5 desember 2012 -- 7:00

Mange av spørsmålene deres dreide seg om det samme, så jeg plukket ut noen. Har også svart på noen spørsmål i kommentarfeltet, for noen hadde litt spesifikke spørsmål om sin egen situasjon og slikt. Jeg prøver så godt jeg kan å svare utfyllende på alle spørsmål jeg får. Vil alltid prøve å hjelpe, men minner om at jeg ikke er en ekspert.

Slanker du deg fremdeles? Nei, og jeg liker ikke ordet slanking i det hele tatt. Livsstilsendring. Elsker sitatet ”Stop trying to be skinny, and start trying to be healthy. Your weight will probably take care of itself if you do.”

Talte du kalorier da du gikk ned i vekt? Hvordan visste du hvor mye du skulle spise da, og hvordan du skulle regulere det etterhvert som du gikk ned? Ja, i starten synes jeg det var gull verdt, for jeg ante ingenting om kalorier, sammensetning av næring osv. Jeg studerte ernæring da jeg begynte med dette, så fikk ganske grei informasjon fra lærebøkene og forelesningene, rett og slett. Hadde innleveringsoppgaver som gikk ut på å sette opp matplaner og slikt for fiktive personer med gitte utgangspunkt og mål, det lærte jeg mye av.

Hvordan fant du ut hva du skal/trives med å ligge på nå, og har du en viss grense på hvor mye du skal holde deg innenfor? Jeg spiser sunt, jeg spiser mye og jeg er i aktivitet. Det er en slags sirkel det der, den ene følger den andre. Det er det jeg trives med, og det er tydelig at kroppen responderer bra på dette. Veldig bra.

Jeg lurer på hva du gjorde for å motivere deg selv til en ny livsstil? Jeg var lei av å leve i en kropp jeg ikke følte meg hjemme i. Det var motivasjon i bøtter og spann for min del. Jeg følte jeg var en sunn person i teori, men ikke i praksis. Det ble det en slutt på! En bloggleser har faktisk blitt en god mailvenn, og i forrige mail skrev hun at hun hadde tenkt mye over sitatet «om et år kommer du til å angre på at du ikke startet i dag» og det traff meg skikkelig. For motstykket til det sitatet må jo da gå noe ala «om et år kommer du til å være glad for at du startet i dag». Og det er nettopp det jeg er! For mine motivasjonsmål de første ti månedene; se HER.

Var du noen gang langt nede og holdt på å gi opp? Nei. Tror jeg kan takke Tor-Arne for mye av det, uten ham tviler jeg på at jeg hadde vært der jeg er i dag. Evig takknemlig. Samtidig er det viktig å påpeke at jeg ikke tror man kan «sprekke» i en livsstil. På diett, ja, men livet handler om oppturer, nedturer, balansegang og helhet. Du spiser stort sett sunt, og så spiser du noe usunt én dag – javel, og så?

Hvilke tips vil du gi til andre som ønsker å gå ned i vekt? Til meg selv for to år siden ville jeg sagt «spis sunnere, tren tung styrke og ha tålmodighet.» Det ville passet til mitt utgangspunkt, andre må tilpasse seg sitt eget. Har skrevet et innlegg om mine tips tidligere: vektnedgang – enkelt og greit.

Hvor mange kilo har du gått ned, og har du en idealvekt? Batteriet på badevekten sluknet en gang i sommer, så jeg er usikker på hva jeg veier nå. Fikk vel oppgitt det på arkene fra kroppsanalysen, men jeg la ikke merke til det tallet, så heller på muskel- og fettfordeling. Har ingen idealvekt, ettersom jeg synes vekt er et dårlig måleinstrument for en trent kropp. I følge BMI-skalaen er jeg jo nesten overvektig (igjen), men ser man på fettprosenten er den på grensa mellom «healthy» og «under fat». For å svare på spørsmålet i den grad jeg kan, så hadde jeg gått ned 26 kg sist jeg veide meg, og hadde da selvsagt økt betraktelig i muskelmasse siden jeg startet. Med andre ord har jeg ikke peiling på hvor mye fettmasse som er borte. Anbefaler å bruke målebånd i stedet for, eller i tillegg til vekt. 1 kg muskler tar mindre plass enn 1 kg fett.

Spiser du usunn mat som serveres i sosiale settinger? Og hvis du blir bedt bort på middag, spiser du det som serveres uansett hva det er? Jeg spiser det som blir servert, og jeg ser på det som en selvfølge. Synes rett og slett det er ganske spesielt å gjøre noe annet, med mindre man har allergier. Kanskje tenker jeg mest at det vitner om at noe ikke er helt på greip psykisk. Det er helheten av livsstilen som har noe å si. Blir du servert usunn mat, og spiser det én dag, så har det ingenting å si i den store sammenhengen. Helhet, helhet, helhet. Langsiktig helhet! (Se for dere at jeg roper dette til dere, for å få dere til å skjønne det)

Hvordan er livet nå i forhold til før du slanket deg? Hvordan merker du mest forskjell? *kremt* Før livsstilsendringen. *kremt* Helt ærlig blir jeg litt provosert når jeg leser at man ikke blir lykkeligere av å gå fra overvekt til normalvekt, fordi det liksom ikke skal være der lykken blir definert. På en måte er det rett, for jeg var da lykkelig før òg, MEN klarer du å gå fra overvekt til normaltvekt så har du jo oppnådd en hel del, og den mestringsfølelsen er da virkelig med på å utgjøre lykke?! I tillegg må jeg ærlig talt få si at jeg liker kroppen min mye, mye bedre nå, og bare det i seg selv er noe jeg blir påminnet flere ganger hver eneste dag, og hvis ikke tanker om seg selv er en sentral del av tilværelsen så vet ikke jeg. Pluss at jeg endelig kan bruke klær/antrekk jeg har følt meg for stor til før, måten jeg snakker til meg selv på er totalforandret i positiv retning, og ikke minst har jeg oppdaget hvilken enorm selvdisiplin jeg kan ha, noe som har vist seg å være svært nyttig på andre punkter i livet. I tillegg har jeg blitt bedre kjent med meg selv, og erfart hvordan man kan ta grep om egen situasjon, noe som er en veldig god livserfaring. Så om livet er forskjellig? Til de grader!

Kan du ikke skrive litt om utdanningen du tar? Hvorfor du har valgt det? Hvilke fag du tar? Jeg går på Markedshøyskolen. Tar en bachelorgrad i markedsføring, og jeg er nå halvveis i andreåret. Fagene kan man se på mh.no og grunnen til at jeg har valgt det studiet er fordi jeg synes merkevarebygging, kommunikasjon, omdømmebygging, relasjonsbygging og sosiologi er spennende. Og nå i ettertid er jeg veldig takknemlig for herlige medstudenter og perfekt beliggenhet. Hva jeg skal gjøre etter disse tre årene vet jeg ikke, men jeg regner med å ta mer utdannelse enn en bachelor. Fra tidligere har jeg årsstudium og medier og kommunikasjon, og ett år med ernæring. Fått spørsmål om studieteknikk, så et innlegg om det får nesten komme på nyåret, for det er vel ikke så mange som får nytte av det i julen.

For oss som vil ned i vekt, kan også vekten stoppe opp fordi man spiser for lite. Hvordan fant du ut hva som var riktig for deg? Jeg har aldri opplevd det du nevner, for jeg har aldri ligget på et så stort underskudd. Med andre ord traff jeg ganske greit blink med en gang, det kan nok komme av kunnskapsrike folk rundt meg, og nær tilknytning til det jeg studerte på den tiden jeg satte opp planen. Selv om kosthold gjerne oppleves veldig personlig kan det være smart å få andres input på det hvis du ikke merker noe fremgang. Spiser du som det jeg gjorde da jeg liksom spiste sunt, så spiser du egentlig ikke sunt, du bare lurer deg selv.

Spørsmål om lavkarbo har jeg sluttet å svare på. Det er ganske tydelig at mange av de som spør de spørsmålene jeg får ikke har lest seg opp, og jeg er ikke noe leksikon. Media dekker ikke kunnskapen godt nok! Før trodde jeg at jeg visste hva lavkarbo var, så leste jeg flere bøker om det, og innså raskt at det jeg trodde jeg kunne var feil. Jeg trodde lavkarbo var nullkarbo OG nullfett. Skummel kombinasjon. For mange vil sunn fornuft være tilstrekkelig når det kommer til kosthold. Jeg vil påstå at alle vet at grønnsaker er sunt og sukker er usunt. I tillegg bør fisk være en del av kostholdet, og så kan du nok tenke deg til resten selv. Jeg har lagt ut drøssevis at matinnlegg for nettopp å inspirere til å ta sunne valg, uten at jeg lager superfancy måltider med avanserte stekemetoder, sauser og alt slikt. Ren mat, fargerik mat og næringsrik mat er fine nøkkelord. Du lurer på hva fordelene er? Du lurer på hvor mye fett du skal ha i deg? Du lurer på hvorfor maten min ikke drukner i majones, fordi det er det du mener lavkarbo er? LES! Matrevolusjonen for eksempel. Forlaget Lille Måne har et flott utvalg av gode bøker om emnet.

Flere føler seg ukomfortable på treningssenteret som følge av at de ikke vet helt hva de skal gjøre. Jeg synes det er så bra at man er bevisst på dette, for da blir man gjerne mer åpen for hjelp. Oppsøk noen som kan det de driver med! På SATS får man i hvert fall så mange gratis timer med treningsveileder som man ønsker, og sammen kan dere jo sette opp program, mål osv, og vedkommende viser deg hva du bør gjøre. Ellers anbefaler jeg RYP, og hvis du har råd til det så er en time med personlig trener gull verdt. Bruk youtube og Fitnessbloggen.

Det var jo nylig oppe i media om hun som gikk ned 50 kg og slet med veldig mye løs hud, så jeg lurer på om dette er noe du har slitt/sliter med, eller om det ikke har vært noe problem siden du har trent styrke hele tiden? Jeg har ikke slapp hud et eneste sted, og det takker jeg styrketreningen for. Stram hud, som har fulgt tempoet jeg har lagt opp til. Kunne sikkert sett ganske annerledes ut, da tenker jeg spesielt på hals og mage, der kan jeg tenke meg det er lett å få slapp hud hvis man ikke trener styrke. Veldig glad for at jeg ikke har det. Nei, utseende er ikke alt, men jeg ser for meg at noe sånt lett kunne ført til komplekser og dårlig selvbilde, og det er ingenting å spøke med.

Har du laget deg noen «nyttårsforsetter» for 2013, evt bare noen mål for året? (ikke nødvendigvis treningsmål) Nei, jeg har mine mål for livet, og de gjelder for hvert år, ettersom de er ganske lite konkrete. De går noe sånt som ”behandle folk med respekt, behandle deg selv med respekt, jobb for det du vil oppnå, nyt livet og sett pris på det du har, takk heller en gang for mye enn en gang for lite, ikke gi råd til folk som ikke har bedt om det, ikke gi opp når ting er vanskelig, omgi deg med mennesker med gode verdier.” Jeg vil være den beste versjonen av meg selv, og jeg ønsker et liv fylt med positiv energi.

Har du inspirert venner og familie til å bli sprekere og sunnere? Ja, flere faktisk, og det er veldig gøy. Venner som spør om tips til kosthold og trening, mamma som spør om tips til øvelser (hun trener styrke fem/seks ganger i uka – hvis ikke det er imponerende så vet ikke jeg) og erstatninger for usunne produkter, og som en bonus så ser jeg på flere av dere som mine liksom-venner, og det er jo veldig gøy å inspirere dere óg!

Hva drikker du når du skal feste? Tenker du på vekt også da? Okei, nå skal jeg ikke skrive om alkoholtips her, for det er ikke det budskapet jeg vil sende, MEN jeg vil gjerne ha fraskrevet meg det stempelet at jeg tenker på vekt til enhver tid. Jeg tenker på vekt sånn ca. aldri. Jeg vil ha en sunn, frisk, sprek og funksjonell kropp, og hva den veier bryr meg midt i stortåa. Drikker jeg vin/en drink/hva enn det måtte være, så gjør jeg det fordi jeg har lyst på det, og da tenker jeg ikke på det noe mer. Alt i moderasjon. Igjen: HELHET!!! (Og igjen roper jeg)

Hvordan takler du eventuelt dårlig samvittighet for en utgått treningsøkt eller en uke med kanskje litt mer mat? En utgått treningsøkt ofrer jeg ikke en ekstra tanke, og jeg tror ikke jeg har gått så mye som en uke med ekstra mye mat. Jeg spiser sunt og godt, og føler meg bra av den næringen jeg gir kroppen. IGJEN: helhet! Begynner dere å skjønne det nå? En dag eller en uke er jo så lite i den store sammenhengen. Jeg blir både bekymret og irritert når jeg ser at folk bruker mat som noe de har fortjent, eller fravær av mat som en straff. Mat må til for å leve, og god næring er viktig. Må jeg ha gjort meg «fortjent» til det for å ikke få dårlig samvittighet for å spise en usunnhet? Ærlig talt, så bortkastet energi. Alle disse tingene du kan nyte «med god samvittighet» – det er ikke rart folk får et anstrengt forhold til mat. Mat er en nødvendighet, mat er godt, mat er sosialt og mat er spennende. Vi trenger det for å holde oss sunne, for å få energi, for å holde oss friske og raske, og for å vokse. Og dere, vi kan vel si det i kor nå? Det handler om ……!

Bestiller du ofte treningstøy o.l på nett? evt. hvor? Nei, jeg kjøper når jeg er i utlandet, eller når det er salg på SATS (sats har de beste Nike-klærne!) eller salg på XXL. Og hvillke sko dere bør bruke til de forskjellige treningsformene vet jeg lite om. Tynn/ingen såle til baseløft er det eneste rådet jeg har.

Jeg lurer på hvor du finner viljestyrken og om du alltid har hatt like mye viljestyrke? Frem til høsten 2010 trodde jeg vel egentlig ikke at jeg eide et snev av viljestyrke. Da begynte jeg på nettstudie ved siden av jobb i barnehage, og da ble jeg rett og slett nødt til å finne frem selvdisiplinen min. Alle har den jo, noen lenger inne enn andre. Jeg dro min frem, og den har vært ganske sterk helt siden den gang. Så det er håp!

Og der vant jeg vel VM i langt innlegg… Kudos til de som gadd å lese alt.

Av Kamilla | 64 Kommentarer »
 1. Helene sier:

  Så fine svar Kamilla! Og jeg leste alt hahaha.. Skjønner at du ikke vil svare noe mer på dette med lavkarbo, jeg vet at det finnes mange fine bøker der ute, men som sagt, jeg ser på deg som en person med mye kunnskap rundt veldig mye, så ta det som et kompliment at folk spør deg 🙂 🙂 Elsker måten du får frem at HELHET er viktigst, og herreguuuuud så sant det er! Ha en fin dag, bloggen din er min favoritt, virkelig!

  • Kamilla K sier:

   Takk for de fine ordene, Helene.
   Jeg mener ikke å virke sur eller bedreviter, men jeg vil heller ikke ha ansvaret for feilinformasjon av den sorten. Når det er snakk om noe som i utgangspunktet er så misoppfattet tenker jeg at sikre kilder er den beste veien å gå. At du tenker på meg som en slik kilde gjør meg glad, så jeg tar det absolutt som et kompliment!
   Igjen – takk! Sitter her med et smil om munnen nå 🙂

   • Helene sier:

    Skjønner deg godt, jeg! Du er så klok og reflektert som de andre her også sier, så ikke bekymre deg for noe om det bedreviter-babbelet ditt! Haha. Har forresten et tips til deg, om du ikke har funnet den allerede… Leste for en tid tilbake at du synes det bar så pes med intervaller ved at man må passe sånn på tiden hele tiden (ja..), men det er en gratis App som heter IntervalTimer, som er superhelt og bruke og det eneste du skal gjøre er å stille inn tiden og så sier den fra når du må endre fart. Alt står egentlig forklart. Supersmart!

    • Kamilla K sier:

     Takk, så snilt sagt 🙂

     Ah, nei altså jeg mente at å følge med på tempo/tid i det hele tatt er deilig å slippe, så uavhengig av om jeg får beskjed om det på øret eller på displayet på mølla, så må jeg jo regulere farten 😛 Egentlig bare en unnskyldning for å kunne løpe rolige langkjøringer – min favoritt! Da slipper jeg å tenke på noe av det der, kan bare løpe i behagelig tempo mens tankene flyr. MEN takk for omtanken! 🙂

 2. Omana sier:

  Leste seff alt, som vanlig! Liker å få ting inn med t-skje så må lese alt, selv om du har skrevet om det samme før 😀

 3. Anniken sier:

  Du er bare så flink! Blir så glad av å lese det du skriver for det stemmer jo… Helhet er tingen! Da var det bare å innstille seg på endring i januar… Så håper du fortsetter med alle disse inspirerende innleggene dine… Eller inspirerende svar.

 4. Solveig sier:

  Du virker så reflektert, og skikkelig klok. Synes det er snilt av deg (eller hva man skal si) å dele dette med oss, for jeg vet ikke om noen som skriver det på en så voksen og forståelig måte som deg. Takk!
  Ha en fin dag 🙂

 5. E sier:

  Likte spesielt svaret på hvordan du føler deg før og etter livsstilsendringen for der kjenner jeg meg igjen. Har nesten blitt sånn at jeg tenker det er noe feil siden jeg føler meg bedre nå enn for +kg siden. Men det er jo superlogisk at man føler en endring til det positive. Men «lykken» for meg er ikke nødvendigvis å stå på badevekten. Jeg elsker at jeg nå har bedre kondis, jobber meg mot å bli sterkere, er tryggere på meg selv, får mer energi av all den gode maten, at jeg kan kose meg på kjøkkenet(og hate oppvasken, noen ting forandrer seg ikke…) og så uendelig mye mer. Liker det du skriver Kamilla, du er en bra dame 😉

  • Kamilla K sier:

   Jeg er veldig enig i det du skriver. Det er så mye som har forandret seg til det positive – kunne sikkert skrevet en hel bok med faktorer! Veldig inspirerende at du også føler det sånn, jeg liker når folk får mye igjen for det de har jobbet for.
   Takk for fin kommentar 🙂

 6. Julie sier:

  Beste innlegget! Ga motivasjon i massevis. Ikke bare til trening, men til å få gjort masse i huset og starte dagen. «Be awsome» traff meg.

 7. Vilde sier:

  Haha, herlig måte å formidle budskapet på! 🙂 jeg blir i hvert fall veldig inspirert av deg, og mitt nyttårsforsett er å begynne å trene mye og tung styrke. Gleder meg!!

 8. Hanne sier:

  For et herlig innlegg! Jeg leste også selvfølgelig alt. Du er så flink til å ordlegge deg 😀 Gleder meg til innlegg om studieteknikk i 2013. Ha en fin dag fantastiske Kamilla 😀

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk for det – jeg sitter og smiler for meg selv her nå 🙂 Har virkelig helt fantastiske lesere, er så takknemlig for det.
   Har allerede begynt på innlegget om studieteknikk, for du kan jo tro jeg har mye å si om saken, haha 😆
   Ha en fantastisk dag selv 😀

 9. Mia sier:

  Nok en gang en perfekt start på dagen.. Du inspirerer masse Kamilla, og de «målene for livet» – for meg virker det som du oppfyller de hver dag 🙂 Du er en HELHETLIG (hehe) vakker person!

  • Kamilla K sier:

   Kan jeg gi deg en digital klem?
   TUSEN takk for den kommentaren – jeg blir helt satt ut.
   Er så takknemlig for mennesker som deg, som legger igjen så fine ord.

   • Mia sier:

    Digital klem tilbake!

    • Julie sier:

     De målene du har for livet var var det beste med innlegget synes jeg. Hva mener du med «ikke gi råd til folk som ikke har bedt on det»?

     • Kamilla K sier:

      Det ligger ganske mye i det, fra min side.

      For det første liker jeg ikke at andre gir råd til meg hvis jeg ikke har bedt om det, for det andre vet jeg jo at folk gjerne ikke er åpne for å ta i mot råd når de ikke har bedt om det, dermed synes de det er ubehagelig, og går ofte i forsvarsposisjon. Da når gjerne ikke rådet mitt frem uansett, og hele opplegget har skapt unødig bry. Kanskje det til og med går utover meg, ved at jeg blir sint på meg selv for at jeg i det hele tatt gadd å prøve, eller kanskje det skaper en friksjon i relasjonen mellom meg og den andre.
      For det tredje vet man aldri hvordan en annens historie, situasjon eller erfaring EGENTLIG er, og da skal man ikke legge seg borti det før man eventuelt har blitt spurt. Dette er mine meninger, absolutt ikke noe fasitsvar 😉

 10. Heidi sier:

  Så utrolig bra skrevet Kamilla – jeg tar av meg hatten (og bukker)! Du er så reflektert og måten du skriver på treffer på en prikk. Du er virkelig en motivasjon, og det på veldig mange plan 😉 Jeg sitter selv å leser til eksamen i ernæring nå, og jeg skulle ønske at flere hadde forstått dette med helhet! Folk henger seg opp i små detlajer, overanalyserer alt og belønner/straffer seg selv med mat. Og det er derfor, som du sier, at mange får et anstrengt forhold til mat. Og det er så synd, for dette er jo «bensinen» vår, som vi trenger for å bli awesome hele gjengen 😉
  Håper du får en strålende dag Kamilla, og takk for en herlig blogg! Du er tvers gjennom bra, du 😉

  • Kamilla K sier:

   Tusen, tusen takk. Har lyst til å gjøre noe mer enn å bare takke, men jeg håper det strekker til for nå.
   Igjen blir jeg helt satt ut av hvor herlige lesere jeg har.

 11. Sofie sier:

  Hei! Jeg har akkurat begynt å lese bloggen din og jeg mp si at jeg er imponert over det du har fått til og jeg blir veldig inspirert. Jeg føler jeg titter i speilet når jeg ser dine «før» bilder og tenker at dette kan jo jeg klare og!

  Jeg har ikke sett så mye på de tidligere innleggene dine, men har sett at du har noen matbilder som ser fantastisk godt ut (jeg er et matvrak :D). Har du noen oppskrifter?

  Også leste jeg at du lærte om ernæring gjennom lærebøker, er det noen av de lærebøkene du kan anbefale til privat bruk?

  Og der vant jeg vel VM i lang kommentar 😛

  • Kamilla K sier:

   Hei! 🙂 Velkommen hit! Veldig hyggelig av deg, så takk for de fine ordene.
   Klart du kan klare det! Kan jeg, kan alle – det tror jeg virkelig.
   Har lagt ut noen oppskrifter på siden «oppskrifter» øverst i margen til høyre, men jeg legger for det meste ut matbilder av mat som er tilsynelatende enkelt å tilbrede, så du er velkommen til å hente inspirasjon derfra. Har en kategori som heter «mat», så den kan du alltids utforske 😉
   Jeg har ikke lærebøkene fra ernæringen i nærheten av meg nå, dessverre, så jeg får ikke sett på det med det første 🙁 Hadde jo mye biokjemi og den slags, men den ene boken mener jeg å huske at var ganske greit lesbar. Kan eventuelt komme tilbake til deg med det, hvis det er av interesse. Ellers er det nok bare å sjekke ut litt i bokhandlere, kan tenke meg de har mye sånt.

 12. Så gøy å lese svarene dine! 😀 Kjempebra innlegg!

 13. Helga sier:

  Tror det du skriver treffer veldig mange.. Takk for flotte og utfyllende svar! Må også si jeg gleder meg til innlegget om studieteknikk 🙂

  Håper du får en fin onsdag videre! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Takk selv. Stas med slike tilbakemeldinger, spesielt på noe jeg følte jeg egentlig ikke burde tatt meg tid til i disse dager 😉
   Innlegget om studieteknikk har allerede fått noen stikkord, haha.

 14. Silje sier:

  Masse Masse herlig lesning her snuppa <3 DU er jo knalltøff, og har nok vært, og fortsatt er en inspirasjon for mange 😀 Det må være herlig å tenke på, at man kan inspirere!

  I tillegg virker du utrolig reflektert på alle måter, og det liker jeg:)

  Håper du får en fin onsdag <3 Klem

 15. Cecilie Maria sier:

  Du er så herlig fornuftig og lur, Kamilla! 😀 Kunne ikke være mer enig med deg i det du skriver om helhet og det store bildet! <3

 16. Jeg orket og lese alt, uten problemer ! Du er så flink du kjære,Kamilla. MASSE fantastiske gode svar. I LOVE IT. Du er et godt forbilde og jeg digger deg. Du vet du motiverer meg som bare pokker ! 😀 STÅ PÅ. Klem.

 17. Linn sier:

  Jeg hoppet opp av senga i dag morges da jeg kom på at du skulle mest sannsynlig skulle publisere svarene i dag:) Herlige svar! Lo høyt av «helhet, helhet» 😀
  Men er det slik at du bare svarer på de som handler om trening, og ikke de som handler om andre ting? Helt ok det altså, men føler meg dum fordi jeg stilte masse julespørsmål..haha. Forstår godt at du ikke vil legge ut om alt i livet ditt. Du får heller ta det som en kompliment at folk har lyst til å vite «alt» om deg. Jeg har iallefall lyst til å vite mye mer om deg, og det er virkelig ikke alle bloggere jeg har lyst til å vite «alt» om.
  Nå skal jeg komme meg på trening før jeg gror fast i stolen her.
  Ha en fin dag videre flinke du! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Haha, så herlig du er! 😀

   Ettersom den absolutte majoriteten av spørsmålene handlet om kosthold og trening, og jeg vet det er hovedsakelig derfor for klikker seg inn hit, så valgte jeg å plukke ut de spørsmålene flest mulig trolig skulle få glede av.
   Det ene spørsmålet ditt tok jeg med i innlegget, og noen av de andre svarte jeg på i kommentarfeltet, under der du spurte 😉 Jeg liker å si at dette er en personlig blogg, men ingen privat blogg, så jeg vil ikke utlevere meg selv for mye, for da føler jeg at bloggen og jeg blir ett, og det ønsker jeg ikke 🙂
   Kos deg på trening, og ha en fin dag videre!

 18. AK sier:

  Elsker den sunne innstillinga di! Det er altfor mange bloggere som påvirker meg på en negativ måte, men du er helt motsatt og det er så herlig. Flere skulle vært som deg, uten tvil 🙂

  • Kamilla K sier:

   Så herlig sagt av deg.
   Det er mye usunn påvirkning der ute, jeg har selv lest mye av det. Bare å fjerne det fra leselista si så fort som mulig, spør du meg.

 19. Solveig sier:

  Du skriver så bra 😀 Ønsker meg scones oppskrift i julegave 😉

  • Kamilla K sier:

   Takk!
   Sconesoppskrift?! Enten har du fulgt med i lange tider og sikter til den jeg bakte en del for ett års tid siden, eller så sikter du til noe jeg ikke heeeeelt henger med på..?! 😀

 20. Helene sier:

  WOOOHO! Kamilla! Jeg har nettopp gjort min første iHerb bestilling! Og i dag var jeg på helsekosten og kjøpte litt greier, så nå skal jeg bake alle oppskriftene dine som jeg har siklet på såå lenge. Hahaha herregud jeg er jo helt i ekstase jo.. Skal bake muffinsene du tipset meg om i sted med een gang. Har aldri kjøpt proteinpulver før, og selv om du anbefaler Whey 100% standard gold (??) mest, har jeg riktig?..Så kjøpte jeg chocolite i førsteomgang ettersom jeg kun skal bruke det i bakst. Har en følese av at det er sykt godt!! Måtte selvfølgelig slenge med «godklumpene» også, hihihi.

  • Kamilla K sier:

   WOHO! 😀 Elsker energien din, den smitter gjennom skjermen (passer veldig fint, for jeg har eksamen i dag).
   Greia med chocorite-pulverne er at proteinet ikke er av helt topp kvalitet, men om de smaker bra? ABSOLUTT. Så gled deg til å lage de enkle og raske muffinsene, de er kjempegode (bare pass på å ikke steke dem for lenge)!
   Godklumper…?! Nå henger jeg ikke heeeeelt med. Men det høres jo digg ut, haha.

   • Helene sier:

    Du må ha massemasse lykke til!! Så gjennom noen iHerb innlegg: http://kamillak.com/2012/04/iherb-pakker/ Scroll til nederst på innlegget, der har du de:)Håper jeg minte deg på en smaksopplevelse du kanskjeshadde glemt Hihi. Lykke til Kamilla!! Med din vilkestyrke tror jeg det går supert, du kan! 🙂

 21. Ingrid sier:

  Så fine svar! Du skriver så godt, og virker som ei reflektert og sunn jente 🙂 Hoppa nesten av stolen da jeg leste om «kose seg med god samvittighet» for jeg kunne ikke vært mer enig! Det er det verste begrepet jeg vet om, og så utrolig farlig. Media legger opp til at en skal føle seg elendig av å kose seg, og det er helt vanvittig. Har du det bra skal du straffes.

  Stå på, og god torsdag (regner med at du sover nå…. Haha)!

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk for det 🙂
   Ja, det er helt på trynet. Det viser jo til at man ikke skal kunne kose seg hvis man ikke har gjort noe for det, og hvis man i verste fall koser seg uten å ha gjort seg fortjent til det, eller lager noe sunt, så skal man få dårlig samvittighet. Hva slags liv skal det bli? Helt på trynet.

   Ha en strålende torsdag! Her er det eksamensdag, så nå skal jeg lese over notatene en siste gang. Måtte bare svare deg først 🙂

 22. Jeg leste alt! 🙂 Selv om det som fanget meg mest var bildene av maten, haha… Blir alltid så fristet 🙂

 23. Susanne sier:

  Ååh!! Veldig utfyllende (og inspirende) svar! 🙂 Kamilla, du har virkelig vært en stor inspirasjon for meg. Ikke bare på treningsfronten (løping har vært en belønning siden sommeren), men også når det kommer til selvbildet og motivasjon. Tusen, tusen, TUSEN takk!

 24. Tina sier:

  Supert innlegg! Du er litt av en motivator 🙂

 25. Susanne sier:

  Digger deg!

  Og savner deg. Sees vi 22? 🙂

 26. Kjempeflott innlegg!! 🙂

 27. Luisa sier:

  Det er alltid så fint og forfriskende å lese det du skriver. Det sitatet du bruker er så godt, det må spres for alle vinder, tror mange hadde hatt det bedre med slike tanker enn hvis alt de tenker på er slanking. Jeg blir som vanlig utrolig inspirert og jeg er så takknemlig for alt det du har delt med oss, det har virkelig vært en fin veiledning og motivasjon for meg. Tror de fleste i min familie har hørt navnet Kamilla K mer enn en gang i sammenheng med den fine retningen livet mitt har tatt sånn treningsmessig og livsstilsmessig. Takk søta! Og etter et år snakker vi nå 15 norvegia oster!!! Stå på og fortsett å være så fint menneske <3

  • Kamilla K sier:

   Takk for den fine kommentaren, Luisa.
   Måtte både le og rødme da jeg leste at familien din har hørt om meg, haha. Samtidig er det helt fantastisk å få vite at jeg er med på å inspirere og motivere, både til trening og livsstil. Slike ord er virkelig gull verdt, og jeg tar dem til meg.

   Jeg DIGGER oste-skalaen, haha! Du er så flink, Luisa! Applaus til deg 🙂 Dette går jo så det suser!

 28. *Julie* sier:

  Jeg hadde ikke tid til å lese meg igjennom innlegget før nå! For en flott og inspirerende jente du er! 🙂 Det er godt å lese om ditt avslappede forhold til mat, vekt og trening, det hjelper at ikke alle er helt på syre når det kommer til å ALLTID skulle være flink og følge en superfast plan, og aldri «feile» i form av en ekstra drink eller 1 egg for mye! 🙂 Stå på! (y)

 29. Maria sier:

  Du er så flink, og inspirerende. Virkelig et av de beste innleggene jeg har lest på bloggen din!! 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.