28 februar 2013 -- 12:00

Noe av det som er artig med å trene på et treningssenter, er å være blant andre som trener. Som jeg har skrevet før synes jeg det er veldig inspirerende å se alle de andre som har mye treningsglede! Like barn leker best? Seniortimene er fulle uke etter uke, og deltakerne er dedikerte og flinke. Så har vi de som løfter så tungt at de ser helt blodsprengte ut i ansiktet; de jobber så hardt de klarer og står på som bare det. Noen løper kilometer etter kilometer mens svetten spruter, og noen tar handstand pushups for å gi seg selv en ekstra utfordring. Imponerende og inspirerende mennesker!

Det kommer selvsagt et «men». Det er jo slik at ikke alle på senteret jobber like hardt. Jeg har vært der selv, så jeg kan bekrefte at «jeg har vært på trening i over en time» ikke nødvendigvis er verdt så mye. Du trenger ikke å ha trent i en time, bare fordi du har vært på trening den samme tiden. Og har du trent så sier det ingenting om kvaliteten på treningen. Jeg prøver ikke å si at én time er minstekrav for en økt, eller at alle økter må være knallharde, MEN forventningene til resultatene bør gjenspeile den innsatsen man legger i det. Jeg forventet faktisk å se trent ut, fordi jeg trente – uavhengig av treningskvalitet. Realistisk? Ikke særlig.

goodtimes

(Så utrolig vanskelig det skulle være å finne helkroppsbilder av seg selv fra 2010.)

Nå har jeg mest fokus på trening fremfor kosthold, fordi kostholdet går av seg selv. Jeg har kommet dit jeg vil med det, i hvert fall for nå. For de som ønsker å bli sunnere vil jeg påstå at det er kostholdet som kan utgjøre den største forskjellen. Også her gjelder det samme prinsippet som for trening: for å føle seg bedre, være sunnere, bygge opp et godt immunforsvar, slippe tarmplager, og i det hele tatt, så må innsatsen være tilstrekkelig. Hva du ønsker og hva jeg ønsker kan være forskjellige ting, men innsats og resultat gjenspeiler i hovedsak hverandre.

Prinsippet gjelder for øvrig ellers i livet også. God innsats vil gi resultater over tid, og her er tid et nøkkelord. Med god innsats mener jeg den innsatsen som faktisk er god. Ikke lur deg selv! Belønningen for arbeidet vil forhåpentligvis gjøre deg så motivert at du velger å fortsette i gode rutiner, og vips så har det blitt vaner som du kan nyte til det fulle hver eneste dag. Det ER verdt det!

Her startet dagen med en god løpeøkt på SATS: 3 km oppvarming, 13 km langkjøring, 2 km nedtrapping. Etterfulgt av tøy og bøy. Knallstart på dagen, så nå kan jeg forvente god konsentrasjon, masse overskudd, en glad kropp, sunnhetsfølelse, velvære og god nattesøvn. Ganske kjekt konsept, spør du meg.

Av Kamilla | 47 Kommentarer »
 1. Tor sier:

  Du er superflink Kamilla (:

 2. Hanne Nilsen sier:

  Du er så inspirerende, Kamilla 🙂 En ting jeg har lagt merke til med de siste bildene du har lagt ut på instagram, du har fått så sinnsykt fine ben!! Men er vel ikke så rart da, med tanke på de beinøktene du kjører, hehe! Ha en fin dag videre <3

 3. Sofie sier:

  Flinka!:D Har du noen spesifikke mål med løpingen/treningen? Maraton eller noe? 🙂

 4. Helene sier:

  Kamilla, wow!
  Jeg har alltid sett at du har gått MYE ned i vekt, men nå som jeg så helkroppsbilder av deg på den måten ser jeg virkelig hvilken enorm forandring det er! Har alltid sett at det har vært stoor forandring, men når jeg så disse bildene var det virkelig heelt utrolig. Herlige deg! Du er veldig klok med et veldig åpent sinn, sånn jeg ser det hvertfall. Du virker ikke trangsynt, du ser begge sider av en sak, og det er en god egenskap! Forresten så forguder jeg veskesamlingen din!!

  Klem!

  • Kamilla K sier:

   Wow! Store og meningsfulle ord. Tusen takk, Helene.

   Haha, veskene vet å snike seg med 😛

   • Helene sier:

    <3

    • Helene sier:

     Viste bildene til Mamma nå, hun var SÅ imponert og synes du er et veldig sunt forbilde! Klem

     • Kamilla K sier:

      Åååå, dere er gode! Tusen takk, Helene. (Spurt faren din hva han skal ha for iphonen?) Klem tilbake

      • Helene sier:

       Haha herre så tilfeldig, snakker med han om det nå! Sier fra straks

       • Helene sier:

        Okiii:
        Det er en sort iPhone 4s, 32 GB, som er veldig pent brukt uten noen skikkelige skader, bare sånne bittesmå «hverdagsriper» man ikke kan unngå å få. Den er ulåst, altså du kan bruke hvilket som helst abonnoment. Han har desverre ikke hodetelefoner, men lader er med. Han har esken til den, men er usikker på om bruksanvisning osv følger med, men du er en smart jente, og man finner nok det meste på nettet også! 🙂 Selger den for 2500,-. Sånn! Da er det bare opp til deg hva du vil 🙂 🙂

        • Kamilla K sier:

         *tenker så det knaker* 😀 tusen takk for infoen! Jeg tror jeg må slå til altså… Skal vurdere det hele mens jeg trener. Sparer jo nesten 2000 kr i forhold til om jeg kjøper fra Apple store.

         • Helene sier:

          Ikke sant! nå bør du sjekke bloggen! 😀 Jeg har vært på luftetur i dag 😛 😛

 5. ingunn sier:

  Wow, du er ei stor inspirasjonskjelde! Godt jobba 😀

 6. Marte sier:

  Hei Kamilla!
  Jeg har lest bloggen lenge, men jeg har aldri kommentert før, men nå må jeg bare. Tar selvkritikk på at jeg har vært så treig forresten, for du kommer med så mye bra i hvert eneste innlegg! 🙂 Jeg har aldri sett helkroppsbilder av deg fra 2010 før, og FY FAEN for en fantastisk forandring! Det er bare vilt!
  Selv har jeg alltid trent mye, svømt og drevet med triathlon på et ganske greit nivå. Aldri hatt noe vektproblem, og alltid hatt det ganske godt med meg selv. Allikvel, din livsstilsendring, er noe av det mest inspirerende jeg vet om! Tanken om #WhatWouldKamillaDo kan få meg opp en morgen jeg egentlig ikke gidder, og få meg til å lage en bra middag selv om jeg kanskje craver noe drittmat. Det er mye fordi du fokuserer på all gleden man får ved å være snill mot kroppen sin! Fortsett med det, det er mye bedre enn alt det «bli sunn og sexy-snakket» som mange av de andre bloggerene skriver om! Heia treningsGLEDEN! Du er en inspirasjon, en god motivator, og ikke minst, du ser fantastisk ut! Klemmer fra København.
  PS. kanskje jeg skal ta meg sammen til å kommentere litt mer i fremtiden. Kanskje…

  • Kamilla K sier:

   Nå fikk jeg tårer i øynene.
   Tusen, tusen takk for den kommentaren, Marte. Jeg er så takknemlig. Hurra for livsglede, og alt det medfører 🙂 Liker at fokuset og budskapet mitt når frem.
   #wwkkd er tidenes hashtag, det må jeg nesten få si!

   • Marte sier:

    Haha, nå fikk jeg nesten dårlig samvittighet, du må ikke gråte da! Men ja, helt klart, heia GLEDEN!
    Jeg byr på en kaffe hvis du noen gang er på en Københavnerweekend! 😀

    • Kamilla K sier:

     Haha, begynte faktisk å gråte litt. Jeg har fortsatt samme hode/hjerne som jenta på bildene, og at hun kan inspirere og motivere noen til noe sunt er liksom litt fjernt. Slikt tankesett tar mer tid å forandre, enn kroppens utseende.
     Kaffe takker jeg ja til! København er fantastisk!

     • Marte sier:

      Det er klart sånt tar tid, men en mandag våkner du sikkert og har det på plass. Jeg gleder meg til kaffe! God torsdag! 🙂

 7. Maja sier:

  <3

  Du er skjønn, du. Og herlig. Og inspirerende!

  Selv har jeg måttet ta det litt med ro på treningsfronten i det siste, på grunn av betennelse i en leggmuskel (auauau!), hodepine på grensen til migrene og masse generell blæh-het, men jeg gleder meg som en unge til å komme i godformen igjen! 😀

 8. Du er helt fantastisk inspirerende! Åååå, dette var godt jeg leste nå rett før jeg skal avgårde på trening 😀 Herlig forandring, du ser helt fantastisk ut og kroppen din må jo ha det helt FANTASTISK!!!! <3

 9. Ida M sier:

  Har fått en greie for morgentrening. Klokken ringer 05.30, og uansett hvor creepy det høres ut; så tenker jeg på Kamilla! Hvis jeg drar meg til 06.30, og du har oppdatert Instagram, så bare; fader heller, jeg skal også!! 😀

 10. Maria sier:

  Det er så sant som det er sagt- innsats lønner seg alltid. Synlig eller ikke synlig. Og ikke minst er det så tilfredsstillende når man oppdager hvor mye man klarer! At man kan gjøre seg selv så voldsomt fornøyd, selv om det koster litt. Ikke bare med tanke på helse, men med tanke på livet generelt. Vi har alle makten i våre hender! 🙂

 11. EvaIsabel sier:

  Jeg er nå inne i min femte uke med god styrketrening hver eneste en av dem. Det er så moro, jeg koser meg hver eneste økt. Takk for all inspirasjon du har gitt meg, og fortsatt gir meg. Måtte le litt på mølla i dag, når jeg skjønte at jeg har funnet meg en favorittmølle jeg og:-).
  Hurra for glede og positivisme.

 12. Mari V. sier:

  Så fin og FLINK du er!

 13. Jenni sier:

  Åh, jeg elsker bloggen din! Det er faktisk den eneste jeg bare MÅ innom hver dag, for å få inspirasjon, til både mat, trening, skole, effektivitet (haha), og bare for å få «god-følelsen». Også gjør det meg så glad å se at du får så mange fine kommentarer, for det fortjener du virkelig!!
  Håper du får en strålende fredag <3

  • Kamilla K sier:

   Åååå! HERLIG å våkne til dette! 😀 TUSEN takk! *gledesdans* Nå gjorde du meg skikkelig glad! Ha en strålende fredag selv 🙂

 14. Elisa sier:

  KAMILLA!!! Jeg må bare få si det igjen, du er så fantastisk. Den inspirasjonen du gir er helt ubeskrivelig, virkelig. Tror ikke du kan skjønne hvor mye du har inspirert meg :):) blir så glad hver eneste gang jeg ser du har kommet med et nytt innlegg!! Jeg har forelsket meg helt i morgentrening. Har nå investert i et type «ekspresskort» for at jeg kan komme å trene når jeg vil når det er ubemannet! Lykke de dagene jeg begynner 07 eller 08 på jobb, og ikke treningssenteret åpner før 08! Ønsker deg en kjempefin kveld 🙂

  • Kamilla K sier:

   ELISA! TUSEN tusen tusen tusen takk! Åh, hva har jeg gjort for å fortjene alle disse fantastiske kommentarene? Dere er virkelig de BESTE leserne! 😀 Iiiih! Blir helt gira av opplegget du har fikset deg – så genialt! 😀

 15. camilla sier:

  Åhhh. Dette er virkelig inspirerende. Så utrolig flink du har vært! 🙂

 16. Kathrine sier:

  Det er så utrolig inspirerende å høre og se hva du har fått til! I tillegg skriver du så klokt om trening og kosthold at man ikke kan unngå å ville bli litt sunnere selv!

 17. Miriam sier:

  som så mange andre her har sagt, du er virkelig en stor inspirasjon. jeg tror du har fått mange til å innse at det bare er en selv som kan få kroppen i god form, og at en må jobbe for det, men belønningen er også verdt det. uhyre viktig, egentlig ganske åpenbart, men en trenger Kamilla-er til å huske på det når en helst bare vil snooze en time til! nå gleder jeg meg til morgenøkt i morgen. 😀

 18. Helene sier:

  Mange fine og fortjente kommentarer <3

 19. Lena sier:

  Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg. Men at du er en inspirasjon er det ingen tvil om! Du er så flink, og du formidler treningen og den sunne maten på en så god og positiv måte. Det er ikke en tvang over det du gjør og det merkes gjennom innleggene dine. Jeg blir alltid i godt humør av å lese innleggene dine, uansett hva det er. Positiviteten ligger i alle ordene, og det er så godt 😀

 20. Du altså <3 Endelig fikk jeg litt tid til å lese blogger, og da er din en av de første som får besøk. Jeg blir så glad og oppmuntret av å lese alt du skriver. Jeg merker så stor forskjell på hvordan jeg trener nå enn hvordan jeg trente før. Og jeg ser hvordan mange (spesielt jenter dessverre) ikke utnytter tiden på treningssenteret til det fulleste, det er så dumt. For jeg tror nok ikke det er særlig motiverende heller. Og alt du har oppnådd, jeg blir fortsatt lamslått! Du er så god!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.