Oppskrift: middagsmuffins av squash

Superenkelt tilbehør til middagen – i muffinsformer! Det kan vi vel like? Tok utgangspunkt i denne oppskriften.

Du trenger:

  • 1 squash
  • 1 egg
  • 25 g rødløk (ca 1/4 av en rødløk)
  • 50 g revet ost (jeg brukte vanlig Norvegia)
  • 2 ss pofiber (kjøpes i matbutikken, står i allergihyllene)
  • Salt og pepper
Utstyr: Rivjern, kjøkkenhåndkle, bolle, spiseskje, muffinsformer, stekebrett.

Fremgangsmåte: Riv squashen på et rivjern, ned i et kjøkkenhåndkle. Når du har revet hele presser du ut så mye vann du klarer, og har den revne squashen i en bolle. Tilsett de andre ingrediensene, og smak til med salt og pepper. Ha massen i muffinsformer, og press det litt ned i formen, slik at de sitter godt sammen.

200 grader i ca. 20 min gjør susen, men følg med etter 15, så du får de så godt stekt som det du ønsker.

Jeg fylte 9 muffinsformer med denne oppskriften, og alle gikk med til oss to som spiste middag sammen. Med annen mat selvsagt. Jeg serverte med ostegratinert brokkoli, mager kesam, og hjemmelagde kyllingkjøttboller. Kjøttbollene lagde jeg av kyllingkjøttdeig, hvitløk, mager kesam, paprika, egg, salt og pepper.

For hele oppskriften på squashmuffins så næringsinnholdet slik ut: 324 kcal. 25 g protein. 10 g karbohydrater. 19 g fett. Per muffin blir det altså 36 kcal, 2.7 g protein, 1.1 g karbo, og 2.1 g fett. Jeg ser for meg at disse blir gjengangere i matboksen utover høsten, for de ble veldig gode!

7 kommentarer til “Oppskrift: middagsmuffins av squash

  1. Tilbaketråkk: Kamilla K » Mat #22

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *