Mat #29

Gresskarpannekaker ala SMOT. Laget av vaniljeproteinpulver, bokhvetepannekakemiks, egg, gresskarpuré, sukrin, fiberhusk, kanel, eplepaikrydder, kardemomme, stevia english toffee. Gresskarpuré er definitivt en ny favoritt her. Synd man ikke kan se hvor godt ting smaker. Bare se for dere noe helt utrolig godt.

Skyr bringebær&vanilje, golean frokostblanding, frossen mango og frosne bringebær.

Skyr bringebær&vanilje med bringebær og kokosyoghurttopp (min største svakhet).

Lavkarbobrød med kalkunskinke, gulost og paprika. Servert med egg, tomat, agurk og te.

Cottage cheese, skyr vanilje, bringebær, kiwi og supergode gråpærer. Når jeg en vakker dag får meg hus med stor hage skal jeg ha gråpæretre, om jeg så må plante det selv. Det er så utrolig mye bedre enn vanlige pærer!

Skogsturniste: lavkarbobrød, isbergsalat, salami, gulost og paprika.

Skyr mango, kiwi, frosne bringebær og gresskarballer ala SMOT (noen må jo sørge for at den jentas oppskrifter lever videre). Ballene er laget av store havregryn, gresskarpuré, sukrin, yaconsirup og kanel. Formet som små klumper, stekt på 200 grader i ca. 20 min. Smaker kake, enkelt og greit.

Juicene jeg lager forsvinner stort sett ned i magen før jeg rekker å ta bilde. Skal prøve å bli flinkere, for de tar seg jo godt ut på bilder. Juice av gulrøtter og eple, og juice av gulrøtter, brokkoli og “best of greens“.

Kyllingkjøttboller av kyllingkjøttdeig, fruktkjøtt av gulrot og eple, egg og diverse krydder. Tomatsaus av løk, hakkede tomater, hvitløkspulver, diverse krydder og tomatpuré. Servert med frisk salat og brokkolipuré av brokkoli, rømme og urtesalt.

Skyr vanilje, soyamelk, frossen mango, frosne bringebær og gråpærer. Sparte selvsagt pærene til slutt!

30 kommentarer til “Mat #29

 1. Juli

  Hmmmm, ble veldig nyskjerrig på denne SMOT, for det så veldig gode ut…
  Har hun en nettside som funker fortsatt? Eller et sted man kan finne de oppskriftene?

  Svar
 2. Juli

  He, he, OK da henger jeg med.
  Savner den bloggen jeg også!
  Har bare ikke fått med meg at det forkortes SMOT.
  Tusen takk.

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   You don’t wanna know 😛 Totalt avhengighetsskapende! Smakt yoghurtnøtter? Det er som yoghurten, blandet med kokosmasse, stivnet til små topper.

   Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   SMOT!!! Å, nå ble jeg så glad. For en hyggelig avslutning på dagen! 🙂 (Måtte faktisk inn og sjekke ip-adressen din i kommentararkivet, for å sjekke at det var deg)
   <3

   Svar
    1. Kamilla K Innleggsforfatter

     Det vil jeg absolutt 🙂 Gjerne i “din” skog. Om noen måneder blir det min nærmeste skog, så vil gjerne bli bedre kjent med den 😀

     Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Hahahahaha 😀 Nå MÅ du kjøpe! Du kan kjøpe det hos “Carl Heftye” (nøttebutikk) i Karl Johan/Kirkeristen i Oslo, men ellers har begge tyrkerbutikkene ved meg det også, så forhåpentligvis finner du det i en innvandrerbutikk.

   Det kaaaaan hende jeg har tatt noen topper (før middag) i dag, hvem vet? 😆

   Svar
 3. Astrid

  Da blir det kokosyoghurttopper ved neste hjembesøk! 🙂 Gleder meg til å smake på dem!

  Svar
 4. Elin S

  Flinke deg altså!! Du står virkelig på 🙂 Men jeg lurer litt på en ting her da vettu.. Spiser du lavkarbo? kanskje jeg ikke har lest ordentlig her inne da, men er det ikke sånn at man ikke kan blande “vanlig” kosthold og lavkarbo? Kunne vel egentlig googlet dette nå da, men, la gå! haha! Trenings-oraklet mitt du 🙂

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Takk for det 🙂 Koser meg masse med treningen!
   Hm… Synes det er litt vanskelig å svare ja eller nei på det spørsmålet, for “lavkarbo” kan bety så mangt. Folk flest vet jo faktisk ikke hva det går ut på, utover det de har lest i avisene. For å sammenligne med et typisk norsk kosthold, så spiser jeg mindre karbohydrater enn det, og mer fett. Håper dette ga deg noe svar i hvert fall 😉 Rikelig med proteiner (egg, fet fisk, kylling, meieriprodukter), masse grønnsaker og bær, en del naturlig fett (olivenolje, meierismør, nøtter, frø), og litt grove karbohydratkilder når jeg føler for det 😉 Spiser for det meste ganske rent, altså ikke så mye ferdigprodukter og tilsetningsstoffer.

   Svar
 5. Ellen Marie

  Har du peiling hvordan man lager gresskarpure selv? Har fått 3 store gresskar fra Økomat som må brukes til et eller annet.. de bare ligger der og ser på meg hver dag- spis meg-bruk meg-spis meg, men har ikke peiling hva jeg skal bruke de til;)

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Se HER. Masse oppskrifter du kan bruke gresskar til (se i margen til høyre), blant annet gresskarpuré 😉 Kos deg! Gresskar er så godt!

   Svar
 6. Mette

  Nok et fint og bra innlegg!:D Har begynt å lese bloggen din fast:)
  MEN, jeg lurer litt på om du kan forandre skriften/skriftstørrelsen her på bloggen?! Syns bokstavene er skikkelig små, og jeg må jo virkelig bøye meg over skjermen for å lese, hihi;)
  Yoghurtkokostopper er min største cravings også, fy søren! Det er såå godt! Jeg pleier alltid kjøpe med masse når jeg har vært i Sverige, sammen med andre gode yoghurtnøtter;) Har forresten funnet ut at de selges på utenlandssjappen rett nedi gaten her, faarlig!! 😉
  Ha en strålende dag:D

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Så hyggelig! 🙂
   Jeg har nå sjekket skriftstørrelsen på tre skjermer, og det er fullt lesbart her. Har aldri fått kommentarer om det før, så jeg lar det nok stå slik det er… Har du standardinnstillinger i nettleseren din?
   Ja, tror de aller fleste innvandrerbutikker har det. I hvert fall alle jeg har vært inni 😉 Det er farlig godt. Synes de man får her er hakket bedre enn de i Sverige da, men kjenner godt til de og (for å si det mildt)…
   Ha en fin dag, og helg!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *