10 desember 2011 -- 11:09

Treningskalenderen er søren meg ikke snill! Jeg har jo hatt hjemmeeksamen denne uken, og måtte dermed samle tre treningsøkter i én på torsdag. Ble passe støl av SÅ mange push-ups og SÅ mye planken, haha.

Kostholdet går nærmest på autopilot, så på den fronten har alt gått fint til tross for at tankene har vært andre steder. Og til de som lurer: jeg spiser alt jeg liker. Har aldri skjønt greia med å kutte ut noe fra kostholdet fordi man vil ned i vekt (med mindre utgangspunktet er et helt forferdelig kosthold da). Det er energibalansen som avgjør vekten, enten den er positiv, nøytral eller negativ, og er det snakk om en livsstil-endring må man jo finne et kosthold man kan leve med.

Og apropos energibalanse vil jeg gjerne at de som har kommentert at kondisjonstrening er nødvendig for vektreduksjon tenker seg om en ekstra gang før de kommer med slike påstander igjen. Det står så utrolig mye tøv på nettet at det ikke er rart folk får mye spesielt for seg. Vektreduksjon kommer av negativ energibalanse. Å innta færre kalorier enn det kroppen forbruker, slik at den må gå løs på fettreservene. Selvsagt er trening flott, og kondisjonstrening med god intensitet vil forbrenne mange kalorier, MEN det er ikke avgjørende for å gå ned i vekt. Håper ikke dere tror på alt dere leser. Lær heller på fitnessbloggen.

Å ha hele styrkeavdelingen på SATS for seg selv er bare én av tingene som er herlig med å trene midt på dagen!

En annen ting er at Thea og jeg kan ha mini-julefest i resepsjonen.

Mine topp 10 treningslåter for tiden:

 1. Ni**as in Paris – JAY Z & Kanye West
 2. 5 O’Clock (feat. Wiz Khalifa & Lily Allen) – T-pain
 3. Danza Kuduro (feat. Big Ali) – Lucenzo
 4. S&M – Rihanna
 5. We Found Love (feat. Calvin Harris) – Rihanna
 6. Cookie Jar – Gym Class Heroes
 7. Stereo Hearts (feat. Adam Levine) – Gym Class Heroes)
 8. Moves Like Jagger (feat. Christina Aguilera) – Maroon 5
 9. Hit the Lights – Selena Gomez & The Scene
 10. Lighter – Erik & Kriss
Og som alltid: Mitternacht – E Nomine. Avslutt løpeturen med denne!
Av Kamilla | 10 Kommentarer »
 1. Maja sier:

  …for ikke å snakke om at en god styrkeøkt kan være kondisjonstrening i seg selv! 😀 Man MÅ ikke trave avgårde på tredemølle eller ellipsemaskin for å trene kondisjonen. Dropper man bare pausene mellom styrkeøvelsene (eller tar veldig, veldig korte pauser!) så får man trent kondisjonen også. 🙂 Det er i det minste hva jeg har blitt fortalt av PT på studentidretten + kjæresten, som tross alt er toppidrettsutøver. 😉

 2. Svar: Absolutt! Kunne skrevet side opp og side ned om dette 😀 Mange har et vridd bilde av at man ikke blir svett eller sliten av styrketrening. Da har man bare ikke trent godt nok spør du meg… Jeg får i hvert fall høy puls ved styrketrening, og blir både andpusten og svett.
 • Hilde sier:

  Venninna mi studerer til å bli fysioterapeut, og hun sier at planken ikke er en god måte å trene magen på fordi det blir for statisk. Hvis man bruker fitnessball og drar beina opp under magen (jeg er så syyykt dårlig til å forklare) blir det dynamisk og en mye bedre øvelse for magemusklene 😉 Bare et lite tips!

 • Svar: Jeg har sluttet med den vanlige planken 😉 Tar enten ustabil planke, kombinert sideplanke (bytte sider og med bein opp), eller planke på ball med bevegelse (haha, jeg er ikke spesielt god til å forklare selv). Jeg gjør det for å få tiden til å gå fortere, men takk for mer utfyllende info! 😀 Ha en herlig kveld!
 • guri gym envy! jeg har ikek fått trent idag,men hadde så lyst 😀 kos deg i kveld

 • Livinglifein sier:

  Du er så flink!! 🙂 Godt når trening er noe positivt!! I like

 • Lene sier:

  Så flink du er ! Hva heter den Nike-modellen du har på bildet ? De er kjempefine 🙂

 • Svar: Nike Free Run 2.0 🙂
 • Svar
 • Cecilie M sier:

  Tre økter i ett, du verden! Høres ut som brennende muskler! 😀
  Og jeg eeelsker når det er lite folk, både i styrkeavd. og løpeavd. *fred og ro* Håper du får en deilig søndag!

  Jeg sliter faktisk med å få i meg NOK energi, jeg! Er jo slik at trening faktisk kan minske matlysten, og der har du meg. De dagene jeg ikke trener kan jeg være supersulten og spise masse, men når jeg har trent er jeg gjerne kvalm og uggen og uten matlyst resten av dagen, selvom jeg kan kjenne at magen er sulten. Helt ulogisk, men slik er det nå. Og det er ikke noe kjekt, for kroppen må jo ha mat om man har matlyst eller ei.

 • Hanne sier:

  Flinke deg! Imponerende at du holder tritt med kalenderen. Jeg sitter fremdeles med eksamenslesing, og blogg-pauser er perfekt som et lite avbrekk. Fortsett å NYT ferien din! 😀

 • Svar: Skulle ønske jeg hadde lagt inn «koseøkter»… Økter der man tar favorittøvelsene og slår seg løs med antall reps og slikt ut i fra dagsformen. Så det får jeg huske til en annen gang! Lykke til med eksamen, Hanne! 😀
 • Svar
 • Luisa sier:

  Du er så flink 😀 Og jeg er helt enig med deg ang kondisjonstrening vs. styrke. Trening er jo bra uansett hvordan det trenes, men styrke er avgjørende for å styrke kroppens mange ledd og ikke minst med tanke på vektreduksjon. I starten nå merker jeg selvsagt at vekta ikke er forandret noe særlig, men jeg merker på kroppen at noe av fettet er borte, og musklene har blitt større 😀 Så deilig!

 • Hanne sier:

  Tusen takk! Jeg skal huske dette tipset til neste år når jeg innfører slik kalender selv 🙂

 • Kommenter


  kamilla (a) kamillak.com

  Sider

  INSTAGRAM: kamillako

  bloglovin

  Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.

  Kategorier