28 desember 2011 -- 9:06

Mitt første bakeverk med KitchenAid-maskinen ble svært vellykket! Dette skal definitivt lages igjen. Brukte Manuela sin oppskrift, og justerte bare litt på mengdene. Anbefales!

 • 220 g smør/margarin
 • 300 g sukker/Erythritol(Sukrin)
 • 4 egg
 • 100 g kakao
 • 1/2 ts salt
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker
 • 4 ss ferdig kaffe
 • 170 g hvetemel
 • 180 g sjokoladeknapper

Smelt smør/margarin i en gryte. Når det er helt smeltet tilsetter du sukker/Sukrin og rører godt.

Miks eggene lett og tilsett bakepulver, vaniljesukker, salt, kakao og kaffe. Bland godt.

Tilsett smørblandingen og miks dette godt. Deretter tilsetter du melet og mikser til en jevn røre.

Vend sjokoladeknappene inn med en slikkepott.

Ha røren i en form. Jeg brukte en firkantet form på ca. 32 x 23. Kunne med fordel vært litt mindre.

Stek på 180 grader i ca. 30 min. Har du stor form bør du redusere steketiden noe, slik at kaken ikke blir tørr. Og vil du ha mer brownie-konsistens (noe denne kaken egner seg til) bør du redusere steketiden ytterligere.

Avkjøl kaken og sett den deretter i fryseren en times tid.

Kaken er veldig god som den er, så man trenger ikke glasur. Riktignok er denne glasuren vanvittig god, så det får være opp til den enkelte (som om ikke alt i en oppskrift er det). Jeg la halve kaken i en pose i fryseren.

Denne glasuren rekker til hele kaken, så om du legger halve i fryseren som meg bør du også halvere megden av de ulike ingrediensene. Glasur lager du av

 • 100 g smør/margarin
 • 80 g melis/Sukrinmelis
 • 150 g smeltet sjokolade

La smøret stå i romtemperatur en times tid før du lager glasuren, slik at den blir myk.

Miks smør og melis slik at det får en luftig konsistens.

Tilsett den smeltede sjokoladen og miks videre.

Del kaken opp i biter av ønsket størrelse (og kjenn den nydelige duften).

Fyll en sprøytepose med glasur og pynt kakestykkene slik du ønsker. Eventuelt kan du la være å skjære opp kaken, og heller smøre hele glasuren utover. Og kanskje pynte med noe fint på toppen?! Bra blir det uansett.

Jeg fant ikke tuppen for å lage roser, så jeg tenkte å gjøre det med samme tupp jeg lager makroner med… Resultatet ble den øverste der… Ser ut som hundebæsj, unnskyld meg. Dermed ble det mange forskjellige mønstre, i håp om at de andre bitene skulle se mer delikate ut, haha! Uansett. Kaken er saftig og veldig god. Tror den vil gjøre seg enda bedre etter en dag eller to i luftett boks i kalde omgivelser. Da blir den nok enda saftigere og mer kompakt.

Av Kamilla | 16 Kommentarer »
 1. L sier:

  Så herlig! Men hvor får man kjøpt sjokoladeknapper? Og brukte du sukrin? Jeg synes det kan bli litt for dyrt i store mengder, pluss det kommer en ekkel bi-smak 🙁

 2. Svar: Sjokoladeknapper selges i vanlige matbutikker. Freia har både mørke og lyse 😉 I denne brukte jeg vanlig sukker. Har ikke sukker-angst, det er jo bare å passe på hvor mye man spiser 😉 Bestiller sukrin fra iHerb, så blir det litt billigere. Sukrin egner seg til noen bakeverk, men ikke alle. Skal det lite søtning til bruker jeg sukrin, men jeg takler ikke at den ettersmaken blir det eneste man smaker, så skal det mye søtning til bruker jeg enten en blanding av sukker og sukrin eller bare sukker 😉
 • Mira sier:

  Kaken ser jo ikke annet enn fantastisk god ut da! Nam 😀

 • Per Arne sier:

  Det ser ut som om noen har bæsja på toppen av kaken!

 • Svar: Ja, for det var jo ikke det jeg skrev i teksten…………
 • L sier:

  Da får jeg teste ut sjokoladeknappene til Freia 🙂 det er jo jul, så da unner jeg meg absolutt sukker isteden for Sukrin 🙂 er det noe toll ved bestilling fra iHerb? Må si jeg er ganske sjalu på din KitchenAid, De er så fantastiske og fine!

 • Svar: Så lenge du tilpasser inntaket ser jeg ikke problemet med å bruke sukker. Så slipper du den kalde smaken. Det er mva for bestillinger over 200, men jeg bestiller alltid under det så da er det ikke noe problem 😉 KitchenAiden er helt herlig 😀
 • Svar
 • hannah sier:

  Hei, kan du lage et innlegg om målenen dine for neste år?Nå fikk jeg ikke lyst på kake…hihi,det så super god ut:)

 • Svar: Liker ikke å skrive om målene mine i forkant, forteller heller når jeg har nådd dem 😉 Kaken er knallgod!
 • Svar
 • Åh, heldig du er! Jeg drømmer om en isblå Kitcen Aid – jeg vet akkurat hvor på kjøkkenet den skulle stått… sukk…

 • Hanne sier:

  Selv etter mye god mat de siste dagene, fristet dette skikkelig! Måtte le litt av kommentaren om glassuren. Jeg tenkte ikke på det før du sa det, men på noen av de så det sånn ut ja. Det viktigste er jo smaken;) i går kom jeg meg endelig på en spinning time, etter en alt for lang treningspause. Deilig!

 • Svar: Denne er virkelig kjempegod! Hvis man først tenker at glasuren ser ut som noe annet så er det vanskelig å gå bort fra den tanken, haha 😀 Herlig at du har kommet deg tilbake på trening – bra jobba!
 • Svar
 • Luisa sier:

  Naaaam! Denne skriver jeg opp i oppskrifts boken min, kanskje dette blir min bursdagskake i 2012 😀

 • Hanne sier:

  Dette så jo helt fantastisk ut! Jeg tenkte ikke at det så ut som noe annet enn god kake før jeg leste om hunde bæsj sammenligningen, men siden jeg hadde eksamen i gastroetrologi sist uke og måtte b.la. lære meg http://en.wikipedia.org/wiki/Bristol_Stool_Scale måtte jeg jo bare le da jeg så på bildene igjen :p

 • Hanne sier:

  Huff, den siste mld jeg sendte skrev jeg tidligere, og ombestemte meg, tenkte det ble too much info, og litt for enkel humor som kun er morsom når man sitter og leser til eksamen selv, men den ble vist postet ved en feil uansett, hehe :p

 • Svar: HAHA! Det går helt fint, jeg lo! 😀
 • Svar
 • Nam, den så fantatisk ut 🙂 Yum yum yum!

 • Dette skal jeg prøve en gang til neste år, nå er jeg sånn passe lei alt av kaker og godt. Dette så faktisk fristende, men ikke det siste bildet, haha ;D

 • Svar: Åh, støtter den. Føler jeg kommer til å være mett til langt utpå nyåret 😛 Den var veldig god altså, så når tiden er inne så kommer nok jeg også til å lage den igjen. Med annen tupp for å lage glasur, så det ikke blir bæsjeglasur igjen 😛
 • Svar
 • NAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!!!!

 • Haha, litt sånn bæsjefaktor på et par av de, men herremin kaken ser skikkelig god ut likevel 😀

 • Marianne sier:

  Er det viktig å sette den i fryseren i en time?

 • Kommenter


  kamilla (a) kamillak.com

  Sider

  INSTAGRAM: kamillako

  bloglovin

  Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.

  Kategorier