det litt og litt for hver dag, for jeg vet at jeg ikke greier noenting om jeg bestemmer meg for å forandre på alt mulig over en dag. Dette var mandagspeppen sin det! Den boken er den nye på ønskelisten min, liker sånn tankegang! Ha en gooooood mandag!

 3. Therese sier:

  Jeg holder på med boka, og jeg liker den! Var selv på foredrag med Egil Søby forrige dagen, han driver litt med det samme – og det er fantastisk å høre på. Man blir jo litt (les: veldig!) inspirert, og enda mer motivert til å jobbe med endring av tankegangen! Ble en smule misunnelig når jeg så du hadde vært på dette foredraget, hihi 😀

 4. Ingrid sier:

  Bukker, nikker, neier og bøyer meg i støvet; du ER så flink med ord. Aldri gje deg med å dytte meiningane dine på oss!

 5. Anniken sier:

  Er snart ferdig med boken hans, og kan si at den anbefales på det sterkeste! utrolig bra bok 🙂

 6. jenni sier:

  hei! på skolen i dag kom jeg over at de reklamerte for kurs for å få «en bedre livsstil og et sunt kosthold», og da tenkte jeg for meg selv at det trenger man jo ikke betale for, man kan bare lese bloggen til kamillak og bli inspirert til tusen! hihi 😀

 7. Linn sier:

  ELSKER skjermbildet du har på mobilen. Var jeg litt mer teknisk av meg skulle jeg ordnet det samme selv. Skulle til å anbefale et sitat, men troor det er mulig at jeg oppdaget det på bloggen din for en stund tilbake. Hehe!!
  Jeg drar gjerne på foredrag med foredragsholder KamillaK:)

 8. Ine sier:

  mitt livsmotto: whether you think you can or whether you think you can´t, YOU´RE RIGHT! – Henry Ford

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.