14 mars 2012 -- 10:09

Fikk spørsmål om jeg kunne skrive litt om hva jeg studerer. På tide å markedsføre Markedshøyskolen!

For ja, jeg går på Markedshøyskolen. Alt dere trenger å vite finner dere på mh.no. Skolen har syv bachelorstudier (og en master), og jeg går «bachelor i markedsføring». Jeg trives godt, og er fornøyd med valg av studie. Ettersom jeg tok nettstudie et år er jeg vant til å lese på egenhånd, og derfor synes jeg det er veldig kjekt at ingen av forelesningene er obligatoriske. For all del, jeg går på en del av dem, men føler noen ganger jeg like gjerne kan lese selv, og så se over forelesningsnotatene som legges ut på it’slearning.

Skolen ligger MIDT i Oslo sentrum! Lokalene er store og oversiktlige. Klassene er relativt små, noe jeg liker veldig godt. På UiO husker jeg at jeg aldri følte meg helt hjemme, delvis pga de store forelesningsgruppene. Jeg liker å gå i klasse med faste folk. (Litt mer VGS-stil)

Selve hovedbygget rommer klasserom og grupperom, i tillegg til at det er et diiiigert bibliotek/arbeidsområde i gaten ovenfor. Disse lokalene er gull. To etasjer, plass til i underkant av 300 arbeidende studenter, pluss printere, pcer, og bibliotekstjenester. Som student har du et studentkort som fungerer som nøkkelkort til de to bygningene.

Ellers er det kantine, trådløst nett (noe som gjør at mange sitter på facebook o.l i forelesningene – hvorfor de ikke bare blir hjemme er mer enn jeg begriper), masse sosiale greier, for det meste veldig flinke forelesere, og best av alt oppdateres pensum kontinuerlig, så det er ingen gamle lærebøker. Bøkene er ferske, og det man lærer kobles opp til ting som skjer i dag. Foreleserne kommer fra arbeidslivet, så de snakker gjerne av egne erfaringer. En del av pensum er på engelsk, men forelesninger og eksamen foregår på norsk.

Som ved alle andre studier er det selvsagt en del å lese, men absolutt en overkommelig mengde. Det er i tillegg noe arbeid som skal leveres inn før eksamen, der det varierer om det er individuelt arbeid eller grupper.

MEN. Det må nevnes at det er en privatskole med fritt inntak (tror faktisk dere kan søke og komme inn NÅ), og dette reflekteres selvsagt i kunnskapsnivåer. Synd hvis man blir kjent med noen på et helt annet nivå, og blir sittende fast på gruppearbeid med disse. Foreleserne sier at ingen spørsmål er dumme, og jeg trenger sikkert ikke utdype hvor tåpelig jeg synes slike utsagn er.

Det er ingen regler for det å komme for sent, noe jeg synes er synd. I min bok er det å komme presis, for sent. Forelesningen begynner presis, da skal du allerede ha funnet en plass, funnet frem noe å skrive med, tatt opp vannflasken din, osv. Men her kan du valse inn både fem minutter for sent, og tjue minutter for sent. At både foreleser og andre elever blir forstyrret er det visst ingen som bryr seg om. (Haha, høres jeg bitter ut nå, eller?)

Alt i alt er jeg fornøyd med MH. Har blitt kjent med noen veldig fine folk (med like skada humor som meg), og jeg liker fagene godt. Angrer ikke et sekund på at jeg valgte denne skolen! Så da vet dere hva jeg driver med…

I morgen er det åpen dag på Markedshøyskolen! Hvis du vurderer skolen er dette en god mulighet til å sjekke ut campus, og få svar (fra Linn) på alle spørsmål du måtte ha. Er du ekstra heldig ser du meg óg!

Av Kamilla | 17 Kommentarer »
 1. Kjenner ikke til Markedshøyskolen, men kan så absolutt også anbefale BI for tilsvarende studier 🙂

 2. Ina sier:

  Thumbs up for Markedshøyskolen 😉 Jeg er på siste året nå, tiden går så utrolig fort :O Hehe. Hvor langt har du kommet?:)

 3. Jeg kom inn på markedshøyskolen og markedsføring for noen uker siden. Er fremdeles velig usikker på om jeg skal takke ja, eller ikke siden jeg også har søkt BI, samme linje. Fristen min går ut i morgen, så må vell bestemme meg i løpet av dagen 🙂

 4. Spennende 🙂 jeg har søkt på høgskolen i Østfold jeg nå:D har du noen erfaring med å sende inn følgeskjema ?
  Ha en strålende onsdag 😀

 5. Ida sier:

  Jeg vurderer markedsføring, men er utrolig dårlig i økonomiske fag. Har dere mye av det, og er det i såfall vanskelig? hvilke fag har du ellers?

  Blir veldig takknemlig for svar, og likte ellers innlegget kjempe godt :D:D

  • Kamilla K sier:

   Du kan se studiemodellen HER 🙂 Førsteåret er det ingen økonomiske fag, men andreåret og tredjeåret er ett av fagene økonomisk relatert. Disse fagene varer ett semester hver, og du har de samtidig som tre andre fag. Så det er LITE økonomi! 😉 Hvis du lurer på noe mer angående de økonomiske fagene anbefaler jeg deg å sende mail til MH. De svarer raskt, og er veldig hyggelige!
   Håper du finner ut av hva du vil 😉

 6. Luisa sier:

  Så gøy å lese litt mer om andre sider av livet ditt hihi, høres ut som et spennende studie 🙂

  • Kamilla K sier:

   Haha, ja, synes det er morsomt hvordan noen føler de kjenner meg via bloggen, også forteller jeg utrolig lite her egentlig 😛 Studiet og skolen er helt topp!

 7. Hanne sier:

  Jeg ble så glad da jeg leste at jeg ikke er den enste som tenker slik; «I min bok er det å komme presis, for sent. » Viste dette nettopp til kjæresten min. Han har ikke det samme synet på dette. Dette er derfor vår evig kamp hver morgen :p

  • Kamilla K sier:

   Åh. Nå følte jeg det ble håp i verden igjen. Folk er så sene! Jeg heier på deg, så får kjæresten din se å kjappe seg, haha 😛

 8. Going Faster sier:

  Ah, det ser ut som en skole meg god standard på lokalene, ja! Dumt det er litt slække ordensregler, – det ville jeg også irritert meg over…

  Hehe, kjenner til dårlig tålmodighet, ja! Slik er det med meg og løpingen. Vil være rask som lynet med eeeeen gang! Hehe. Men det går jo framover for oss begge, og det er jo faktisk ikke verst bare dét! Så eeegentlig er vi ganske flinke. 😉

  • Kamilla K sier:

   Veldig god standard – det liker jeg 😀 Ikke noe gamle, nedslitte greier, hehe.
   Ja, vi er det! Vi får prøve å fokusere på det begge to, fremfor å tenke at ting ikke går fort nok!

 9. Nilson sier:

  Blir ikke Markedshøyskolen rangert som en av de dårligste utdanningsinstitusjonene i Europa?

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.