9 juli 2011 -- 10:30

Beklager at dette har tatt så lang tid, men bedre sent enn aldri. Etter å ha laget innlegg om iPhone fikk jeg spørsmål om jeg kunne lage et tilsvarende om mac. Og her er det. Noen måneder for sent…

En mac er jo mer avansert enn en iPhone, men jeg viser dere hvilke programmer jeg bruker mest, og et par andre tips når det kommer til bruk av mac. Så får dere heller bare spørre, så skal jeg svare så godt jeg kan.

Slik ser skrivebordet mitt ut. Liker å ikke ha noen ikoner der, men nå som det er sommertider på SATS har jeg åpningstidene liggene der. Jeg har aldri skjønt meg på folk som velger å ha docken nederst på skjermen, ettersom dette stjeler så mye av høyden i skjermbildet. Jeg pleier å ha min skjult, på siden. (Og ja, jeg har LV-søppelkasse)

Docken (feltet med programmer) kan du tilpasse selv, og som dere ser har min litt andre ikoner enn det som er vanlig. Jeg gadd rett og slett ikke tilbakestille alt for denne guiden, så jeg har skrevet teksten ved siden av hvert program, så skjønner dere hvilket det er snakk om. Amalie har en fin guide til hvordan dere kan få fine docker.

De fleste følger med macen, men her har jeg fikset linker til nedlasting av de andre programmene: Google Chrome, Google Earth, Toycamera, Polaroid, TweetDeck, Skype. Photoshop er ikke gratis, så det har jeg ingen link til.

Og noen programmer jeg liker, som ikke er i docken min:

Ingen av disse følger med macen, så her er linker: AppCleaner, Cyberduck, Ommwriter og VLC. Final Cut Express følger ikke med macen, men iMovie er et filmredigeringsprogram som følger med.

Ellers synes jeg dere skal lære dere MASSE snarveier på mac. Det er snarveier til så utrolig mye, og jeg er helt avhengig av å bruke en god del av disse. Alt går fortere. En komplett snarvei-guide finner dere her hos Apple.

I tillegg bruker jeg Spotlight en del (Spotlight finner du øverst til høyre på skjermen til nesten enhver tid):

Jeg innser at denne guiden er ganske stygg, men jeg håper dere finner den nyttig.

(Kommentarer blir godkjent og besvart i begynnelsen av neste uke)

Av Kamilla | 7 Kommentarer »
 1. Mac er genialt, er såå glad i min <3 Gøy å se hvordan andre har det 😀

 2. Elise sier:

  Takk for mange bra tips! Endelig fikk jeg ordnet meg Skype, det trengs når jeg flytter til USA 🙂

 3. Hilde sier:

  Det CyberDuck-programmet må jeg prøve! Takk for tips!!

 4. Guro sier:

  Flott innlegg! Men hvilket program bruker du for å endre ikonene i docken? Jeg har brukt den metoden hvor du endrer ikonet ved å trykke cmd+i på programmet og copypaste, men den funker ikke på programmer som var ferdiginstallerte på macen da jeg kjøpte den. Men ser du har skiftet ikon på f.eks. textedit, så hvordan gjør du det?

  (Oi, dette ble krunglete. Jaja)

  Svar: Takk! 🙂 Sjekk linken til Amalie i selve innlegget. Hun viser til et program som tar seg av det 🙂

 5. Hvordan får du mailen din på docken?

  Svar: Bruker «Mail» som allerede ligger på macen. Så fulgte jeg guiden til hvordan man legger inn postkassen sin der… Eller hvordan jeg får ikonet dit? Bare drar det fra applications-mappen til docken.

 6. Liinda sier:

  Hvilket program bruker du til forhåndsvisning av bilder? 🙂 Jeg blir ikke kompis med Preview som ligger på mac’en fra før. Har adobe bridge også, men det er noe galt med den, for den kræsjer 2/3 av alle gangene jeg åpner den, desverre 🙁

  Svar: Skal jeg bare se kjapt på et bilde uten å kunne gjøre noe mer, så trykker jeg på spacetasten mens bildet er markert. Bruker den funksjonen sikkert 40 ganger daglig, hehe. Både til bilder, og andre dokumenter. Vet ikke om det var helt det du mente da?!

 7. Kine sier:

  hvor finner du ikon bildene til docken?

  Svar: iconarchive.com har massevis! 🙂 Sitter faktisk og fikser helt ny dock til meg selv nå.

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.