22 mai 2011 -- 13:39

Hvor bra trening, i forhold til kalorier, er det å gå sammenlignet med å jogge/løpe? Hvis du står mellom å gå i en time eller jogge en time, vil jo jogge helt klart bidra til å forbrenne flere kalorier. Men hvis du er i dårlig form og står mellom å jogge 10 minutter eller gå en time, så vil jo gåturen bidra til størst forbrenning. Du forbrenner mer jo mer kroppen jobber, altså jo høyere puls du har, og har du høy puls over tid vil dette forbrenne mer enn om du har lav puls over den samme tiden.

Hvordan komme i gang ordentlig? Har du noen tips? Sett deg hovedmål og delmål, og finn ut hva som skal være belønningen for å nå disse målene. Usunne ting bør ikke være belønning, men kanskje du kan ha shoppestopp frem til du har nådd et delmål, eller du kan unne deg en manikyr eller nye treningsklær. Angående det å komme i gang; bare kast deg ut i det! Husk at trening ikke nødvendigvis handler om slanking, men om en sunn livsstil og god helse. Ønsker du forandringer kroppsmessig så bør du huske at ting tar tid!

Hvis du skal trene med andre; finn en som virkelig går inn for det. Ikke noe er så demotiverende som å trene med folk som egentlig bare er på trening for å ha noe å gjøre. Tor-Arne er virkelig den beste treningspartneren man kan ønske seg! Med han er det ikke noe som heter å sluntre unna – og godt er det!

Bildene er fra desember 2010.

Kan du fortelle om en vanlig dag for deg, trening/kosthold? Dagene mine ser nokså forskjellige ut. Jeg spiser ikke det samme hver dag, og jeg trener ikke det samme hver dag. Noen dager jobber jeg i barnehagen, og alt kommer egentlig an på hva jeg har lyst til/på, og hva jeg går inn for.

Hva tar du i knebøy og benkpress? I knebøy ligger jeg vel på noen-og-60 kg nå, i tre sett med åtte reps, og i benkpress aner jeg ikke. Synes det er lite gøy med benkpress, så det har jeg ikke tatt på flere måneder. Gjør andre øvelser for å trene de musklene.

Når begynte du å gå ned i vekt og hvor mye har du gått ned? Hadde bestemt meg for å ikke svare på dette, men whatever. Begynte prosjektet 6.januar, og siden den gang har jeg gått ned ca. 10 kg (og økt en god del i muskelmasse – hurra).

Hva er dine favorittøvelser? Dips, legextentions (70 kg – 3×8), mageøvelser med ball, knebøy og smale nedtrekk (60 kg – 3×8).

Jeg abonnerer på shapeup, og prøver stadig ut øvelser derfra. Gøy å forandre litt på programmet.

Kor mange timer i veka trena du, sånn omtrent? Det kommer an på jobbmengden, men det blir minst fire økter i uken. Helst seks. Hvor mange timer jeg trener varierer, for jeg trener ikke ut i fra tid, jeg trener til jeg er ferdig med det jeg vil gjøre. Hver økt pleier å være på mellom 50 og 90 min.

Kor mange tima trena du styrke i forhold til kondisjon? Fordelingen er nok 60/40. Jeg trener mest styrke, det er jo det som er gøy! Da ser man fremgang både på hvor sterk man har blitt i forhold til hvor mye man legger på, og på kroppen. Og muskler forbrenner jo fett, så det er vinn-vinn i min situasjon.

Bilde fra desember 2010.

Det er litt utanfor kategorien, men: kva tenker du om supermat-trenden? Virker ganske så genialt for de som får det til ordentlig. Personlig har jeg ikke orket å bry meg. Har lest om det i forbindelse med studiene mine, men jeg følger det ikke selv.

Har du alltid vore aktiv, eller har du gått inn for det? Mener du i oppveksten? Jeg har gått på basket, dans og tennis i mange år, så sånn sett har jeg vel vært litt aktiv. Ble medlem på SATS for en del år siden, og etter det har jeg gått litt mer inn for det. Og siden januar har jeg virkelig gått inn for det – og jeg elsker det!

Hva syns du er den kjekkeste treningsformen? Styrke! Men jeg begynner å bli skikkelig god venn med tredemølla, etter flere års avsky, så det synes jeg er veldig gøy. Ellers liker jeg spinning godt óg.

Har du noen tips til sunne måltider som går fort å lage? Ting med egg er godt, sunt og lettvint. Omelett med to egg, gulost, tomat, spinat og masse tandoori-krydder er min favoritt for tiden. Cottage cheese med (sukkerfritt) syltetøy, mandler og kanel er også godt, sunt og enkelt. Et tips er å ha beholdere med kuttede grønnsaker i kjøleskapet, slik at du kan mikse deg en salat når som helst.

Hvordan får du motivasjon til å trene? Jeg synes treningen gir meg så utrolig mye, og nå er jeg så godt inni det at motivasjonen og lysten konstant er der. Når man ser hva god trening gjør så er det motivasjon nok.

Hva spiser du før og etter trening? Har ingen spesielle rutiner for dette. Jeg får lett hold, så spiser ikke senere enn to timer før trening. Etter trening blir det gjerne en proteinshake.

Er du fornøyd med pulsklokken som du kjøpte for litt siden? Veldig! Den har raskt blitt en god venn. Ekstra kjekt er det at pulsbeltet automatisk sender signaler til tredemøllen på SATS, så jeg hele tiden ser pulsen rett foran meg. Deilig å ikke måtte se på selve klokken mens jeg løper.

Av Kamilla | 19 Kommentarer »
 1. Hilde sier:

  Utrolig fine og velskrevne svar! Jeg hadde egentlig tenkt å trene styrke i dag, men så fikk jeg ikke med meg noen å trene med så da tenkte jeg å droppe hele greia. Men dette fikk meg til å ville løpe meg en tur. Takk 😀

  Svar: Hurra! 😀

 2. Maja sier:

  Herregud, som jeg savner å trene skikkelig nå…usj! Menmen. Et par uker uten skikkelig trening på grunn av Herr Pollen og Frk. Eksamenslesing kan jeg nok tåle. 🙂 Du er flink!!

 3. Maja sier:

  Oh, og forresten! I forhold til hold så har jeg også slitt MASSE med det, men for min del har det hjulpet veldig å trene maaaaasse corestyrke. Planke, sideplanke, coretrening i slynge, sit-ups på ball, osv. osv. osv. Hvis du ikke har prøvd/gjør det allerede, så er det verdt et forsøk. 🙂 Spesielt slyngetreningen er SUPEReffektiv!

  Svar: TAKK! Jeg trener egentlig en del core, men skal prøve å få inn flere øvelser. Er så mektig lei av å ha hold!

 4. Elin sier:

  Fine svar:) Selv trener jeg tre ganger i uka mer eller mindre, varierer litt:) Jeg liker å svømme, jogge og aerobic, går i det for det meste:)

 5. Løvinnen sier:

  Dette var veldig inspirerende! Så flink du er! Jeg er ikke så flink enda, men jeg prøver hver eneste uke å planlegge uken fremover, det hjelper. Så denne uken SKAL jeg klare det jeg har bestemt meg for, og har booket inn 3 spinningtimer neste uke+ en eller to styrkeøkter… 🙂

  Svar: Takk skal du ha 🙂 Å planlegge funker for mange, så forhåpentligvis virker det på deg óg! Tenk på følelsen du kommer til å få når du har klart det du har planlagt av trening!

 6. Mette sier:

  Hvordan vil du anbefale å trene i sommer hvis man ikke er medlem av et treningsstudio? Hvilke øvelse etc.?

  Svar: Jeg ville syklet, jogget og gått turer ute. Helst ikke så mye jogging på asfalt selvfølgelig. Og husk at løping kan være intervalltrening, langkjøring, spurt osv. Det er lurt å variere! Ellers er youtube en god kilde til å finne nye øvelser du kan gjøre, avhengig av hvilket utstyr du har tilgjengelig. Jeg bruker noen ganger matte og strikk hjemme, og en ball er også gull verdt. Pilates og yoga tar jo utgangspunkt i øvelser uten ekstra utstyr, så søk etter det! 🙂

 7. Luisa sier:

  Masse bra og informative svar 🙂

 8. Anita sier:

  så flink du er, eg er mektig imponert!!!!!! det her viser vel berre at innsats lønner seg:)

  Svar: Takk, takk! 🙂 Innsats lønner seg så absolutt!

 9. Ingrid sier:

  Hurra for deg! så fint at du svarer ordentlig, og gratulerer med forandringen! Du ser veldig sunn og frisk ut 🙂

  Svar: Tusen takk for den kommentaren, Ingrid! 🙂

 10. du er så flink, kamilla! blæ, skulle ønske jeg i det hele tatt hadde orket å trene! haha 😀

  Svar: TAKK! 😀 Kom igjen, lille venn!

 11. Kjempefine svar! Mååå komme i gang med treningen snart! hehe..

 12. Elisabeth (fetche) sier:

  Jeg leste om forbrenning av kalorier osv.,mulig det var en artikkel i dagbladet for ganske lenge siden, at det var antall km som avgjør hvor mange kalorier man forbrenner. Så hvis man jogger i en time vil man jo ende opp med flere km enn hvis man går i en time f.eks, men hvis man gikk f.eks 6km og jogget 6km vil man forbrenne like mye. Men jeg syntes liksom det hørtes litt rart ut.. Å ha høy puls slik som du skrev, svette osv. som når man jogger må jo ha større effekt på forbrenningen, slik at man ender opp med å forbrenne mer av å løpe i 6km enn å gå i 6km? :S hmm. Kan du huske å ha lest det?

  Likte innlegget forresten! Har nettopp kjøpt meg Shape up selv 😀

  Svar: Hvis man går 6km eller jogger 6km vil man ikke forbrenne like mye. Kroppen jobber mye hardere og pulsen er mye høyere ved jogging, og kaloriforbruket vil dermed også øke. Det hørtes ut som en snodig artikkel du hadde funnet deg, fetche. Men apropos tur, så må vi gå tur en dag!

 13. SV: Takk Kamilla <3

 14. Nina sier:

  Takk for svar – jeg var faktisk ute og jogget i dag + sit ups, føler det er en revolusjon på gang!

  Du er motiverende 🙂

  Svar: Takk! 😀 Bra gjort! 🙂

 15. Mette sier:

  Anbefaler du bladet «shape up» ? 🙂

  Svar: Nja. Det er litt få sider per blad synes jeg. Skulle ønske det var flere store artikler, men jeg liker det godt likevel. Mattips og treningstipsene er ofte gode! Jeg er glad jeg abonnerer på det.

 16. Nina sier:

  Tusen takk! 🙂 Så nå håper jeg virkelig på at jeg får det til å bli en rutine, uansett om det skulle regne eller hva det måtte være!

  Psst, kjøpte forresten anotes til iphone <3

  Svar: BRA! 😀 Og hurra for anotes, det er genialt.

 17. Sonia sier:

  Gratulerer med de gode resultatene! Jeg har funnet ut at trening er utrolig viktig for selvtilitten, uansett hvilket tall vekten viser føler jeg meg ti tusen ganger mer sexy en dag jeg har trent enn en dag jeg bare har subbet rundt hjemme 🙂

  Svar: Er så absolutt enig! Man føler seg mye freshere! 🙂

 18. Elise sier:

  Kjempebra svar! Tusen takk 😉 Kanskje jeg skal skrive meg en liten plan med mål og belønning 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.