11 juli 2012 -- 11:31

1. Finn din greie.

Selv om vennene dine elsker å løpe eller kun drar på Zumba betyr ikke det at du må gjøre det samme. Hvis du ikke synes det er gøy er det lett å miste motivasjonen. Finn ut hva du trives med. Det trenger ikke være én ting. Mine absolutte favoritter er styrketrening, løping og lange gåturer. Når jeg hører at det er bortkastet å løpe fordi man taper så mye muskler osv, tenker jeg bare at det for all del ikke er bortkastet hvis jeg finner glede i det, og hvis det får meg til å være i aktivitet.

Styrketrening har nærmest snudd livet mitt opp ned. Elsker hvor konkret man kan merke fremgang, og det å være sterk er artigere enn man tror… Og her er forøvrig det nærmeste denne bloggen noen gang kommer fleksing. 

Løpeturer og gåturer er også store favoritter. Det sosiale ved det, den friske luften, fruktpauser, naturen…

2. Nytt treningsutstyr

Sier ikke at du skal blakke deg på det mest fancy utstyret på markedet, men det er utrolig hva en ny t-skjorte eller en et par nye sko kan gjøre med motivasjonen.

Favorittskoene matcher vektskivene – det er ikke dårlig! Og Nike-klokken har rett og slett vært en helt fantastisk investering. Den har motivert meg til de grader, til og med på ferie!

3. Finn en god treningskompis

Og med god så mener jeg GOD. Tor-Arne flytter til London til høsten, så jeg har funnet en ny treningsvenn, og har gjort det helt klart at hvis unnskyldninger som «jeg er trøtt», «jeg er sliten», «jeg har ikke tid» blir brukt, så er det uaktuelt å trene sammen. (Får stadig vekk høre at jeg er streng, og nå ser jeg jo grunnen.)Tor-Arne og jeg har trent sammen i halvannet år nå, tre ganger i uken. Eneste gyldige fraværsgrunner har vært ordentlig sykdom, reise eller uventede jobbsituasjoner. Dette har funket helt perfekt for oss, og avlyste treningsøkter har vært svært få. Nå trenger ikke dere være like strenge, men det å ha en treningskompis gjør at det blir vanskeligere å avlyse.

Beste styrketreningspartner: Tor-Arne. Beste turpartner: Øya. Jeg er heldig, jeg.

4: Logg øktene dine.

Selv bruker jeg fitocracy, som både kan brukes på nett og via appen de har. Elsker at flere og flere bruker dette. Som de selv sier: «Get addicted to fitness just like a video game, only you level up in real life.» Ellers funker alt fra notater på telefonen eller en skriveblokk, til en krittavle. Å se fremgangen i et system er gøy – for plutselig har det gått litt tid, og du har litt sterkere/raskere/lettere/tyngre/mykere eller noe annet som har vært et mål.

5: Vær ærlig med deg selv.

Å finne unnskyldninger er vel noe de fleste er ganske gode på. Hvor ligger viljen din? Hva vil du mest? Hva er målet ditt? Hvordan kan du oppnå det? Synes du det er et slit å komme seg ut bør du kanskje revurdere aktiviteten du gjør? Eller er det noe annet som hindrer deg? Spiser du dårlig, og dette gjør deg nedfor? Er det noen mennesker rundt deg som trykker deg ned, som kanskje ikke fortjener å være i livet ditt?

For mange handler det om prioriteringer, og da gjelder nok spørsmålet «hva vil du mest?». Viljestyrken ligger nok under der et sted, du må bare gå inn for å bruke den. Selv blir jeg i godt humør av å trene, det gir meg overskudd, det har gjort underverker for kroppen min, det har gjort at jeg har blitt sterkere både fysisk og psykisk, det har vist meg at jeg klarer mye mer enn det jeg trodde, og det har gjort at jeg har blitt kjent med mange gode mennesker.

I tillegg har jeg fått meg et fristed. Er jeg sint eller lei meg vet jeg at bedre humør ofte bare er en løpetur unna.

 God trening!

Av Kamilla | 20 Kommentarer »
 1. Bra tips Kamilla! Du er så flink 🙂

 2. For et herlig innlegg!! Du virker som en skikkelig gledesspreder 🙂

 3. Hilde sier:

  Flott og inspirerende innlegg, Kamilla! Jeg måtte le litt da jeg så poengscoren din på Fitocracy fordi jeg bare har 1545 poeng enda, og du har nesten 200.000. BRA JOBBA!!

 4. Hei Kamilla,
  bare lurer på den NIKE klokken. Hvor mye betalte du for den og hva heter den. Vil så gjerne ha en sånn 🙂

  Håper du får tid til og svare og at alt er bra med deg! Du ser så flott ut 🙂

  Stor klem fra Bjørknes Buddy Henriette 🙂

  • Kamilla K sier:

   Hei søta 🙂 Takk for det!
   Klokken heter Nike SportWatch GPS, og jeg kjøpte min hos Lefdal (link). De har den på XXL også (link), og sikkert mange andre sportsbutikker. Vil du ha pulsbelte til (det bruker jeg) må dette kjøpes ved siden av. Det er et fra Polar som funker med klokken, jeg kjøpte dette på XXL. Spør noen der om å finne det til deg – det er bare ett som er Nike+kompitabelt, så du får ikke noe å velge mellom 😉 Håper det var litt oppklarende, så får du bare spørre hvis det er noe mer jeg kan hjelpe til med! <3 Håper alt er bra med deg! Stor klem tilbake

 5. L sier:

  Motivasjon er virkelig et must! Du virker så utrolig positiv og god, hele tiden 🙂

 6. IdaPida sier:

  FLINKA!
  Jeg bryr meg ikke så mye om hva andre liker å trener akkurat det jeg vil, og d funker veldig bra for meg 🙂

 7. Hilde sier:

  Hei
  Takk for en fin blogg! Du er motiverende til tusen, du burde jobbet som PT og kodtholdsveileder 🙂

  Fortsatt god sommer!!

 8. Linn sier:

  Dette hjalp etter en lang arbeidsdag (7 – 18) og null treningsmotivasjon. Cottage cheese, banan og en kvart Atkins-bar i magen og nå skal treningstøyet på! Det blir en sen middag, men det får gå. Hehe.

 9. Tor-Arne sier:

  Takk, det samme! 🙂 Du er en super treningskompis.

 10. Veldig mange gode tips her! 🙂 Nå ble jeg motivert til å trene, så i morgen kommer joggeskoene på uansett vær! 😉

 11. Cecilie Maria sier:

  Når får vi se speilbilde sammen med din nye treningsmate? Hehe. 😀

  Jeg vil også ha en treningsvenn, men de to mest aktuelle bor desverre i andre byer, og de andre vennene mine trener ikke så mye… Kanskje jeg kan henge opp en plakat på SATS? Hihi! 😀

  • Kamilla K sier:

   Olala, det har jeg ikke tenkt på engang… Får se hvordan «samarbeidet» blir først! Er ganske spent!
   Kom hit, så kan vi trene på SATS her! Eller bli venn med noen på sats hos deg… Begynn med et hei, og vips så har du en treningskompis! Jeg har blitt kjent med ganske mange sterke karer på trening de siste månedene. Senest i dag faktisk! Haha 😀 god stemning på trening er gull! Har til og med sluttet med musikk når jeg trener styrke uten Tor-Arne, fordi det er så mange å snakke med 😛

 12. Martine sier:

  Jeg finner ingen å trene med, eller de velger selvsagt noe annet enn SATS, men det gjør egentlig ingenting. Jeg kobler til musikk uansett, så er ikke den mest sosiale treningsvennen på det punktet. Og det beste med treningen er belønninger, og ikke minst følelsen etterpå.

  Kan du legge ut en liste med bra sanger som passer fint til mølla og styrke?

  • Kamilla K sier:

   Har lagt ut løpespilleliste før, men kan sikkert gjøre det igjen. Må bare oppdatere listen litt 😉 Har sluttet med musikk når jeg trener styrke…

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.