30 august 2012 -- 21:03

Hva er drømmefrokosten din?

Jeg er glad i så mye. Inneholder frokosten egg, ost og paprika, så blir det fest i munnen min i hvert fall. Og granola. Og cottage cheese og skyr! Og bringebær, litt mer ost, og litt mer paprika. Umulig å svare på!

Kan du legge ut sconesoppskriften din?

Hehehehehehehe. Egentlig ikke, men siden du sier du har søkt og søkt – uten hell, så får jeg vel kanskje gjøre det en dag. Begynner å bli noen måneder siden sist jeg lagde dem nå, men de er veldig gode, så….

En typisk matdag for Kamilla, er?

En dag med masse god mat!

 • Kaffe, hvetegress- og spirulinashot, kosttilskudd
 • Frokost
 • Lunsj
 • Middag

Fisk ca. annenhver dag (om ikke oftere). Jeg spiser etter mine behov, og andre bør spise etter sine. For eksempel er det umulig for meg å spise før trening, fordi jeg får så lett hold/sting. Sånn har jeg hatt i mange, mange år. Jeg kan få vondt bare av å gå til trikken eller butikken, det er helt drøyt. Men jeg har lært at når min kropp har vært i gang en stund så får jeg ikke den smerten, så dermed gjør jeg det som føles best for meg. Kroppen er helt vant til det, så jeg går ikke rundt sulten. For andre er det mye bedre å spise frokost med en gang de våkner, og noen synes det er gull verdt med påfyll før tening. Riktig for én er ikke riktig for alle, jeg kan ikke få sagt det nok!

Hvordan varmer du opp før trening?

Spørs hva jeg skal trene. Er det styrke så blir det gjerne litt gåing, før jeg starter med lett motstand og mange reps på basisøvelsene, så stiger temperaturen relativt raskt. Skal jeg løpe avhenger det om jeg er ute eller inne. Ute starter jeg med rask gange, så lett jogging, og så begynner jeg løpeøkten. På mølle har jeg begynt med mer systematisk oppvarming, etter å ha lært av så mange andre. Oppvarmingen nå blir gjerne på 2-3 km, der jeg kommer opp i makshastighet for økten i løpet av oppvarmingen. Synes selve økten blir SÅ mye bedre av slik oppvarming. Også må vi ikke glemme stigning på mølla da, folkens. Og tøy og bøy etterpå.

Har holdt meg skadefri så langt, og har store planer om å holde meg slik i laaaang tid!

Merker du mye forskjell på tempoet du klarer å holde når du løper ute og når du løper inne?

Jeg gjorde det før. Ute var jeg en snegle! Men i Nice ble jeg helt satt ut av meg selv. Første dagen hadde jeg plutselig løpt til flyplassen (på promenaden) med en gjennomsnittsfart som var høyere enn den jeg pleide å ha på mølla hjemme. Totalt for økten ble farten riktignok ikke så høy, for på vei tilbake ble jeg stekt levende av solen, i tillegg til at jeg tok latterlig mange bilder. Et par uker før turen hadde jeg begynt å ha mer stigning på mølla, så det er mulig det var grunnen. Beina var blitt vant til å løpe mer tilnærmet ute-terreng. Etter det har jeg i hvert fall klart å øke tempoet betraktelig ute. Løp i bakker, så kommer formen seg raskt. Veldig gøy!

Kunne du ha skrevet litt om ulike proteinpulver? Hvor får du mest for pengene?

Har skrevet om det her. Anbefaler Gold Standard 100% Whey (affiliate). Jeg kjøper hos Gymgrossisten. 299 kr for nesten 1 kg. Min favoritt er «Extreme Milk Chocolate». Anbefales virkelig. God kvalitet, god smak, og løses opp lett. Eneste pulveret jeg bruker nå. (Ja, chocorite har fått lagerplass)

Dersom du skal skeie ut med noe «usunt», hva velger du da?

Tja, si det… Det jeg har lyst på. Før var jeg veldig glad i is, hvetebakst og smågodt, men det går ikke noe særlig av de tingene lenger. Kake er jeg glad i, men det gidder jeg aldri å lage. Inviter meg gjerne på kake. Oreo, takk.

Hva spiser du som snacks hvis du skal kose deg skikkelig, feks en fredags- eller lørdagskveld?

Jeg foretrekker å spise meg ordentlig mett på ordentlig mat. Etter at jeg kuttet ned på karbohydratene, og økte fettinntaket en del, så har søtsuget tatt farvel (sykt uvant), og da får jeg som regel ikke lyst på noe på kveldene. Før kjøpte jeg alltid smågodt eller yoghurtnøtter på lørdager, men det frister ikke lenger. I Nice har de en knallgod mørk sjokolade, men de man får her smaker jo bare bittert! Før bakte jeg en del, og nå hender det jeg smeller sammen noe, men det er ikke på langt nær så ofte. Er jeg sulten spiser jeg ordentlig mat. Vet mange er glade i å ta seg en neve med nøtter her, og en skål med yoghurt der, men sånn småspising liker jeg ikke. Har jeg fått i meg for lite i løpet av dagen, og vet at en hard økt venter på meg om morgenen pleier jeg å ta proteinpulver blandet med bittelitt vann, så det blir en masse, og så ha granola oppi. Snadder!

Hva synes foreldrene dine om den nye livsstilen din?

Spurte mamma. De synes (såklart) at jeg driver med en del rart i matveien. Jeg husker da jeg begynte med proteinpulver. Det var vel det samme som dop? Mystisk til de grader. Og spirulina, hvetegress, chiafrø, fiberhusk, mandelmel, kokosmel, soyamel, peanøttmel, sukrin… Hva skal jeg med alt? Men de har heldigvis (!!!) vært forståelsesfulle, og holdt ut. Mamma skrev et notat med nettopp dette, og fortsatte med: «Det viktigste av alt er at Kamilla har ønsket dette, og klart det! Vi er stolte over det hun har fått til, og har nesten fått en ny datter! I hvert fall når det gjelder utseende. Hun har alltid vært en positiv, blid, hyggelig og hensynsfull jente. Og matinteressen hennes medfører jo nå at det blir noen godbiter på oss også, og vi blir introdusert for nye ting og andre måter å tenke på mat på.» (Mamma har glemt å nevne at jeg har blitt PT-en hennes, og at hun nå gjør knebøy og markløft flere ganger i uken – sikkert fordi hun synes det er tungt, haha)

Hvordan trener du for å klare å ta dips(spesielt hvordan du trente for å ta den «første»)?

Jeg tok dips med ekstra hjelp, i dipsmaskinen på SATS. Jobb målrettet for det, så kommer fremgangen raskt. Jeg startet med nesten hele kroppsvekten i ekstra hjelp, og tok bort 5 kilo av maskinen for hver uke. Ta så mange reps du klarer, tre ganger. Øvelse gjør mester, rett og slett. Å trene triceps på andre måter kan nok også hjelpe. Liggende tricepspress, rope pushdown osv. er gode øvelser.

Haha, helt normalt…

Av Kamilla | 12 Kommentarer »
 1. Juli sier:

  Hei og hopp.
  Tusen takk for at du har en så inspirerende blogg. Ser at du går så mange fine turer i Østmarka, og lurte på om du kan anbefale noen gode innfartsporter til marka dersom man er avhengig av kollektivtransport?

  • Kamilla K sier:

   Det kan jeg vettu, pleier å ta bussen selv! Går av på Skullerud i 85% av tilfellene, og går fra Skullerudstua. Turene går typisk til Sanbakken, Mariholtet eller rundt Nøklevann. Selvsagt massevis av andre turer man gå/løpe derfra også 😉 Skal gi deg et par andre holdeplasser som egner seg etterpå, men husker ikke hva de heter nå (kjenner meg bare igjen). Har satt på påminnelse, så sjekk svaret på nytt senere i dag 😛

   Oppdatering: 79-bussen til Welding Olsens vei (gå over parkeringsplassen til Skullerud skole, og følg en grusvei oppover, så kommer du til Rustadsaga, og kan gå derfra), t-bane 3 fra Bøler (gå forbi Bøler skole, og følg gangveien opp til idrettsbanene, og gå derfra) eller t-bane/buss til Skullerud (gå mot skiltet med Plantasjen, og så til Skullerudstua). Det er mine tips 😉

   • Juli sier:

    Hei og hå!

    Tok deg på ordet og tok t-banen rett fra jobb og ut til Skullerud!!
    Iført gammelrosa kjole, matchende cardigan m paljetter og skulderveske ( hahaha!! hvem har sagt man må ha turklær på tur?) trasket jeg fornøyd i vei rundt Nøklevann i finværet.
    Tusen takk for tipsene, jeg vender nok tilbake dit for å utforske mer!

    • Kamilla K sier:

     HAHAHAHA åh, det der fikk meg til å smile godt! Så hyggelig 🙂 Perfekt vær, kan tenke meg det ble en fin tur! Glad jeg kunne hjelpe!

 2. Så gode svar, Kamilla. Jeg skulle gjerne bedt deg på oreokake 🙂

 3. Mette sier:

  Kan du fortelle litt om treningsskoene dine, og hvilke du anbefaler sterkt? 🙂
  Er ute etter nye sko, og det hadde vært supert med råd fra en som er erfaren!

  • Kamilla K sier:

   Gå til noen som kan det, i en sportsbutikk eller lignende! Jeg aner ingenting om din fot, ditt steg, eller din treningsmengde, så jeg får ikke gitt noen råd til andre enn meg selv 😉

 4. Anette sier:

  Du har så herlig blogg Kamilla. Veldig motiverende 😀 Du ser flott ut 🙂

 5. Elina sier:

  God morgen! Har akuratt laget meg en STOR kopp med proteinkaffe, men så til min skuffelse at det begynte å minke på proteinpulveret mitt… Og da kom jeg på at du nettopp hadde nevnt det her 😛 Lurte bare på om du synes det 100% whey løser seg bedre opp enn chocorite sitt? For enkelte dager får jeg ikke ristet ut alle klumpene, og fy hvor dårlig det smaker med en haug av klumper i kaffen… Du får ha en fiiiin dag! 🙂

  • Kamilla K sier:

   God morgen! 🙂
   Jeg foretrekker Gold Standard på alle måter, det løser seg veldig lett opp. Husk alltid å la pulveret stå i væsken i ett minutts tid fra du har blandet, til du bruker det 😉 Da tror jeg nok du skal slippe unna klumper i lang tid 😀 Håper du får en herlig dag, og ikke minst en herlig uke!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.