16 januar 2013 -- 9:00

Hahahahahaha! Gjett om jeg ble satt ut i går. Hadde sittet noen timer på Tehuset med Alexander, og så kom jeg hjem til bøttevis med nye lesere. Carolines ord gjorde så jeg ble sittende å smile lenge. Jeg husker så godt hvor mye hun inspirerte meg da hun bodde i Oslo, og vi trente på samme SATS-senter. Hun løp på mølla, smilte og vinket, og det så faktisk ut som hun koste seg. Det var på den tiden hvor jeg klarte å løpe tre minutter sammenhengende, og ikke kunne begripe hvordan folk synes det var gøy å tilbringe tid på mølla, så dere kan tro det var god drahjelp. Jeg liker jo å fokusere på glede, og da var det fint å se treningsglede og løpeglede i virkeligheten, ikke bare lese om den fra de mest useriøse kildene. Å bli nevnt innenfor samme felt nå, er nesten ubegripelig for meg.

Det er det jeg ønsker med denne bloggen, og jeg tør påstå at jeg har klart å nå en del av dere med det budskapet. Matglede, treningsglede, livsglede. Sunn mat er godt, trening er gøy, og livet er en flott gave. Typiske nyttårsforsett er «smile mer, spise sunnere, trene så og så mange ganger i uken, få flere venner, få bedre selvtillit  bli en flinkere student, spare mer penger, sove mer.» Vet dere hva? INGEN av de tingene kommer til å skje hvis ikke dere gjør noe med dem. Jeg liker å si at man må yte for å nyte, men knekker du koden så kan du faktisk nyte samtidig som du yter. Hvis du har prøvd gang på gang, men ikke oppnådd det du ønsker, da må du mest sannsynlig ta et oppgjør med fremgangsmåten din. Det er her synet på det hele kommer inn. Ved å se på det som arbeid, strev og tvang blir det ikke glede i det, og sjansene for å lykkes minsker, og man blir værende en av de som alltid skal forandre seg, og jeg vet godt hvor slitsomt det er. Jeg sier ikke at du konstant skal gå rundt å være falsk blid, men jeg oppfordrer alle til å gå inn i seg selv, og finne den indre motivasjonen for hvorfor en vil oppnå det en ønsker.

3

Har du som nyttårsforsett å bli sunnere, ja, da er det vel en grunn til det? Du vet nok innerst inne at det å være sunn fører med seg så utrolig mange positive faktorer, og kanskje du også kan se for deg hva som er den ultimate sunnhet – på dine premisser? Hvordan er det du ønsker å leve – hva er målet ditt? Ingen sier at det er gjort på et blunk, og ingen sier at det er lett, men JEG kan i hvert fall gå god for at det er verdt det. Til de grader! Selv om du ikke kan starte på topp så er alle små steg med på å få deg nærmere målet. Det er det jeg stikker innom her og maser om så ofte: ta gode valg. Ett og ett valg, én og én dag. Bruk sunn fornuft, prioriter det som føles rett for deg, og se på hva du klarer, ikke hva du ikke klarer. Du skal være stolt av å klare å ta 30 kg i knebøy, uavhengig av hva vennene dine eller de andre på senteret gjør. Tar du i godt, så er det godt nok!

Har du som nyttårsforsett å få bedre karakterer, noe du ikke har nå? Da må du nok justere på fremgangsmåten din. For å oppnå noe du ikke har nå, må du også gjøre noe du ikke gjør nå.

2

Det bør også nevnes at jeg ikke så for meg dette livet da jeg startet. For det første trodde jeg at jeg skulle bruke mye lenger tid på å gå ned 20 kg, som jeg da hadde som «urealistisk mål». Hadde skrevet ned at det skulle nås innen sommeren 2012, da jeg startet i januar 2011. Trodde egentlig ikke jeg skulle klare det noen gang, men det er jo litt morsomt å sikte langt. I november 2011 klarte jeg det, og siden det har det bare gått én vei. For meg var vekten eneste mål. Lite visste jeg om at vekten skulle bli det jeg bryr meg minst om av alt dette nå. Jeg trodde ikke jeg skulle bli så sunn som det jeg er, jeg trodde ikke jeg skulle/kunne bli så sterk eller så rask, og viktigst av alt trodde jeg ikke at jeg skulle finne så mye glede i dette. Jeg startet, tok ett skritt av gangen, og på veien plukket jeg opp ting jeg ikke hadde forventet å finne. For eksempel noen plager jeg hadde akseptert at var en del av meg – forsvant. De positive tingene har ikke stoppet å overraske meg, og kjære vene så gøy det er å møte på dem!

Jeg startet IKKE der jeg er nå. Jeg har jobbet for å komme meg hit. All kunnskapen jeg har tillært meg om kosthold, trening, selvdisiplin, kropp og motivasjon er kunnskap jeg ønsker å videreformidle til dere, for jeg ser hvor mye den er verdt for livskvaliteten. Har samlet mange av innleggene om nettopp dette i «anbefalte innlegg» i margen til høyre. Skal gjøre den siden finere en dag jeg har tid.

1

Okei, nok en gang har jeg skrevet en liten bok, og jeg kunne fortsatt i lange baner. Lærte en gang av læreren min at det perfekte blogginnlegg skulle være på ca. 350 ord. Haha, sånn kan det gå. Nå får jeg fortsette dagen. Håper alle har det bra, at dere er vennlige mot hverandre, og ikke minst mot dere selv.

Av Kamilla | 58 Kommentarer »
 1. christine sier:

  du er så flink Kamilla, og absolutt en stor inspirasjon for en lat jævel som meg. også er du flott i tillegg og det gjør det jo bare enda bedre. jeg er stolt av deg!

 2. Ida sier:

  Du er ei klok dame Kamilla, og ein S T O R inspirasjon for meg og mangen andre. Du har egentlig forandra synet mitt på alt. Takk for at du skriver denne bloggen og for at du er så ekte!

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk for de fine ordene, Ida.
   Haha, har jeg forandret synet ditt på ALT? Håper det er i positiv retning i så fall 😉

 3. Julie sier:

  Har sagt det før til deg hvor stor inspirasjon du er og hvor flink du er. Når jeg ser du har oppdatert på bloglovin vet jeg at det er kvalitet, og ikke bare vas. Det er så bra at noen som Caroline kan spre din blogg ut. Jeg linker ofte bloggen din til mine venner for du inspirerer meg mer enn alt. Tusen takk, Kamilla. Du er så flink. Din blogg er min favoritt og du er mitt forbilde. Har lyst til å si at du er min favorittperson, men jeg kjenner deg jo ikke! Men du er det likevel

 4. Elin sier:

  Du er veldig flink Kamilla:) Du er en inspirasjon for andre:)

 5. Linn sier:

  så vakkert smil du har! stor inspirasjon er du å:)! glad jeg leste innlegget til caroline 😉

 6. camilla sier:

  du er så flink og inspirerende! hvordan loggfører du treningen din? (hvis du gjør det da). Mobil eller papir eller noe annet? 🙂

  • Kamilla K sier:

   Takk for det nesten-navnesøster 😉 Jeg bruker Fitocracy til å logge treningen min, de har både nettside og app. Så på trening logger jeg der via iPhonen min 🙂

 7. Ida sier:

  Du er så fin! en utrolig god og sunn inspirasjonskilde. Bloggen din er blitt en av mine absolutt favoritter.

 8. el sier:

  Så fint at Caroline nevnte bloggen din for jeg tok en titt og dette er noe jeg virkelig kan benytte meg som inspirasjon! Flott blogg, så hverdagslig glad og inspirerende. Jeg er nok en ny follower her! Supert!

 9. Linn sier:

  Så bra! Du fortjener masse skryt og mange lesere.
  Nå håper jeg du føler presset til å oppdatere to-tre ganger per dag? 😉
  Kan da håpe ihvertfall.
  Sjekk ut dette…inspirasjon? Ikke det at jeg tror du trenger det men. Tenkte på deg da jeg leste det: http://sport.adressa.no/sport/friidrett/article263944.ece
  🙂

  • Kamilla K sier:

   Haha, herlig kommentar! Takk, Linn.
   Så hyppige oppdateringer blir det nok ikke, av flere grunner. For det første tar dette ganske mye tid allerede, og for det andre tror jeg nok det hadde blitt mye meningsløst svada 😛
   Har faktisk sett en dokumentar som omhandlet spisemønsteret til han der 😉

 10. Marthe sier:

  Så flott du var:)

 11. Eline sier:

  For ein inspirasjon du er for både meg og andre! Du er flott! Eit spørsmål, om du skulle vise turistar rundt om i Oslo, kva ville du ha vist dei då? 🙂 Skal ein tur til Oslo i februar, og treng litt «inspirasjon» til nye opplevingar og steder 🙂

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk for det, Eline.
   Hm… Det kommer helt an på hva du er ute etter. Butikker, ting å se, ting å gjøre, turer å gå, kafeer å besøke osv. Litt vanskelig å gi generelle tips synes jeg, annet enn de helt typiske tingene.

 12. Gunnhild sier:

  Bøyer meg i støvet!! Fantastisk bra Kamilla 😀

  Jeg har et lite spørsmål: hadde du planer om å legge ut et innlegg om studievaner?:) jeg søker inspo 😉 ha en strålende dag videre flotte flotte du 🙂

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk for det!
   Jada, det er straks ferdig, har bare ikke så mye tid til overs om dagen, så «to do»-listen sprenger snart 😛 Og der står det blant annet at det innlegget skal fullføres. Prøver å få det ut så snart som mulig, for jeg vet mange venter!

 13. Gleder meg på andres vegne at Caroline har linket til bloggen din! De som ikke har funnet veien inn her, har gått glipp av noe i mine øyne. 🙂

 14. Susanne sier:

  Du er så utrolig bra!

 15. Karoline sier:

  Jeg er så glad for at Caroline skrev om bloggen din! Denne skal følges 😀

 16. Du er den som virkelig har inspirert meg og rett og slett overbevist meg at ingenting er umulig når det gjelder å nå mål på trening, på kjøkkenet og på vekta. Det er er uvirkelig å tenke på at jeg har greid å kvitte meg med 15 kg siden november 2011, at jeg trener 4-5 ganger i uken minst og at jeg spiser slik jeg gjør nå, og en stor grunn til at jeg har greid det er inspirasjonen og motivasjonen jeg har fått hos deg. Du fortjener alle de fine ordene og leserne!

 17. Ragnhild sier:

  For en fin blogg du har! Har fått bøttevis av inspirasjon 🙂

 18. Helene sier:

  Kamilla! Jeg bare elsker bloggingen din! Du er det mest motiverende mennesket jeg vet om på alle mulige plan. God onsdag, klemklemklem fra meg

  Hurra for herlig innlegg. Igjen. Tar av meg http://www.youtube.com/watch?v=lLs9bncgBWM for deg. Haha jeg lo for meg selv da jeg leste det innlegget

 19. Anniken sier:

  Jeg jogget min første km i dag! Og (nesten) det eneste jeg tenkte på underveis var deg, om når du fortalte om de første gangene du løp.
  1 km på 8.30 er nok ikke svære greia, men jeg er så stolt!

  Takk for at du inspirerer!

 20. Irene sier:

  For et kjekt innlegg! Jeg fant bloggen din gjennom Caroline i går – og endte med å sitte i flere timer for å lese. Inspirasjon!! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Oi, kjente litt prestasjonsangst nå, føler det kan dukke opp ett og annet snodig innlegg bak i arkivet, hehe. Velkommen hit 😀

 21. Sigrid sier:

  Hvor kjøper du matboksene fra fit&fresh? Tenkte å bestille fra nettsiden deres men de sender ikke til Norge:/

 22. Inspirasjon til tusen! Du er herlig Kamilla!

 23. Ragnhild sier:

  Det var virkelig velfortjente ord fra Caroline! Du har en kjempefin blogg, både inspirende og gledesspredende!

 24. Lene sier:

  Jeg har vel aldri kommentert noen blogg i mitt liv, men jeg er bare så glad for at Caroline linket til akkurat deg! Jeg har sittet i timesvis og lest og bare smiler 🙂
  Jeg håper jeg også kan finne så mye glede i løping og trening som deg til slutt. For en inspirasjon du er! Takk for at du deler!!

  • Kamilla K sier:

   Oi, så stas at du kommenterer her likevel, sånt varmer! Hele kommentaren din gjør meg veldig takknemlig. Veldig hyggelig med slike ord. Det er ekstra gøy å dele når jeg får slike tilbakemeldinger.

 25. Unni Margreta sier:

  Hei!
  WOW, for en inspirasjon du er! For en lykke å komme over bloggen din! Jeg var ekstremt opptatt av trening for to år siden, og så fikk jeg en sykdom som gjorde treningen vanskelig, umulig nesten. Den gikk heldigvis over for rundt tre måneder siden, og nå er jeg her, på scratch igjen. Utrolig motiverende å lese både matinnlegg og treningsinnlegg! Det mest inspirerende er kanskje likevel å lese hvor høyt du verdsetter livet – helt utrolig inspirerende å lese! Jeg har lest innlegg her i over en time nå, og så at du nevnte Synne fra Utøya – den begravelsen var jeg i. Å være takknemlig for livet er ens smarteste valg. Jeg skal så definitivt fortsette å lese bloggen din!

  • Kamilla K sier:

   WOW tilbake – for en kommentar! Tusen takk for de fine ordene, jeg synes det er så hyggelig når det kommer frem at leserne faktisk forstår det jeg prøver å formidle og spre videre.

   Flott at du var i begravelsen til Synne. Gravstenen hennes er stort sett hele tiden dekket av lys, bamser, hilsner og lignende – jeg synes det er så fantastisk! Det sier mye om både henne og de pårørende.

 26. Lisa sier:

  Hei Kamilla 🙂

  Sitter her i sofan etter en søvnløs natt og er SÅ glad for at fotballfruen hadde linket til en så herlig blogg.
  Takket være deg er jeg nå FULL av motivasjon til både trening og et sunt kosthold, du virker som ei herlig jente !
  Ha en fin dag 🙂

  • Kamilla K sier:

   Hei Lisa! 🙂 Så utrolig hyggelig kommentar, må jo bare smile av at du tok deg tid til å sende meg den. Tusen takk! Ha en fin dag!

 27. Marte sier:

  Du har hvertfall fått enda en ny følger i meg!:) fått masse inspirasjon av å lese her, og i går satt jeg meg ned for første gang og lagde noen skikkelige, realistiske mål.. For min helse:)
  Jeg husker jeg leste mange bloggere en periode, denne også! Men så glei det litt ut, så var ekstra moro å «komme tilbake» og se forskjellen her;)

  Et spm bare.. Når du legger ut matbilder.. Av og til er jeg usikker på om det er frokost el lunsj el middag el kvelds.. Hva pleier du å spise til de måltidene..?:)

  • Kamilla K sier:

   Yey, velkommen tilbake – og takk for herlig kommentar! 🙂
   Jeg kommer ikke til å begynne å skrive hvilket måltid de enkelte bildene tilhører. Det skaper unødig detaljfokus, synes jeg. Om du får inspirasjon til å spise en lignende rett til frokost en dag, så bør det ikke ha noe å si at det kanskje var min lunsj.

 28. Så koselig med slike ord fra andre, uansett om det er bloggere eller ei. Du er dødsflink og en kjempestor inspirasjon 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.