17 februar 2013 -- 12:19

Tjohei, som ukene flyr! Nok en herlig treningsuke på denne frøkna.

Mandag

 • Langkjøring: 15 km – 83 min – gjennomsnittspuls 146 – 1,5% stigning
 • Tøøøøøying

Kommentar: Jeg følte jeg var på SATS sååå sent, bare fordi jeg var der en halvtime etter åpning. Sånn går det når man hygger seg med morgenkaffen og aviser. Ingenting galt i det. Hoppet opp på favorittmølla, som viste «ERROR». Kriiiiise, tenker dere kanskje? Vel, jeg skal ikke si jeg vet løsningen på alle mølleproblemer, men mange. Jeg utførte min magi, og få sekunder senere var mølla klar for å leke. Planen var å kose meg i rolig tempo i 30-40 minutter, for å ta hensyn til tirsdagens benøkt, men når jeg først var i gang løp jeg like gjerne «litt» mer. Treningsglede og mandagsglede!

1

1) Dere ser vel at «min» mølle ikke er lik som de andre? Det er risikosport å ikke like de møllene det er flest av – man blir så sårbar. Har riktignok aldri skjedd at jeg har måttet bruke en av de andre, men… 2) Èn mil, du liksom. Fornøyd med resultatet.

Tirsdag

 • Barbell Squat 20 kg 2×10, 40 kg 2×10, 60 kg 2×8, 80 kg 2×8, 90 kg 1×6, 100 kg 2×4
 • Standing Barbell Calf Raise 110 kg 3×15
 • Barbell Bulgarian Split Squat 77,5 kg 3×6 *
 • Barbell Deadlift 60 kg 3×10, 80 kg 2×6 *
 • Barbell Hip Thrust 80 kg 3×8
 • Front Barbell Squat 50 kg 3×6
 • Barbell Lunges 50 kg 3×8
 • One-Leg Romanian Deadlift 40 kg 3×8
 • Weighted Sit-Up 5 kg 130 stk

Kommentar: Som forventet: intet sjakktrekk å løpe 15 km dagen før benøkt. Kjente at beina var litt stive i starten, men de kom seg etter litt hopping og dansing, og økten ble bra! Var veldig i tvil om jeg kom til å klare så tung knebøy, det er en stund siden jeg har prøvd meg på det – og det skal nevnes at den siste repetisjonen dessverre ikke hadde den beste teknikken. Likevel, de andre funket! Et par rekorder ble det også. Snart må det vel stagnere?!

2

1) Morgenglis og morgensveis. 2) Bilde gjennom vektskiven! Får jeg premie for kreativt bilde nå, eller? 3) Kunstpause. 4) Fitocracy er best, ingen protest!

Onsdag

 • Oppvarming ? km
 • Intervaller: 6 km –
 • Nedtrapping på ellipse 20 min – 11 crossramp – 10 resistance – 132 bpm
 • Weighted sit-up 5 kg 60 stk
 • Tøying

Kommentar: Det er vanskelig å få til morgentrening på onsdager, så dermed ble det en ettermiddagsøkt. Liker det ikke på langt nær så mye som morgenøkter, av mange grunner, men jeg fikk fin kvalitet på treningen likevel. Deilig å bli litt varm i beina dagen etter benøkt.

3

1) Intervaller-etter-bendag-resultat. 2) Haha. Ellipse…

Torsdag

 • Bent Over Barbell Row 20 kg 2×10, 40 kg 2×8, 50 kg 2×6
 • Clean and Press 25 kg 3×8
 • Standing Barbell Shoulder Press (OHP) 25 kg 3×8
 • One-Arm Dumbbell Row 22 kg 3×8
 • Standing One-Arm Dumbbell Shoulder Press 14 kg 3×6
 • Seated Cable Row 40 kg 3×8
 • Lat Pulldown 45 kg 3×8
 • Plank 70 sek * 4
 • Two-Arm Kettlebell Swing 12 kg 3×15

Kommentar: God økt! OHP gir en så heftig pump i skulderne. Ryggen har blitt ganske markert nå.

4

1) Blomstermorgen! 2) Sykt folksomt på SATS om morgenen…

Fredag

 • Oppvarming 2,5 km – 15 min – 2 % stigning
 • Hovedløp 10 km – 51 min – 153 bpm – 2% stigning
 • Nedtrapping 1,6 km – 10 min – 1% stigning
 • Tøy og bøy

Kommentar: En fin morgenmil, med jevn hastighet og fin puls. Koste meg!

5

1) Glede på jord! 2) Mila. (Bare jeg som synes det er superfestlig at det kun er oddetall på displayet, hvis man ser på ett og ett tall, og ikke tenker på 0 som et tall? 1, 3, 5, 7 og 9!!!)

Lørdag

 • Barbell Squat 20 kg 2×10, 60 kg 4×8, 70 kg 3×6, 75 kg 3×4
 • Barbell Bulgarian Split Squat 60 kg 4×8, 70 kg 3×6
 • Incline Dumbbell Bench Press 14 kg 3×8
 • Dumbbell Bicep Curl 10 kg 4×10
 • Cable Crossover 6 kg 2×10, 7.5 kg 2×6
 • Seated Leg Curl 45 kg 4×8
 • Leg Extensions 65 kg 3×6
 • Triceps Pushdown 20 kg 3×8
 • Halvannen times gåtur ute

Kommentar: En B-økt. BRA økt på B-muskler. Ben, bryst, biceps. Okei, så snek det seg inn en tricepsøvelse til slutt, men det kan vel aksepteres. Masse knebøy = masse glede! Tok ikke i tyngre med tanke på at jeg eeeeegentlig har trent ben denne uken, og at jeg håpet på å kunne ha løpeklare ben til søndag. Det ble riktignok så mange sett at det ga støle ben likevel, haha. Herlig økt!

6

1) Vet ikke hva jeg smiler mest av – treningen eller det nye Nike-antrekket mitt. 2) Beastmode!

Søndag

 • Oppvarming 2,5 km
 • Hovedløp 10 km – 49:26 – 163 bpm – 2% stigning
 • Nedtrapping + tøy og bøy og strekk og trekk (?)

Kommentar: Raskere enn på fredag, til tross for litt stølhet i beina, og med høyere puls. Vurderte å gi meg flere ganger, fordi det tydeligvis var den store stirre-på-mølla-til-Kamilla-dagen, og sånt irriterer meg grenseløst. Jeg har veldig godt syn, og det inkluderer et godt sidesyn, så jeg merker at folk ser «diskret» på displayet mitt hvert minutt. Oh, well. Med ny løpetrøye og god musikk på øret valgte jeg å kjøre på. Resultatet ble bra synes jeg – finfin avslutning på en bra treningsuke!

7

1) Klar! 2) Ferdig!

Herlige økter; med tunge vekter, god fart, og knallhumør! Ah, trening, dere.

Av Kamilla | 24 Kommentarer »
 1. Ida M sier:

  Når jeg stod opp i dag, så føltes beina sååå tunge. Meeeeeen så poppet «Kamilla med K» opp i hodet og jeg bare; BEASTMODE! Godt å ha gjennomført en benøkt når man skal sitte å skrive oppgave hele dagen 😀

  • Kamilla K sier:

   JAAAAAAA! En digital fistbump din vei! 😀 Elsker tankegangen.
   Lykke til med oppgaveskriving – skal gjøre det samme selv.

 2. Hanne Nilsen sier:

  Wow, du er så flink Kamilla! Ha en strålende søndag videre <3

 3. Kristiane sier:

  Superfin den nye tightsen! 😀

 4. Ragnhild sier:

  Treningsglede<3
  Du er knallflink Kamilla!!
  Og jaa, fast tredemølle må man ha 😉 Jeg har faktisk blitt flinkere til å variere møllevalget mitt, siden jeg trener mest på Bislett og der er det umulig å være kresen. Men jeg foretrekker den ene, og liker meg best der 🙂

 5. Ellenmr sier:

  Du er veldig inspirerende! Men jeg aner ikke hva halvparten av styrkeøvelsene du skriver om er. Engelsk og jeg er dårlige venner på treningsbegreper 🙂

  • Kamilla K sier:

   Det er derfor jeg skriver det på engelsk; så dere bare kan kopiere og lime inn hos google. Vips, så har du bilder og beskrivelser av alle øvelsene. Enkelt og greit 😉

 6. Marit sier:

  Har du tips til å få mer fart i beina? 🙂

  • Kamilla K sier:

   Tung styrketrening over tid, gradvis oppbygging av løpingen, GOD oppvarming for hver økt, bra med hvile, og massevis av pågangsmot!

   • Marit sier:

    Kjenner jeg meg selv rett, er jeg litt slapp på oppvarmingen.. Merker godt at midt i økten er det bra fart på beina, mer enn det er på starten.. 😀
    Styrketreningen… hm, den blir nok litt umulig. Ikke treningssenter her, men men 🙂

    • Kamilla K sier:

     Med dårlig oppvarming setter du deg selv i posisjon for både treg fremgang og skader, så vil anbefale deg å gi oppvarmingen litt mer tid 😉 Har skrevet om min måte å legge opp økter på HER.
     Å ikke trene styrke fordi man ikke har treningssenter er en dårlig unnskyldning – man kan gjøre masse med egen kroppsvekt og eventuelt noe lett utstyr (vannflasker, stoler osv). Har skrevet et innlegg om hjemmetrening HER.

     Med en god dose innsats, og målrettet jobbing, vil du nok få god fremgang på løpingen 😉

 7. Elise sier:

  Hei Kamilla!

  Må bare si, jeg blir himla inspirert av deg, utrolig å se den forandringen du har gjort! Selv driver jeg med prosjekt «bli ordentlig sterk», og lurte på hvor fort du klarte å ta pullups? Og om du evt har noen gode tips for hvordan man kan klare det? Har dessverre ikke apparat som man kan ta negative pullups på der jeg trener, så leter etter andre gode øvelser som hjelper 🙂

 8. Andrea sier:

  Hei Kamilla! Jeg bare lurte på om du kunne skrive et innlegg om pulsklokken din? Eller om pulsklokker generelt? Måler de riktig kaloriforbruk? Hva er dine meninger? Også må jeg jo si at du har en veldig god, og inspirerende blogg!

 9. Andrea sier:

  Tusen takk! Veldig fin oppsummering du har skrevet 🙂

 10. Anna sier:

  Du vet att det är viktigt med vilodag oxå….?! Vilar du aldrig? Det er ikke bra för kroppen å köra på så som du gör varje dag. Restitusjon tenker jeg… Ikke missförstå mig, du er otrolig flink, men som sagt kroppen trenger minst en heeeel dag av vila, slappa av og kosa seg:-)

  • Kamilla K sier:

   Jeg tror nok jeg kjenner kroppen min bedre enn noen andre kjenner kroppen min 😉
   Jeg har selvsagt uker med hviledager også, men jeg har en svært stillesittende hverdag, sover minst åtte timer hver natt, og se for eksempel på torsdag – da trente jeg ikke noe som helst av underkroppen. Da er det klart jeg føler meg pigg i beina dagen etter. Se helheten – se på intensiteten på treningen. Jeg trener ikke til failure, og jeg løper med lav intensitet.

 11. Linn sier:

  du er så flink!! 😀
  jeg har også kjøpt meg den pulsklokka der, men jeg skjønner ikke bæra av den! har den lille brikken i sokken i og med at jeg ikke har nike løpesko me sånn brikkeplass under såla..elr hva jeg skal si;P , men den registrer ikke noe.. 🙁

 12. Ingrid sier:

  kamilla! flinke kamilla! Hvordan får du tiden til å gå når du løper i 90 min +?? Vet jo at det er flere som klarer dette men….noen tips?;p bruker du bra musikk?

  • Kamilla K sier:

   HAHA jeg leste ikke hele kommentaren før jeg begynte å skrive svaret, for jeg skjønte bare IKKE hva du mente. Trodde du mente hvordan jeg fikk klokken til å vise 90 min, og det er jo så «enkelt» som å løpe i 90 min… Men over til det faktiske svaret: jeg har selvutnevnt mastergrad i dagdrømming! Du skulle bare visst. Jeg setter musikk på ørene, og så forsvinner hodet mitt langt, langt av sted, på de herligste eventyr. Har ved et par anledninger brukt iPaden min for å se film, men det anbefaler jeg ikke med mindre man er 100% trygg på løpingen sin.

 13. Fantastisk, du er så god! Jeg greide fadermeg å skade meg, legevakta og røntgen og hele pakka, men det gikk heldigvis bra. Flere økter gikk dermed ut forrige uke, men er heldigvis tilbake nå 😀 Og jeg lar meg inspirere her!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.