8 august 2012 -- 17:59

Jeg holder på å forberede meg til skolestart nå. Neste uke starter et forkurs jeg har meldt meg på, og dermed starter også behovet for niste. Kjøpte meg ny (genial) matboks i går, og i dag har jeg laget granola. Lavkarbo. Sa til en venninne at jeg hadde laget müsli, men hun mente at siden den var stekt, så var det granola. Ikke vet jeg…

Har fått spørsmål om jeg kan lage et innlegg med forslag til matpakker. Jeg har skrevet ned helt enormt mange ideer, så jeg må bare finne på en litt fin måte å presentere det på. Et excel-dokument er jo ikke direkte pent.

Brukte ingredienslisten til Caroline (se oppskriften hennes HER), men fjernet hasselnøtter (liker ikke), og la til kanel og kardemomme. Huset duftet nystekt krydderkake i flere timer!

Jeg brukte: 60 g mandler, 30 g valnøtter, 60 g solsikkekjerner, 60 g linfrø, 50 g sesamfrø, 40 g kokosmasse, 30 g pinjekjerner, 40 g kaldpresset rapsolje, 110 g vann, 1 ts salt, 3 ts kardemomme, og 2 ts kanel. De to sistnevnte ingrediensene er helt avgjørende synes jeg.

Oppdatert oppskrift: 130 g mandler, 130 g valnøtter, 100 g solsikkekjerner, 90 g linfrø, 90 g sesamfrø, 40 g kokosmasse, 40 g kaldpresset rapsolje, 1 1/2 dl vann, 1 ts salt, 1 ts kardemomme, 1 ts kanel og 1 ts stevia.

Hakket mandler og valnøtter, og blandet alt sammen i en bolle.

Dekket et stekebrett med bakepapir, og smurte blandingen utover. Stekte på 200 grader i 20 minutter, og rørte ca. halvveis, så det skulle bli jevnt stekt, og ingenting skulle bli svidd. Lot det avkjøle seg.

Skyr naturell, blåbær og granola.

Oppbevares på lufttett glass.

Næringsinnholdet (med de merkene jeg brukte) per 100 g granola ble som følger:

 • 481 kcal
 • ca. 13 g proteiner
 • ca. 4 g karbohydrater
 • ca. 45 g fett
 • ca. 8 g fiber

Veldig greit å ta med seg en boks skyr, mager kesam, cottage cheese, eller litt tyrkisk yoghurt, og så ha dette i en egen boks. Blande sammen, nyte, og slippe å bli sulten igjen etter en halvtime. Føler jeg fylte opp søppelkassene på skolens bibliotek med Tine- og Skyrbokser i fjor, så hvorfor ikke fortsette i år?

Av Kamilla | 30 Kommentarer »
 1. Maja sier:

  Ååååh! Det så HELT fantastisk godt ut! Og jeg som ikke engang er spesielt fan av frokostblandinger fikk griselyst til å lage dette her selv. 😀

 2. Guro Eriksen sier:

  Mmm…fristende! 🙂

 3. Hanne sier:

  Tusen takk for oppskriften! Gleder meg til flere slike tips 😀

 4. Cecilie sier:

  Yumyum, fristende! 😀 har du noe knallgodt forslag til hvordan man kan bruke blandingen til å lage müslibar? Eller er den såpass sticky at man bare kan skjære til den ferdige blandingen?

  • Kamilla K sier:

   Hm… Da ville jeg nok blandet det med noe olje av noe slag, eventuelt en annen fettype, og blandet inn noe søtt – Sukrin, Stevia eller noe i den duren. Og kanskje mørk sjokolade… Blandingen blir absolutt ikke sticky, så noe kliss må du tilsette 😉

 5. I sier:

  Gryneblandinger (som jeg kaller de) er så innmari lette å lage! Jeg har pleid å bruke en blanding av kokosolje, juice (appelsin eller eple) og yaconsirup som jeg smelter sammen, og deretter blander ut i det tørre. Blir kjempegodt! Det beste er jo at man kan bruke hva enn man liker, frø og korn og nøtter også blir det godt uansett. Alt blir strengt tatt godt med kanel og rosiner på.

  • Kamilla K sier:

   Gryneblandinger, haha 😀
   Leste kommentaren litt fort, så trodde det sto at du pleide å blande olje, juice og sirup i munnen før du blandet det ut i det tørre 😆

 6. Cathrine sier:

  ooooh NAM :))

 7. Ellen Marie sier:

  Leter også etter matboks til studiestart, hvor fant du en genial en?

 8. Ellen Marie sier:

  Skal sjekkes ut! Virker som matbokser til voksne er litt gråsone, verken hello kitty eller små brødskivebokser fungerer…;)

 9. Ellen Marie sier:

  Apropo skole, bruker du veske eller sekk til skolebruk? Hva anbefaler du? Er så mange år siden jeg gikk på skole at jeg har rett og slett kommet litt utav dette , hva som er lurt og ikke… 🙂

  • Kamilla K sier:

   Jeg har et litt rart forhold til sekker, så jeg har ikke brukt sekk siden ungdomsskolen 😉 Har en godt trent rygg, og bærer ikke tungt, så har aldri tenkt over at det er noe problem med veske.

  • christina sier:

   Jeg har nettopp kjøpt en fjällräven kånken ryggsekk. de finnes i alle mulige farger, så her finner du garantert en favoritt. de ser veldig fine og retro ut, og jeg får plass til min 15 tommer mac i den (jeg har den vanlige, ikke den som har eget pc-rom heller).

 10. Ellen Marie sier:

  Ok takk:-)

 11. Ingvild sier:

  Skulle ønske jeg fant musli/granola jeg tålte. I alle oppskrifter jeg finner har de med nøtter, og det tåler jeg ikke.

 12. Ingunn sier:

  Sitter å nyter en skål med granola, cc og eple til frokost. For en fantastisk god oppskrift! Denne blir nok flittig brukt i haust! 🙂

 13. Amalie sier:

  Åh, jeg lagde denne i kveld, og WOOW det ble godt! Tusen takk Kamilla, du er min største inspirasjonskilde i matveien. Jeg bare lurte på en ting, og jeg håper virkelig du har tid til å svare! 🙂
  Hvilke merker bruker du til kokosmassen, mandlene, valnøttene osv? Jeg kjøpte det første og beste jeg fant på Rema1000, og det var Rema 1000’s eget merke. Utgjør det noe forskjell i kvalitet/næringsinnhold? Ser du har listet opp næringsinnholdet på slutten av innlegget. Varierer dette da mye ut i fra hvilke merker man kjøper på produktene?

  Lurer veldig på hvor/ hvilket merke du pleier å kjøpe av ingrediensene i dette innlegget! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Hei! Så herlig 😀 Jeg kjøper gjerne Rema sitt merke selv, og noen ganger Eldorado. Tror sistnevnte pleier å ha et litt bedre innhold på noen av tingene, men jeg er på Island nå, så litt vanskelig for meg å sjekke hvor stor forskjell det utgjør 😉

 14. Sofie sier:

  Hei! Skjønte ikke helt den greia med «oppdatert oppskrift».. Hvilken oppskrift er best?

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.