5 april 2013 -- 7:29

Til deg som vegrer deg for å gå inn i styrkeavdelingen på treningsstudio, fordi du ikke føler deg sterk nok eller fordi du føler du ikke passer inn der. Når du prøver noe nytt, kan det virke vanskelig eller umulig, men ett sted må man faktisk starte. Alle de som er veltrente i studio i dag har vært utrente på et punkt. På grunn av kontinuitet og dedikasjon har de kommet dit de er. Du kommer ikke til å mestre noe du ikke engang prøver deg på.

Noe av det som er så genialt med styrketrening er at det er lett å se fremgang, og i begynnelsen er fremgangen gjerne hyppigere enn når løftene begynner å bli ordentlig tunge. I begynnelsen tok jeg knebøy i smith-maskinen, fordi jeg synes stangen var både tung og vanskelig å kontrollere. Jeg ville over på fri stang, og hadde det som et mål. Så for meg at det kom til å ta lang tid, fordi det var så skummelt og fremmed. Jeg kom dit etter noen uker, og derfra har det bare gått én vei. Tyngre belastning, dypere bøy, og mer og mer utbytte av det som en gang virket umulig. Nå som jeg ser tilbake føler jeg at prosessen har gått svært fort. Det er noe å ta med seg videre. Kom i gang med den veien du vil gå, så vil du etter en stund innse hvor glad du er for at du startet da du gjorde, ikke senere.

Det er også greit å påpeke at de fleste av de som trener styrke i studio, er fokuserte av sin egen trening, sine egne muskler, sin egen fremgang, og sitt eget speilbilde. Alle tenker like mye på seg selv, som det du gjør. Uansett hva utgangspunktet ditt er har du full rett til å være der. Gå inn, prøv deg frem, og gjør ditt beste. Lurer du på nøyaktig hvilke øvelser du bør gjøre, og ikke minst hvordan du gjør dem riktig (noe som er viktig), har Fitnessbloggen en god guide her: «styrketrening for nybegynnere«.

Når fremgangen begynner å vises kommer du til å lure på hvorfor du ikke startet tidligere. For å bli trent må du trene. Uteblir resultatene kan det være greit å huske det er en total av flere faktorer, der kostholdet spiller den største rollen. Styrketrening vil gi deg mye, hvis du tar det første steget: gir det en sjanse.

justdoit

Av Kamilla | 21 Kommentarer »
 1. Ingrid sier:

  Herlig innlegg Kamilla!!:)

 2. Elisa sier:

  Godt skrevet!! Du er så fliiiiink 🙂

 3. Kamilla sier:

  Så sant!! Bra skrevet 🙂

 4. Jeg føler meg ofte «intimidated» når de store gutta er i styrkerommet, men det er helt rett at folk fokuserer på seg selv.. Kanskje de mest erfarne også syns det er vanskelig/flaut å trene når det er fullt av andre folk der? Jeg må si at jeg trives best når jeg har styrkerommet for meg selv ;/ og det er kun på morgenen!

  • Kamilla K sier:

   Det er helt vanlig, men ofte uten grunn. Jeg kan ikke snakke for andre enn meg selv, men jeg nøler i hvert fall ikke et sekund med å gå inn i styrkeavdelingen selv om det bare er gutter der. De aller fleste er jo godkarer – blitt kjent med flere av de på mitt senter, og de er virkelig ikke så skumle som man kanskje kan få inntrykk av. De er i tillegg rå på å gi komplimenter, så det er jo vinn-vinn!

 5. Hilde sier:

  Jeg husker jeg alltid gikk rundt og grudde meg til hver gang jeg skulle trene styrke på grunn av de andre sterke og veltrente menneskene (mest gutta). Nå er det en stor selvfølge å være i styrkerommet, for hvor ellers skal jeg være?

 6. Trille sier:

  Flott innlegg, Kamilla!:) Jeg er så enig, det er bare å begynne – det er ingenting skummelt med de andre i styrkerommet, de er jo bare opptatte med seg selv, og dessuten så er alle sterk nok!
  Det eneste jeg synes var skummelt med å begynne, var at jeg ikke visste hva alle maskinene bruktes til, og om at jeg utførte øvelsene riktig! Er ikke artig å skulle være en av de på Gym fails på Youtube! 😛
  Men jeg tok tak i en pt og fikk tips og triks og spotting, og nå er kurven oppadgående. Ble ganske glad da jeg tok 30 i knebøy her om dagen! Tok to fulle sett med 10 rep, så tror nok jeg klarer mer, haha. Fremgang er artig! Og det er ganske sosialt nede på styrkerommet på Ila. I love it! 🙂

 7. Helene sier:

  Tusen takk, Kamilla! Det var akkurat det dyttet bak jeg trengte. Da jeg leste dette bestemte jeg meg for at i dag SKAL jeg også dra meg selv inn på styrkerommet og gjøre det jeg har hatt lyst til så lenge, men aldri tort. Og gjett hva! Jeg gjorde det! Du er en super inspirasjonskilde, stå på! 😀

 8. Solfrid sier:

  Åh, styrketrening er jo så GØY! Og ikke minst er det lett å følge framgangen 🙂 både i styrke og i kroppssammensetning! Jeg klarte mine første dips (uten støtte) for noen uker sider, det hadde jeg aldri trodd var mulig, særlig siden jeg har noen kg ekstra. Utrolig motiverende! 🙂 Eneste «minuset» er at det kan ta litt tid før teknikk sitter skikkelig, særlig i øvelser som knebøy. Derimot er det veldig morsomt når teknikken blir bedre og man kan løfte mer.

  Bruker du noen form for oppvarming før styrkeøktene?

  • Kamilla K sier:

   Gratulerer med fremgangen! Bra jobba! 😀
   Teknikk kan ta tid, og må stadig finpusses, men det gjør jo treningsutbyttet så mye bedre over tid 🙂 Varmer opp forskjellig ut i fra hva jeg skal trene 😉

 9. Emma sier:

  Hurra for et fantastisk innlegg (nok en gang) av deg! Det er så sant som du sier, at man lurer på hvorfor man ikke startet før når man begynner å se resultater. Selv er jeg rimelig fersk på styrketrening, så lærings- og formkurven er ganske bratt for å si det sånn! 😀 Ikke til å legge skjul på at du har vært til stor inspirasjon; du sier ikke bare, men beviser faktisk at jenter også har noe å gjøre på styrkeavdelingen. God helg, Kamilla! 😀

 10. Det med smiths-maskinen gjorde jeg også!! Men nå tar jeg skikkelig knebøy og gleder meg til å klare å ta med enda mer vekt på og å ta de enda dypere! hihi. Lårtrening har blitt en hat-elsk greie for meg. Jeg elsker å trene det og syns øvelsene er veldig artige, men jeg klarer alltid å kjøre meg så sinnsykt ut at jeg nesten ikke klarer å gå dagen etter og dag nr 2 er nesten verre… Jeg syns at lår/rumpe er den muskelgruppen som det er lettest å gi litt ekstra på! haha. Høres kanskje teit ut, men! God helg, Kamilla! 😀

 11. Elin sier:

  Veldig fint skrevet:) Du er flink Kamilla og en inspirasjon til oss som ikke er så flinke;)

 12. Kloke ord! Styrketrening <3

 13. Miriam sier:

  Amen for dette innlegget! Jeg har trent mange forskjellige steder og i 3 tre forskjellige land og en ting går igjen: Det er så få jenter i styrkerommet! Her i Australia har jeg faktisk vært den eneste alle gangene unntatt én! Sprøtt. Jeg syns og det er litt skummelt noen ganger, men jeg ser så mye dårlig teknikk blant gutta i blant og det hjelper. :p (ikke at jeg syns det er bra andre har dårlig teknikk, men da håper jeg i alle fall de ikke bryr seg så mye om meg)

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.