Middagstips: kylling og sellerirot

Dagens middag ble så god at den må deles. Kylling og grønnsaker med krydder, guacamole og sellerirotfries. Mengden av sistnevnte kunne med fordel ha blitt doblet. Til to personer brukte jeg:

 • Gul, oransje og rød paprika (det som lå i kjøleskapet – tilsvarte ca én paprika tilsammen)
 • To kyllingfileter
 • Ett hvitløksfedd
 • 150 g sellerirot
 • 20 g smør
 • To avocadoer
 • Kryddermikser (enten kjøpt eller egenkomponerte – jeg synes de på bildet er gode)
 • Ca. 1 dl vann

Skjær paprikaene i strimler, og kutt opp hvitløken.

Skjær selleriroten i strimler ala pommes frites.

Skjær kyllingfiletene i strimler eller biter.

Selleriroten stekes i smøret i ca 15 min. Husk å vende på dem underveis.

Når kyllingen er gjennomstekt tilsetter du grønnsakene, kryddermiksen og vannet, og lar dette godgjøre seg i noen minutter. Det kan sikkert være godt med tomat oppi der òg.

Et voilà!

Sellerirotfries er knallgodt – jeg kan fint spise det til middag med litt krydder og sukkerfri ketchup til. Namnam!

15 kommentarer til “Middagstips: kylling og sellerirot

 1. Phoebe

  åh, det så dødsdigg ut!! Tusen takk for tips. Dette samles på i bloglovin og tas frem etter nyttår når vi er tilbake i hovedstaden igjen. Håper du har hatt en flott tirsdag så langt. klem <3

  Svar
 2. Monica

  Hei der! Søkte på “shopbop toll frakt inkludert” så havnet jeg plutselig på bloggen din! betaler du helt ærlig ingenting annet enn det som står på siden (priser inkl toll og moms) på shopbop de gangene du har handlet der for over 1000kr? Ingen uhyggelige brev fra posten?:p sikler på så mange Marc by MJ vesker der! *dåån*

 3. Svar: Når du har funnet varene du vil ha, lagt dem i handlekurven og trykket på “proceed to checkout” så kommer det opp noen alternativer til frakt og velger du “FREE 1-3 day delivery with Customs & Duties Deposit” så er ALT inkludert der. Jeg har aldri fått noe brev eller noe som helst annet når jeg har valgt den. Da betaler du varer, frakt og merverdiavgift (ev. toll, men det er det ikke på vesker) til shopbop også betaler de det videre. Du slipper å gjøre noe mer. Valgte vanlig “Free 1-3 day delivery” en gang, og da fikk jeg selvsagt brev i posten fra DHL om at jeg måtte betale mva pluss fortollingsavgift. Det endte opp med å bli dyrere enn om jeg hadde valgt det anbefalte alternativet. Håper dette var til hjelp, og kos deg masse med shoppingen! 😀 Shopbop er helt fantastisk!
 4. Svar
 5. Lillian

  Hvilken kryddermiks har du over kyllingen?

 6. Svar: Den på bildet øverst – Fajitas fra Santa Maria. Den er riktignok ikke spesielt sunn, så om du gidder å lage din egen så er det å anbefale.
 7. Svar
 8. Mari

  Prøvde dette ut i går – kjempegodt, takk for tipset! En mulighet er jo å ovnsbake sellerirotfriesene. Da slipper en unna med kun litt olivenolje, og kan unngå smøret (dersom en ønsker dét).

 9. Svar: Det er absolutt en mulighet 😉
 10. Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *