Trening og livsstil

På tirsdag var det nøyaktig åtte måneder siden jeg for alvor la om livsstilen. Om 100 gram er 15 kg borte (!!!). Muskelmassen har økt betraktelig, jeg føler jeg har forbedret livskvaliteten, jeg er mye mer fornøyd med meg selv og livet, og jeg trives veldig godt med det å leve sunnere. Og alle buksene mine er for store…

For min del har styrketreningen vært avgjørende, både for vektnedgang, og for motivasjonen. I mine øyne er det den mest givende treningsformen. Uten Tor-Arne hadde jeg riktignok aldri begynt med det, og jeg hadde i hvert fall ikke klart å presse meg selv så hardt som jeg gjør. Med styrketreningen ser du så lett fremgang, og det er så utrolig mange forskjellige øvelser å gjøre. Det er riktignok et poeng å utføre øvelsene riktig, så det kan være en idé å ha en time med treningsveiledning, ev. søke masse på YouTube, for å lære seg ordentlig teknikk.

Etter flere år der jeg nærmest hatet folk som likte å løpe, har jeg nå blitt en av dem selv. Mye av dette kommer av styrketreningen. Det blir lettere å løpe når du har mer muskler i beina, og å kombinere de to formene har vist seg å være en god løsning for min del. Spinningen har jeg en pause fra, men ellipsemaskinen er fortsatt en god venn.

Når det kommer til mat så kan jeg skrive side opp og side ned. Jeg har opparbeidet en grei selvdisiplin, og følger regelen “alt i moderasjon”. For meg funker det. Det gjelder egentlig bare å bruke sunn fornuft. Hva er sunt, hva er ikke sunt? Personlig synes jeg det er råskummelt med harde dietter. Jeg vet i hvert fall at jeg hadde gått på en smell etter relativt kort tid. Har mer troen på en gradvis forandring av livsstil, enn å gå ned 10 kg på én måned, og så forvente å bli der når man går tilbake til normal kost.

Noen artikler:

Og så håper jeg at dere snart kan skjønne at punktforbrenning er en myte, og at styrketrening ikke gjør deg til en kroppsbygger.

En motivasjonsvegg på SATS. Min favoritt: “Jeg trener for å vedlikedholde muskulatur og utvikle bedre kondisjon – for jeg vil gå på ski i marka hele mitt liv.” (66 år)

For ett år siden var det utenkelig at jeg nærmet meg denne saken. Nå elsker jeg den.

De øvelse jeg liker best (og hva jeg tar):

 • Sittende roing m/smalt grep (60 kg 3×8)
 • Dips (3×8)
 • Biceps curl (25 kg 3×8)
 • Skulderpress (12 kg i hver hånd, 3×8)
 • Leg extention (75 kg 3×8)
 • Leg press (170 kg 3×8)
 • Knebøy på benk (85 kg 3×8) (Her skal man altså sette seg helt ned, ikke bare være nær benken. Det er et sant mareritt å reise seg opp, og svetten renner, men det er en ufattelig god øvelse)

26 kommentarer til “Trening og livsstil

 1. Ida

  Kamilla, du er superflink 🙂 Jeg er imponert!

  Svar: Takker, bukker, nikker og neier! 😀

  Svar
 2. Karoline Natalia

  Haha, jeg ble faktisk supermotivert av lese dette. Fikk lyst til å ta meg en løpetur! Kan hende det har en liten sammenheng med at jeg egentlig skal skrive fakultetsoppgave også, men jeg tror mest det har noe med at du er veldig engasjerende 🙂

  Svar: Haha! Vel, takk. Stemmer for at du gjør begge deler…

  Svar
 3. Hilde

  Nå ble jeg også supermotivert. Hehe.. 🙂 Jeg har i grunn tenkt tanken med å snu om hele livsstilen lenge, men det har liksom ikke blitt noe til. Må bare få meg selv i gir nå og starte!

  Svar: Lykke til! 🙂

  Svar
 4. Hilde

  Du er så utrolig flink, Kamilla! Jeg gikk på en skikkelig smell for to måneder siden da jeg jobbet rundt ni timer om dagen og trente fem dager i uka. Så sa kroppen stopp. Det er kjipt og nå hæler jeg ikke noe mer enn ei løpeøkt i uka.

  Men styrketrening er noe av det beste som finnes. Jævlig er det, men man får så innmari god utholdenhet av det! Jeg hadde ikke løpt på et halvt år, trodde jeg hadde elendig kondis og perset allerede på første løpeøkt. Herlig 😀

  Svar: Tusen takk! 🙂 Ah, får håpe du klarer å bygge det opp. Det høres jo ut som det. Elsker effekten av styrke!

  Svar
 5. Brita Melissa

  Herlig innlegg! Savner SATS, men holder for tiden med å løpe til Oslo Maraton og da passer det bedre å løpe ute. Jeg er åpen for alle styrkeapparatene, problemet er bare at hvis jeg tar en pause en uke (la oss si jeg skal ferie og ikke har tilgang til senteret) er jeg plutselig på utgangspunkt null igjen da jeg kommer tilbake til hverdagen. Det er så lite motiverende og vanskelig å opprettholde styrken synes jeg.

  Svar: Lykke til på Oslo Maraton! 😀

  Svar
 6. susanna

  Veldig motiverende å lese! Jeg ser at jeg må begynne igjen, men det er SÅ sykt godt og bare enda slappe av, litt til..

  Svar: Haha, come on! 😀

  Svar
 7. Rebecca

  Wow, for en motivasjon! Jeg er kjempeimponert over deg, du er et godt forbilde, Kamilla 🙂

  Svar: Jøss. Det var en veldig, veldig, veldig hyggelig kommentar. Tusen takk! 🙂

  Svar
 8. Mari

  Oi! Så flink du er 😀 Nå ble jeg virkelig motivert for å komme i gang med styrketreningen igjen!

  Svar: Tusen takk! Kjør på! 😀

  Svar
 9. Mette

  Så utrolig flink du er! Kjempeimponert over innsatsen din. Og som alle andre her sier; jeg blir kjempemotivert av deg og den sunne livsstilen din, gjør at jeg får lyst til å trene og spise sunt selv også 🙂

  Svar: Åh, tusen takk. Helt herlig at jeg kan inspirere andre. Rart, men herlig!

  Svar
 10. Katrine

  DU er flink du!!! Jeg kjenner godt til den følelsen å føle seg bra og være fornøyd med seg selv. Nyt det! Det er godt å lese at du har peiling på trening og kosthold, er altfor mange som ikke aner hva de driver med dessverre. Keep it up! 😀

  Svar: Takk, takk, takk! 😀

  Svar
 11. Luisa

  Vet du hva, nå ble jeg mye mer motivert enn noen gang! Jeg har alltid funnet motivasjon til trening og slikt på bloggen din, og jeg kan seriøst ikke vente til å komme skikkelig i gang selv, må bare få ut disse dumme skruene :p Tusen takk for et fantastisk flott innlegg og gratulerer med din innsats, vilje og det du har oppnådd, du er konge eller rettere sagt dronning!

  Svar: Herlig sagt av deg. Takk! 🙂 Skjønner godt at du gleder deg til å komme i gang. Du har hatt i de der leeeeenge nå!

  Svar
 12. Siv Annette

  Jeg har ikke ord for hvor stor motivasjon du er! Du er så utrolig flink, og inspirerende! Du er fantastisk!

  Svar: Woooooow! Takk! *rødmer*

  Svar
 13. Sequin

  Så flink du er. Jeg er en løper og en kondis jente, har løpt 10km to dager på rad nå, skal fortsette sånn denne uka. Men skulle øsnke jeg kunne like styrketrening, veit jo at det er derfra resultatene kommer. Men så fort jeg får skattepengene mine skal jeg kjøpe meg personlig trener, håper han kan få meg til å like styrketrening! 🙂

  Svar: Flink! 🙂 Hehe, lykke til da. De fleste PT-er er ganske heftige når det kommer til styrketrening, så jeg tviler ikke på at han får deg i gang!

  Svar
 14. Elise

  du er så flink, kamilla 😀 nå har jeg meldt meg på yogo to ganger i uken for en måned, har litt mer motivasjon til å dra på treningssenter også – siden det på skolen er gratis 🙂

  Svar: Takk! 🙂 Så bra! Høres digg ut!

  Svar
 15. Anja

  Hei! Er første gang jeg er innom bloggen din, kom helt tilfeldig bort i den – og må bare si at den var skikkelig bra 🙂 Fine bilder og gode tekster + at jeg digga de sitatene du skriver.

  Kommer til å lese mere her ja! 🙂

  (jeg også synes styrketrening er knallbra og morsom trening ;))

  Svar: Hei, og velkommen hit! 😀 Setter veldig pris på slike herlige kommentarer, så tusen takk. Og hurra for styrketrening, hehe. Ha en fin kveld!

  Svar
 16. sandra

  Hvilket sats senter trener du på?

  Svar: Jeg trener på flere, men aller mest i oslo spektrum. Har gullmedlemsskap, så trenger ikke holde meg til ett.

  Svar
 17. Elisabeth (fetche)

  Kjempebra innlegg, Kjema! Jeg er kjempeimponert over hvor flink du er med treningen, og hvor flink du er til å motivere andre! Stå på 😀

  Svar: Aw<3 Takk! Du er best, fetche! Savner deg!

  Svar
 18. Liv Johanne

  Utrolig fin blogg du har og gratulerer med stor vekt nedgang! Jeg blogger også om min vei ned i vekt og har selv tatt av 10kg nå på 2,5mnd ved hjelp av endring av spisevaner og styrke og kondisjons trening! Jeg bare elsker styrketrening og kjenner meg mye igjen i det du skriver! Masse lykke til videre! Jeg skal følge med deg! 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *