23 november 2011 -- 9:24

På tide med et nytt middagsforslag til dere! Laks er en favoritt hos meg, så denne middagen inneholder naturligvis det. Som tilbehør lagde jeg en puré av brokkoli og blomkål. Mye lettere enn jeg hadde sett for meg, og veeeeldig godt. Kokte en pose med jasminris til de rundt bordet som ønsket litt ekstra tilbehør. Det hele tar en halvtimes tid, og det er både sunt og godt.

Til tre personer trenger du:

 • 1 pakke laksefileter – jeg brukte naturell fra Godehav (Rema 1000)
 • 2 pakker (500g + 500 g) frossen brokkoli og blomkål (Rema 1000)
 • Matfløte
 • Smør
 • Salt og pepper – jeg valgte sitronpepper til fisken
 • Ev. ris eller annet tilbehør som pasta, poteter eller hva enn som måtte være populært

Min nye kompis – herr Bamix.

Krydre fisken på ønsket måte – og stek slik det står på pakken. Disse skulle stekes på 180 grader i 18 min.

Kok opp én kjele med mye vann og én med litt mindre vann. Den første er til risen, den andre er til grønnsakene.

Når vannet koker, slenger du maten i de utvalgte kjelene. Risen koker du etter anvisninger på pakken (13 min på den jeg brukte), og grønnsakene koker du til de er nokså myke – tok litt under 10 min hos meg.

Hell av eventuelt overflødig vann, tilsett smør og fløte – og miks! Hvor mye smør og fløte du skal bruke er selvsagt opp til deg, du kan jo godt ta det på slump. Jeg brukte 15 g smør og 60 g fløte, med bra resultat.

Det skal bli en fin puré i en ganske lekker grønnfarge. Sånn ca. nå er mest sannsynlig fisken ferdig i ovnen, og risen er ferdig kokt. Jeg regner med at du dekket på mens alt kokte, så da er det bare å servere.

Bon appetit!

Av Kamilla | 13 Kommentarer »
 1. Maja sier:

  Laks ER så godt, det. 😀 Prøv med pesto på laksen neste gang om du ikke allerede har gjort det. Legg på et lite lag på toppen før du setter filétene inn i ovnen, og det er alt man trenger å gjøre. SINNsykt godt! Og veldig godt som ingrediens i salat. 🙂 Ja, gitt at man liker pesto så klart.

  Svar: Takk for tips! Har en liten pesto-pause nå, men skal helt klart gjøre det ved en senere anledning 🙂

 2. gulsløyfejente sier:

  så kjempegodt ut! jeg hadde spist 2 porsjoner.

  Svar: Bare å lage mer mat – og hive innpå! 🙂 Jeg spiste maaaaasse puré, så godt!

 3. Luisa sier:

  Nam, det så godt ut! Takk for tips, vi elsker fisk her hos oss 🙂

 4. Det bruker ofte mor å lage til middag. Vi bruker kun å fordoble laksen, til 3 pakker. Svært godt.

 5. Det så sjukt digg ut da, Kamilla!

  Svar: Det var det óg! 😀 Og det er sånn mat som glir rett inn i vår hverdag, if you know what I mean 😉

 6. Ida sier:

  Genialt! Det skal jeg prøve ut, har to laksebiter som ligger og venter på meg i fryseren og den pureen siden av så jo bare supergodt ut! Takk, Kamilla 🙂

  Svar: DO IT! 😀 Lag litt til Obi óg… Ikke at han ville likt det da, men… 😛

 7. Mira sier:

  Puré er så godt! Blomkål, brokkoli.. sellerirotpuré er også veldig godt. Om man vil gjøre det enda lettere kan man sløyfe smør og fløte og bare ha en spiseskje kesam i, eller ingenting i det hele tatt for den del 🙂

  Svar: Olala, sellerirotpuré! Det må testes! Laget puré i dag også, haha. Tror nok stavmikseren kommer til å få kjørt seg ganske greit fremover. Purékjøret er ikke det verste å være på 😛

 8. Elise sier:

  Det så utrolig godt ut. Savner å spise fisk. De serverer torsk en gang i blant i kantinen her, men college kokkene kan virkelig ikke å tilbrede den. Koker den for lenge, den har ingen smak – smaker bare vann. «Nam nam».

  Svar: Åh. Nå fikk jeg litt vondt av deg. Det var teit av dem… Menmen, du er i USA og det er digg i seg selv 😀

 9. Trine sier:

  Mmm, puréen så himmelsk ut! 😀 Den skal definitivt på tallerkenen her snart! Spiser ikke kjøtt, så det blir i annet selskap, men skal nok finne på noe 🙂

  Svar: Gjør det! Du kan jo ha hva som helst ved siden av. Ev. ikke ha noe ved siden av, bare ha litt flere ting i gryta – så blir du mett.

 10. A sier:

  For en spenstig farge. Må prøves! Har bare prøvd ren blomkålpurè før 🙂

  Svar: Do it! 😀

 11. Malin sier:

  Hei.
  Jeg har vært fast leser av bloggen din lenge men har egentlig ikke hvert så flink til å kommentere 🙂 Men det jeg ville si er at du har en utrolig spennendes og ikke minst motiverendes blogg! Du gir meg virkelig lyst til å trene og spise sunt 🙂 Kunne du ikke lagt ut en slags ukeplan med både kosthold og trening?:)

  Svar: Hei! Så koselig at du fortsetter å komme tilbake – det tar jeg som et kompliment! 🙂 Å kunne inspirere deg er jo kjempeflott! Jeg tør rett og slett ikke legge ut slike kostholdsplaner, fordi noen kommer til å synes at jeg spiser for lite eller at næringsstoffene er feil fordelt, og jeg vil absolutt ikke bidra til at de som skal ha i seg mer mat føler seg presset til å få i seg for lite. Sånne ting er veldig sårbart for enkelte. Generelt vil jeg oppfordre til å spise masse grønnsaker, og proteinrike varer som kylling, fisk og egg. Personlig er jeg ikke noe glad i rødt kjøtt, men liker du det så er selvsagt dette også fint. Det gjelder å finne et kosthold som funker for deg, om det nå er lite fett, lite karbohydrater, mange måltider, få måltider, periodisk faste, eller noe annet… Ukesplaner for trening legger jeg alltid ut 🙂

 12. Ida sier:

  Obi er mer gira på kylling enn laks, heheh! Går ikke ann å si ordet kylling uten at han blir helt på styr. Å, skulle ønske Obi kunne bo i Trondheim med meg : ))

  Svar: Det skjønner jeg godt – han er jo så god. Og det er utrolig koselig med en liten pelsdott til selskap:)

 13. Line sier:

  Det så veldig godt ut, er også veldig glad i laks, så dette skal prøves:)

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.