22 august 2012 -- 8:08

Jeg må bare skrive et innlegg om dette, for jeg er så lei av å se at folk gjør de samme tabbene som jeg gjorde før. Sunnhetsmonsteret i meg skriker, men jeg synes ikke jeg kan si det til folk direkte, så da tar vi det her.

 • Du belønner vektnedgang med masse mat. Ikke noe er som en boks med Ben&Jerrys-is for å feire at du har gått ned fem kilo, eller hva?
 • Du tror du vet hva mat inneholder kalorimessig, men du bommer grundig, og i 9 av 10 tilfeller tror du at maten inneholder færre kalorier enn det den faktisk gjør. Porsjonskontroll er løsningen.
 • Du sluker alt du leser, uten å tenke på at det er nettopp den tankegangen som gjør at avisene og bladene kan selge den type stoff år etter år. Du aner ikke hvor mye av det som står der som faktisk fungerer, og hvor mye av det som bare er rent oppspinn, eller basert på forskningsresultater der det har vært fire forsøkspersoner.
 • Du tror du må kjøpe halve helsekosten, eller gjøre massive forandringer i livet.
 • Du sammenligner deg med andre.
 • Du tror du forbrenner tusen kalorier hver treningsøkt. Realitetssjekk: da jeg løp 14 km på 1 t 20 min på mandag forbrant jeg litt under 800 kalorier.
 • Du har dårlig tålmodighet. Å gå ned i vekt på en sunn måte handler for de aller fleste om å legge om livsstilen. Slikt tar tid, og at det tar tid er bra. Det betyr at du får gjort forandringene til vaner, og dermed er det større sannsynlighet for at du holder på de vanene i lang, lang tid. Når forandringene først begynner å vise seg, kommer all ventingen til å være verdt det.
 • Du prøver pulverdiett etter pulverdiett, og går konstant sulten. Hallo, du vil vel ikke leve på pulver resten av livet, når butikkene byr på så mye fantastisk god mat? Spis ordentlig mat, ikke fabrikkprodusert pulver!
 • Du bruker vekten som eneste målestokk. Frem med målebåndet, for der ligger mye av moroa. Har du mulighet for å ta kroppsanalyse eller bruke fettprosentmåler er selvsagt dette helt topp.
 • Og klassikeren: du tror du må spise minimalistisk med mat for å gå ned i vekt, og vips så tar forbrenningen din kvelden, samtidig som magen din hyler, og hodet ditt dunker.
Mine beste tips er så enkle (og gjelder like mye for de som ikke ønsker å gå ned i vekt, men bli sunne):
 • Spis mer grønnsaker
 • Spis mer frukt
 • Spis mer bær
 • Spis godt med proteiner (kjøtt, kylling, fisk, egg, cottage cheese)
 • Spis sunt fett (og nok av det)
 • Drikk rikelig med vann

Kort oppsummert: spis deg mett på sunn mat.

Jeg kan gå så langt som å garantere deg at du kommer aldri til å angre på å bli sunn. Å vite at du behandler kroppen din bra, og at den gir god respons tilbake, det er så godt. For én ting er å se friskere ut utenpå, men tenk også på hvordan kroppen din blir innvendig. Mindre fett rundt organene, og i det hele tatt et godt vedlikeholdt maskineri. At du alltid tar med deg for stor størrelse til prøverommet i klesbutikker, eller at du ikke skjønner bæret av når noen spør nettopp deg om kostholdsråd, det går seg til. Den gleden og energien en sunn livsstil fører med seg, den er helt fantastisk. Og husk at det aldri er for sent!

Det er rart, men også ganske deilig, å ikke føle noe relasjon til 2010-bildet. Rundt 30 kg skiller de to Kamillaene. Og hva sitter jeg igjen med? En mestringsfølelse uten like! Pluss en sunn kropp, sterke muskler, god kondisjon, livsglede, matglede, og bøttevis med kunnskap. Ikke så helt verst, spør du meg…

Av Kamilla | 110 Kommentarer »
 1. Du er så utrolig flink, Kamilla !!! Du ser helt fantastisk ut. Du kan virkelig være stolt over deg selv og det du har oppnådd ! Du må bare stå på videre og inspirer mennesker videre, for du inspirerer meg ! Tusen takk fine deg 😉

 2. Hege sier:

  Hei:-) Så utrolig flink du er, og har vært, og så flott du er ut:-) Man kan virkelig se kroppen stråle fra innsiden og ut:-) Du er virkelig en inspirasjon!! Dessverre tror jeg at jeg lider av sukkeravhengighet (om det går ann!?), og trenger VIRKELIG råd for å bli kvitt det.. Har du ? Og evt. hva man kan unne seg, om søtsugen skulle bli for stor. Da tenker jeg ikke på «ta ett eple, istedenfor en sjokolade», men heller no i den duren av at eks.» Troika er heller å foretrekke, enn melkesjokolade» eks,, Håper jeg blir like sterk og flink som deg en dag, da skal jeg bli så lykkelig:-)

 3. FOR EN INSPIRASJON!

 4. Dette var utrolig inspirerende lesing for ei som prøver å gå ned i vekt! 🙂 Du har vært så utrolig flink!! 🙂

 5. Celine sier:

  Dette var motiverende! Nyttig innlegg og så utrolig flink du er:)

 6. Ida sier:

  For en inspirasjon du er! Jeg har alltid vært tynn, men veldig usunn, og har savnet inspirasjon som går på trening og kosthold – uten å fokusere på slanking på en usunn måte. du er redningen, veldig bra!

 7. Luisa sier:

  Veldig mange gode poeng her! Og veldig inspirerende å lese dine ord som alltid, du er så flink!

 8. Tina sier:

  Tenker så utrolig likt som deg!

 9. Wow, så flink du har vært – og er! 😀

 10. Anonym sier:

  Å se hva du har klar på to år gir meg virkelig inspirasjon til å fortsette vektnedgangen selv. Litt sent ute men hva så? Bedre sent enn aldri ! 🙂

  Står på videre, du er en virkelig inspirasjon!:)

  Legg gjerne igjen en kommentar på bloggen min, og legg meg gjerne til som venn ! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Utrolig stas å kunne motivere, det er derfor jeg lar alt ligge her 🙂 Lykke til, sender deg en god dose med motivasjon 😀

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.