19 november 2012 -- 13:57

Spets, denne er til deg.

La ut dette bildet på Instagram, og flere ville ha oppskrift. Hadde jo ikke planlagt dette, så steg-for-steg-bilder har jeg dessverre ikke, men heldigvis er kaken superenkel å lage, så tror dere skal klare det ganske fint. Det er en lchf-brownie, og med det mener jeg at det er mye fett og lite karbohydrater. Inspirert av denne.

Bunn:

 • 200 g mørk sjokolade (jeg brukte DENNE)
 • 150 g meierismør
 • 3 egg (2 hele + 1 hvite)
 • 2 scoops sjokoladeprotein
 • 30 g kokosmel
 • 2 pakker stevia

Smelt sjokolade og smør. Bland de andre ingrediensene, og ha sjokoladen i til slutt. Stek på 180 grader i 20-25 min. Stor sjanse for at det bobler smør, og at kaken ser uferdig ut, men la den avkjøle seg, så blir alt bra.

Krem:

 • 50 g smør
 • 2 scoops vaniljeprotein
 • 80 g kremost naturell

Visp godt, og smør utover den avkjølte kaken. Jeg brukte Kitchen Aiden til dette, og vispet det ganske luftig.

Til slutt smeltet jeg 30 g sukkerfri sjokolade (72% kakao – DENNE), tynnet den ut med litt vann, og hadde på kaken, og oppå der igjen la jeg jordbær. Satte kaken kaldt noen timer før servering.

Kjøpsinfo: begge sjokoladene kjøpte jeg på den lokale innvandrerbutikken min. Sjokoladeproteinet er fra iHerb (link). Kokosmelet er fra helsekosten. Steviapakkene er fra iHerb (link). Vaniljeproteinet er fra Gymgrossisten (link). Resten er kjøpt i vanlig matbutikk.

Næringsinfo: Jeg delte kaken i 16 stykker, og per stykke (uten jordbær medregnet) ble det 231 kcal, 6 g protein, 4 g karbo og 21 g fett.

Denne ble populær i familieselskapet i går. Anbefales! GOD MANDAG, folkens!

Av Kamilla | 19 Kommentarer »
 1. Cecilie Maria sier:

  Ser snaddergodt ut! Men 21 gram fett pr lille, lille stykke?? Du store tid! Hehe! Enda godt jeg vanligvis ikke regner på fett, sukker og kalorier! *ler* Er jo til å bli helt paranoid av! Bedre å leve i uvitenhet… 😛

  • Kamilla K sier:

   Fett til folket! 😆

   Stykkene er ikke SÅ små altså. Men mektige – det er de alle! Folk må slutte å være så redde for fett… 🙁 Stakars fettet har ikke gjort noe galt, bare blitt misbrukt.

   • Cecilie Maria sier:

    Haha, ja du har sikkert rett! Rart at vi er så mye mer redd for fett enn sukker her i landet… Litt av det meste er nå mitt motto! Orker ikke stresse med forbud mot det ene eller det andre, selv om det helt sikkert har sine fordeler!

 2. Linn Spets sier:

  JA!!! Åh, smør! Gleder meg til å lage den!! Du er best! 😀

 3. Therese sier:

  Alt du lager ser så utrolig, fantastisk godt ut – jeg blir så glad (og sulten)! 😀

 4. Helga sier:

  Wææ, du legger jo ut så mange oppskrifter på så mye godt. Har laget peanut butter cups i kveld, men tror jeg må lage disse så snart som mulig. De ble veldig gode forresten, og tatt godt imot av kjæresten 🙂

 5. Linn sier:

  Åhh.. jeg tror jeg må bli iherb-frelst, og det snart.
  Det at jeg ikke vet hvor jeg får tak i ingredienser hindrer meg i å lage ting som dette.
  …også ble jeg sulten nå :O

  • Kamilla K sier:

   Haha, kanskje like greit? 😛 Neida. Men lignende ingredienser er jo å få tak i her i landet også da, bare til en ganske mye dyrere penge.

 6. fy, så god den så ut!:) denne skal jeg ta med meg videre!

 7. Luisa sier:

  Det ser jo helt fantastisk ut! Jeg elsker alle oppskriftene du deler med oss. Siden i fjor har jeg skrevet ned oppskrifter jeg liker i en egenmekka oppskriftsbok, og flere av dine har fått plass der 🙂

 8. Marita sier:

  Hei, lurte på hva slags type stevia du bruker i kaken? bestiller du fra iherb? evt en link til typen du bruker? 🙂 M

  • Kamilla K sier:

   Har linket i innlegget, se der det står «kjøpsinfo» 😉 Bruker de pakkene, men har også en boks med pulver, fra samme merke.

 9. Amalie sier:

  Hei Kamilla! TUSEN takk for oppskriften, denne ser himmelsk ut! Skal bake denne veldig snart, venter bare på iHerb-leveranse, haha. Men jeg har ikke vaniljeprotein – kan jeg i stedet bruke stevia-drops? Vet du om et merke av disse du kan anbefale?

  • Kamilla K sier:

   Hei!
   Åh, denne er god! Å erstatte vaniljeprotein med steviadråper blir veldig rart, for da mangler du plutselig mye tørrvare… Eventuelt kan du kanskje ta mer kremost og noen steviadråper, men kan ikke love at det blir bra, ettersom jeg ikke har prøvd det selv. Av steviadråper bruker jeg alltid SweetLeaf sine – fra Wisdom Natural 🙂

 10. Amalie sier:

  Stevia-drops med vaniljesmak, mener jeg da selvsagt.

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.