Mat #48

1

Cottage cheese, eple, blå druer, blåbær, vanilje og kanel.

2

Spinat, aspargesbønner, brokkoli og laks.

3

Cottage cheese, eple, rå cashewnøtter, vanilje og kanel.

4

Brokkoli, kesam, gulrøtter og karbonadedeig med salsa.

5

Godt og blandet. Egg, salami, ost, cherrytomater, sukkererter og paprika.

6

Fennikel, paprika, blomkål, soyasaus og salmalaks.

7

Egg, sukkererter, gulrøtter, paprika og grønn juice.

8

Paprika, torsk og brekkbønner.

9

Sennepsmarinert laks, aspargesbønner og blomkål.

10

Bringebær til folket! Jeg presterte å planlegge så dårlig at jeg ikke hadde mer bringebær igjen etter lørdag, så søndag og mandag spiste jeg ikke et eneste bringebær. Ikke bli urolige; jeg har fylt opp lageret igjen – både i fryseren og i magen.

31 kommentarer til “Mat #48

  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Oh, yes, måtte jo lage noe med det. Fått mange ideer på den fronten nå, så ser for meg ca. annenhver dag med laks og karbonadedeig (eller karbis, som jeg kaller det 😆 )
   Haha, så herlig. Har endelig fått tilbake litt inspirasjon, etter nesten tre måneder med litt matleihet. Har sikkert noe med årstiden å gjøre. Sommer betyr mer friske måltider for min del 😉

   Svar
 1. Ingvild

  Er du ikke redd for at det er døde edderkopper, maur eller larver inne i de frosne bringebæra? Jeg spiste meg fordervet på det en periode etter inspirasjon fra deg, men etter jeg har funnet forekomster av alle de tre nevnte, har jeg mistet lysten på det. Sykt random spørsmål, men kikker du inni alle bærene før du putter de inn i munnen, eller tenker du at du like greit kan få i deg noen ekstra mineraler fra insektene?

  Kanskje det bare er jeg som er over middels prippen

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Innsekter er jo nesten bare proteiner 😀
   Haha, men nei, jeg bryr meg ikke så mye jeg altså. Har aldri sett det, så det er kanskje derfor… Har jo spist MANGE kilo med frosne bringebær.
   Haha, elsker slike spørsmål 😉

   Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Sennep og pepper på, og så inn i ovnen 😉
   Det der gjelder vel bær som er dyrket/produsert i utlandet, og jeg spiser kun norske bær. Har lest flere artikler om det, og de har i hvert fall presisert at det gjelder bær fra Polen osv. Vet at Eldorado bruker utenlandske bær, så de kjøper jeg ikke. Skal stå på pakken hvor de er produsert.

   Svar
 2. Unni Margreta

  Hei!
  Jeg er selv en salmalakselsker, men her om dagen hadde vi om laks og lakseavl på skolen (veterinærhøgskolen), og det var helt forferdelig! Jeg tenker ikke nødvendigvis på trivsel hos fisken, men visste du f. eks at laksen (vi snakker oppdrettslaks) hadde vært helt hvit dersom mennesker ikke tilsatte rødt fargestoff i fiskens mat? I havet spiser den en type krill som har denne fargen, og derfor har den rødlig farge i naturen. Det oppdrettsanlegg fôrer laksen med, er dessverre i stedet 60% soya og vegetabilske produkter, og det betyr at laksen har blitt vegetarianer. Det resulterer i at oppdrettslaks ikke lenger har noe omega-3 og omega-6 i seg, som kommer naturlig fra marint fett som laksen ellers ville spist i naturen.

  Det Findus gjør, f. eks, er å tilsette omega-3 i fisken, for å kunne reklamere for at du får i deg omega-3 på en naturlig måte. Er ikke dette sprøtt? Jeg elsker jo salmalaks, men det er jo litt trist å tenke på at jeg spiser en egentlig hvit veggisfisk uten alle næringsstoffer, viktige fettstoffer og omega-3 og 6. Uææ!

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Hei!
   Ja, det er dessverre mange slike tilfeller innenfor de forskjellige sektorene, men jeg klarer rett og slett ikke tenke på alt sånt i hverdagen. Grønnsaker blir sprøytet, produkter blir tilsatt de rareste ting, det animalske proteinet vi får i oss klusser med ph-balansen i kroppen, frittgående høner er ikke frittgående, dyrene blir drept på grusomme måter, appelsinjuicen er overbehandlet og har trolig mistet all sin opprinnelige næring, og listen fortsetter i det lange og det brede. Man må vinne i lotto, for så å starte gård med digert fjøs, grønnsakshage og mini-innsjø for å få alt 100% rent og ekte.

   Svar
 3. Unni Margreta

  Det skulle stå at det er 60% soya, resten er hvete og liknende, og ikke minst, 10% antibiotika. De blir fôret med antibiotika på en daglig basis for å holde smittepresset nede. Uææ!

  Svar
 4. Susanne

  Ååå, nam, favorittinnlegget! Jeg spiste forresten sennepsmarinert laks her om dagen, og det var kjempegodt! Spesielt med brokkoli og spinatpure til! NAM

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Er så hyggelig av du både liker innleggene og tar noen av tipsene i bruk 🙂 Sennepsmarinert laks er helt fantastisk!

   Svar
 5. Solfrid

  Alltid masse matinspirasjon å hente hos deg 😀 jeg har bestemt meg (og er igang) med å legge om kostholdet, men synes det er litt vanskelig.. Er jo nesten like mye vane å spise kneipp til frokost som det er å pusse tennene. Kunne du skrevet om hvordan prosessen var for deg (kanskje du allerede har gjort det)? Hvordan fant du din balanse? Hva startet du med?

  Jeg ønsker ikke å følge noen spesifikk diett, bare finne et kosthold som kroppen og hodet trives med og som gir meg energi til hverdagen. Og ikke minst slutte å tenke på den dumme sjokoladen hele tiden.

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   LIKER tilnærmingen din! Har veldig troen på å finne et kosthold som kroppen og hodet trives med, og som man kan ha i lang/evig tid 🙂 Har du sjekket ut innleggene under “nyttige innlegg” i margen til høyre? Der er det noen innlegg om det, og ellers vil jeg bare anbefale å ta det hele gradvis. Det gjorde jeg. Startet med det mest usunne, og arbeidet meg nedover derfra, som i en matpyramide. Økte inntaket av grønnsaker samtidig som jeg reduserte inntaket av sukker og bearbeidede produkter. Ta grep i det mest usunne, det tror jeg gir deg mest positiv effekt og så får du forhåpentligvis motivasjon til å fortsette 🙂

   Svar
   1. Solfrid

    Tusen takk for fint svar, Kamilla! Har lest gjennom “nyttige innlegg” for en stund siden, men tror det er på tide å se på de igjen 🙂 Veldig god ide å starte med det mest usunne, det skal jeg ta med meg!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *