12 september 2012 -- 8:00

Hvilke løpesko bør jeg kjøpe?

Ingen fot er lik, så jeg anbefaler at du prøver flere sko/merker, og finner ut hvilken som sitter best på deg. Billige sko kan kanskje virke fristende, men det kan være smart å tenke litt lenger enn prislappen. Til styrketrening (av ben) anbefaler jeg sko med tynn såle, for best kontakt med underlaget.

Hvordan klarer du å få tid til all treningen og skole og alt annet? På hvilken måte klarer du å prioritere? Sliter med det selv..

Med alt her i livet så handler det om å prioritere. Det du innerst inne har mest lyst til, det klarer du å lage tid til. For meg er det null problem. Jeg føler jeg rekker det jeg vil, med god margin. Godt med søvn, skole, trening, matlaging, turer med venninner, ta bilder, kafébesøk, lesing, blogging… Jeg lurer litt på hva alle driver med hele tiden, siden de er så travle og stressa. Lag en plan for uken eller morgendagen, stå opp tidlig, og ikke surr rundt. Det må nok være mine beste tips. Jeg trener halvannen times tid hver dag. Det er en svært liten del av døgnet.

Hvilken oppskrift/matrett lager du igjen og igjen?

Som regel liker jeg å prøve ut nye ting, så det blir ikke til at jeg lager det samme veldig mange ganger. Typiske klassikere er taco, pizza, salat, stekt laks/kylling med grønnsaker. Av oppskrifter er nok pannekaker det som går igjen oftest. Også har jeg jo laget franske makroner noen (titalls) ganger.

Hvilken størrelse har du i 2XU-tightsen din?

Dette spørsmålet har jeg fått en del ganger på Instagram, gjerne etterfulgt av «jeg tror vi er lik størrelse, og jeg synes kanskje L var litt for stor». Hehe, tror noen av dere tror at jeg er litt større enn det jeg er. Både shorts og tights fra 2XU har jeg i S, uten at jeg begriper hva det skal ha å si for dere. Det er jo bare å prøve, og ta den som passer?! Er veldig fornøyd med tightsen min!

Hvordan klarer du å innføre sunne middager med de du spiser med?

Altså, de aller fleste rundt meg blir bare glade for sunne middager, så det er ikke noe problem.

Leser noen på skolen din bloggen din?

Vet at flere vet om den i hvert fall, men om noen leser fast har jeg ingen anelse om.

Hva har du lyst til å jobbe med når du blir «stor»?

Har flere mål og drømmer, men ønsker ikke å dele de her. Har et håp om å kunne kombinere markedsføringsutdannelsen med kosthold/trenings-hjelp for andre. Ønsker å bidra til å gjøre andres hverdag lettere (bokstavelig talt), på en eller annen måte.

Fyren du ofte poserer på treningsbilder med, er dette kjæresten din?

Jaja, vi er kjærester, gift, har fire unger, felles økonomi, rekkehus, hund, folkevogn og hytte på fjellet.

Når bestemte du deg for at nok var nok, og la om kosthold og treningsvaner?

Det var mens jeg studerte kosthold og helse i 2010/2011. Jeg har i lang tid synes at det har vært interessant med trening, helse, mat, og slikt, men jeg visste også at det var langt fra teori til praksis. Så, kvelden 5. januar 2011 satte jeg opp en plan, og startet det hele 6. januar. Og så har det rett og slett bare gått skikkelig bra. Står man på hardt nok, og jobber målrettet, da skjer det ting man ikke visste at var mulig.

Tror du at du noen gang kommer til et punkt hvor du er fornøyd med hvor godt trent du er, og begynner å trene for å vedlikeholde fremfor å få mer fremgang?

Styrkemessig har jeg vel nesten allerede kommet til det punktet. Vil jo alltid synes at det er gøy å øke i øvelsene, men jobber ikke like målrettet med det som før. Er fornøyd med å være så sterk jeg er nå. Så lenge jeg ikke blir svak! Løpingen derimot, der når jeg vel trolig aldri et metningspunkt, men det er kanskje ikke like vanlig heller. Så lenge jeg koser meg med begge treningsformene så er jeg fornøyd!

Nå når du har mistet såpass mange kilo, forutenom at den ser annerledes ut, hva er det du merker er annerledes med kroppen din, og med deg selv? Føler du deg som deg selv?

Det er nå jeg føler meg hjemme i egen kropp. Jeg kan gå i de antrekkene jeg i mange år har sett for meg at jeg ville likt å gå med, hverdagslige «ork» har blitt så mye greiere å gjennomføre, kroppen har blitt utrolig mye strammere, blodårer er plutselig synlige både her og der, jeg føler meg så vanvittig mye mer vel og «fresh», og det jeg definitivt merker best av alt er at kroppstemperaturen reguleres så utrolig mye bedre. Det er nok mye som er forandret, men nå har det gått såpass med tid at jeg ærlig talt ikke husker helt hvordan jeg var før.

Får utrolig mange spørsmål om Nike-klokka, så nå har jeg oppdatert innlegget om den. Må få si at jeg ikke helt skjønner greia med alle spørsmålene. Alle svarene er jo å finne i pakken til klokka, eller på nikeplus.com. Ikke at det gjør meg noe å svare, men hvordan tror dere jeg kan så mye om den?

 

Av Kamilla | 17 Kommentarer »
 1. Malin sier:

  Åh, Kamilla så heldig du er som får gjennomslag med dine sunne middager. Nå har jeg prøvd å legge om livsstilen min, og særlig på middager møter jeg utrolig mye motgang. Her i huset skal middagen inneholde uendelig mye fett, masse salt og ingen grønsaker. Ingenting sunnt blir godkjent. Sannelig skal man møte mye motgang.

  • Kamilla K sier:

   Er du seriøs nå? :/ Uff, da får jeg vondt av deg, og ikke minst de du spiser med! Middag uten grønnsaker?! 🙁

   • Malin sier:

    Desverre er jeg seriøs. Flytta inn i et kollektiv nå, og vi er enige om å spise middag sammen. Det enkleste å lage for min del er taco med kyllingkjøttdeig, og å ha en stor salat i kjøleskapet. Faktisk så har personene jeg bor med angst for grønnsaker, som små barn nekter de å spise noe annet grønt enn litt isbergsalat. Liker å synke inn i bloggen din å se på all den gode maten du lager. Da får jeg heldigvis ny giv, og gir meg ikke på grønnsakene mine. hehe:)

    • Kamilla K sier:

     Nå ble jeg rett og slett litt trist, og sint. Du trenger jo ikke tvinge dem til å spise, men DU bør jo få lov?! Det er jo verdens sunneste føde, med masse vitaminer og ting som er bra for helsa, immunforsvaret, og i det hele tatt. Og GODT er det og! En dag kommer de til å angre! Godt jeg kan lage en liten annen verden for deg, hehe. Lykke til med kampen!

 2. Guro Eriksen sier:

  Veldig informative svar! Selv om det er som du sier, ikke alltid så vanskelig å tenke seg til selv, hvis de bare gidder 🙂

 3. Carina sier:

  Hei!

  Er fast leser av bloggen din! Du er virkelig inspirerende både i forhold til mat og til trening. Jeg er veldig imponert over det du har fått til 🙂

  Har et lite spm ang forandring på kroppen din fra før til nå. Du skrevet at du har blitt mye fastere i kroppen pga treningen. Hadde du cellulitter før du la om livsstilen din? Har dette i så fall endret seg? Sliter en del med dette selv og håper at styrketrening/reduksjon av fettprosent kan hjelpe på problemet.

  Ha en strålende sporty og sunn dag!! :))

 4. Ingrid sier:

  Svar kan vi finne overalt på nettet og bøker ol, men du sier ting så mye bedre! Det er nok derfor du får alle spørsmålene, haha 🙂

 5. For et bra innlegg!
  Du er så flink og inspirerende! Komiskt at noen tror at du er såpass mye større enn du er også. De fleste som leser bloggen din har vel sett bilder av deg? Du ser superfresh ut! 😀

 6. Kristine Marie sier:

  Hvilke skomodeller bruker du til løping og hvilke til styrketrening?

  Jeg har vært litt skeptisk til nike sine løpesko, fordi det ser ut som de har så dårlig demping. Men ble veldig interessert i å prøve når jeg ser alle parene du har. Da må det jo være brukbart..?! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Slik tankegang liker jeg ikke, hehe. Å løpe i sko med lite demping krever helt andre ting av beina dine. Jeg brukte god tid på å tilvenne dem, graaaadvis, i forskjellig terreng osv, pluss mye tung styrketrening på beina, for å gjøre dem sterke nok. Fordi det går for meg, går det ikke nødvendigvis for deg. Prøv massevis av modeller i forskjellige merker, og gå for den skoen som sitter best.
   Til styrketrening anbefaler jeg sko med tynn såle, så du får god kontakt med underlaget. Bentreningene mine foregår uten sko (bortsett fra to øvelser).

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.