29 mai 2011 -- 12:00

Sånn, nå har jeg laget en ny oppskrift til dere på franske makroner. Masse steg-for-steg-bilder.

Makronene skal bli harde/sprø utenpå og myke inni (i motsetning til Pascal sine, som er helt myke). Så da håper jeg at dette faller i smak, og at dere får det til. Det er jo så lekkert å servere til andre.

Til ca. 20 store makroner trenger du (overse kokesjokoladen på bildet, den var til fyllet):

 • 2 eggehviter
 • 60 g sukker
 • 60 g mandelmel
 • 90 g melis
 • Evt. kakao/konditorfarge/vaniljepulver eller lignende. I denne oppskriften har jeg brukt 2 ts kakao.

Jeg valgte å lage sjokolademakroner (min favoritt) og som fyll har jeg brukt:

 • 2 ss smeltet smør
 • 40 g smeltet kokesjokolade
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ss melis

Mandelmel får du kjøpt på helsekosten. Den til venstre er fettredusert, men jeg synes ikke det er like finmalt som det til høyre. Så Atco-mandelmelet er min favoritt. Før malte jeg mandlene selv, og det funker fint.

Du kan piske egg+sukker stivt med maskin, men jeg gjør det for hånd. Har du en bolle som er helt rundt (ikke flat i bunnen) så blir det litt lettere, men det går fint med en vanlig bakebolle.

Ha de to eggehvitene i bollen og pisk til det skummer. Tilsett sukkeret, og pisk til det blir stivt. Dette tar litt tid, og man blir ganske sliten i armene, men det er bare å piske videre. Når du holder på å gi opp; pisk mer!

Det skal bli til marengs som ikke slipper pisken når du holder den opp. For å få løs marengsen kan du bare slå pisken mot siden på bollen noen ganger, og så kan du ta bort pisken. Den har gjort sin nytte nå.

Mål opp melis og mandelmel.

Sil dette ned i marengsen. Jeg silte også kakaoen. Bruker du farge eller smak er dette tidspunktet å tilsette det.

Bruk en slikkepott til å blande alt. Her har konsistensen mye å si. Du skal få ut noe av stivheten i marengsen, men det skal samtidig ikke bli helt rennende. Det skal slippe slikkepotten uten hjelp. Heller litt for flytende enn for stivt.

Jeg bruker “decorating bags” fra Wilton.

Bruker tip nr. 12. Hvis du ikke har slikt utstyr kan du bare ta en frysepose på 1 eller 2 liter, og klippe et passe stort hull i det ene hjørnet. Det kan være en fordel å vente med å klippe til du har fylt posen.

For at det skal bli lettest mulig for meg så trer jeg bagen over et glass, og fyller opp.

Press ut makroner på en stekeplate med bakepapir. Mange sier de skal være på størrelse med en femkroning, men det synes jeg er for lite. Så litt større enn det. Størrelsen er helt opp til deg egentlig.

Så til de to viktige huskereglene for vellykkede franske makroner:

 • La makronene hvile på stekebrettet i minst 30 min før du setter dem i ovnen. På den tiden får makronene tid til å stivne litt, slik at resultatet blir best mulig.
 • I ovnen bør du ha en stekeplate under den med makronene på. I den minste ovnen (som tar kortest tid å varme opp) her så er det tre nivåer å steke på, så jeg setter en stekeplate på det nederste hakket, og så setter jeg platen med makroner på, på det mellomste hakket.

Stek makronene i ca. 10 min (jeg steker alltid 11 min) ved 150 grader.

Ta makronene ut av ovnen og la de avkjøle seg helt før du løsner på dem. Hvis du drar dem av før så kan ofte bunnen henge fast i papiret, og makronen blir dermed ødelagt. Hvis noen holder litt godt på papiret etter at de er avkjølt kan du hjelpe til med en skarp kniv. Bare skjær vannrett i en rask bevegelse; mellom papiret og makronen.

Lag fyllet, og la det stivne litt før du tar ca. en halv teskje mellom to og to makronhalvdeler.

Ferdig!

Såååååå godt! Sprø utenpå og myk inni. Og ganske så mektig. Nå er det bare å servere!

Nevnte jeg at det er utrolig godt?

De rosa har jeg fylt med hvit sjokolade. Fargen er fra americolor.

Jeg lagde makronene i går, og skal servere dem i dag, så da oppbevarer jeg dem i lufttette bokser i kjøleskapet. De blir litt mykere av dette. Holdbarheten er ca. én uke i kjøleskap. De kan også fryses. Tar ca. 30 min å tine.

 

OPPDATERT:

Noen har lurt på hvordan makronene skal se ut under, så her er bilde av det: 

Ellers er makron-tipsene som følger (noen er skrevet tidligere i innlegget):

 • Når du har presset ut makronene på stekebrettet bør du slå bakebrettet i bordet en gang eller to slik at eventuelle luftbobler kommer til toppen. Disse kan du stikke hull på med en tannpirker.
 • Husk å ha et ekstra stekebrett i ovnen, på hakket under den makronene står på.
 • La makronene hvile i ca. 20 min PÅ stekebrettet etter at du har tatt dem ut av ovnen.
 • Makronene kan med fordel lages en-tre dager før de skal serveres. Oppbevar dem i lufttett boks i kjøleskapet.
 • Fettredusert mandelmel gir som regel ikke spesielt bra makroner, så mitt beste tips er å male mandlene selv.
Av Kamilla | 167 Kommentarer »
 1. Camilla sier:

  Takk for flott oppskrift :-)! Jeg lagde dem i kveld og ble kjempefornøyd bortsett fra noen “topper” på en god del av dem :-P.. Ellers veldig bra og merkelig nok INGEN sprekker :-)!

 2. j sier:

  hei:)
  har prøvd meg et par ganger på denne oppskriften og blir veldig fornøyd med smaken, men makronene har en tendens til å sprekke opp under steking. (selv om jeg har et stekebrett under også)
  Prøvde meg så igjen i dag med en annen oppskrift og disse ble glatte på toppen men mer flate og seige.
  Har du noen tanker om hva jeg gjør feil? 🙂
  ellers takk for super oppskrift som er lett å følge!

  Svar: hm… Dette vil jeg finne ut av kjenner jeg. Hva var forskjellen på de to oppskriftene? Mine blir jo så fine med denne. Og tilbakemeldingene er veldig blandet. Skjønner det ikke. Så lenge man stivpisker, llar dem hvile en halvtime, og bruker to stekebrett fatter jeg ikke hva som går galt. Frustrerende! Vil at alle skal få til perfekte makroner!

 3. Vilde sier:

  sitter og venter på at mine makroner skal bli ferdig! de ble ikke så fine som dine, men dette er første gang og øvelse gjør mester, sier man vel? 😀

  Svar: Jeg lagde makroner fire eller fem ganger før de i de hele tatt begynte å ligne på det jeg ville ha som resultat. Andre gangen kastet jeg alt fordi det ble så mislykket. Hvordan ble dine? 😀 Det viktigste er jo smaken.

 4. Mei sier:

  Så veldig gode ut! Vi har akk laget det.. de ble litt klissete så vi måtte steke dem litt til og dable de bra<3 Skikkelig digg lørdags snack<3

  Svar: Ah, så herlig å høre 🙂 Hyggelig av deg å stikke innom og si i fra. Kos dere! God lørdag 🙂

 5. Lene Therese sier:

  Takk for oppskriften, prøvte meg på disse i dag, tror muligens jeg gjorde noe feil, for mine ble langt fra så fine som dine, å smaken var heller ikke helt som den skulle. men får prøve en gang til en annen dag, kanskje jeg får dem bedre til da 🙂

  Svar: Prøv igjen! Det tok meg tre eller fire ganger før de ble bra mener jeg å huske. Og sist gang jeg lagde dem gjorde jeg røra for rennende, for det var så lenge siden sist – husket ikke helt hvordan den skulle bli. Så det er bare å øve. Og husk at hvis du lager store makroner trenger de mer steketid.

 6. Kristine sier:

  Takk for oppskriften! Vet det er en stund siden dette innlegget,men jeg har akkurat prøvd meg på disse, men noe må jeg ha gjort feil. Alt gikk perfekt fram til jeg tok de ut av ovnen. Da de hadde stått og kjølt seg ordentlig ned og jeg skulle flytte på dem, var det ikke noe ordentlig bunn på dem, det ble bare et hulrom, sånn at det bare ble et lokk på en måte..Skjønner du hva jeg mener? Noen tips til hva jeg har gjort feil? Jeg har gjort det viktigste, latt de stå i 30 minutter før og husket stekeplate under! Håper på svar:)

  Svar: Hei! Så leit at det ikke gikk som du hadde håpet. Jeg feiler en del i begynnelsen selv… Som regel har man enten laget dem for store, hatt for kort steketid, latt dem hvile for kort, eller hatt for flytende røre. Jeg vet dessverre ikke hvilket punkt som gjelder for deg, så derfor blir hjelpen som så. Den feilen jeg gjorde oftest var å lage dem for flytende og for store. Så pass på det. Håper dette hjalp deg noe, og at du får det til neste gang. Når du først klarer å lage perfekte franske makroner så skal jeg love deg at du blir såååå fornøyd 😀

 7. Gabriel Ebbesen sier:

  denne oppskriften var helt fantastisk! Jeg er en gutt på 14 år, og er ikke særlig flink til å bake, men det er virkelig min lidenskap. Det var utrolig deilig å finne en oppskrift som faktisk funket. Altså jeg sto å smilte for meg selv da jeg bakte. Legg meg gjerne til på facebook, det er koselig med flere venner. I LOVE BAKING!!!! Gjerne bestemødre og mødre også. Har ikke i mot de som er flinkere enn meg til å bake. Jeg liker å bake brød og marengs, men makroner var VIRKELIG noe jeg syns var artig å bake. Haha, sorry for at denne ble så lang med jeg MÅTTE virkelig dele med dere min største lidenskap, ikke kjærligheten, men BAKING!!! Love, Gabriel Ebbesen

 8. Ingrid sier:

  Prøvde din oppskrift for første gang i sommer, og macronene ble perfekte, for ikke å snakke om herlige! Har siden da prøvd ut mange flere oppskrifter, men ingen ble like vellykkede som de jeg fikk når eg fulgte din oppskrift, så ville bare si takk for en fantastisk oppskrift, jeg kommer nok til å bruke den hver gang fra nå! : )

 9. Svar: Så fantastisk! 😀 Koselig av deg å skrive det.
 • Karoline sier:

  Oi, det må jeg prøve en dag! 🙂

 • Martha sier:

  Jeg og to venninner prøvde oss på disse igår, og de ble totalt mislykket! Marengsen ble altfor stiv, så makronene fikk skikkelig topper.. Men gode var de, fyllet var også nydelig 🙂 Tror jeg skal prøve meg på nytt imorgen, for dette skal jeg lære meg (og oppskriften var veldig veldig bra!)

  • Kamilla K sier:

   Ah, det er typisk. Å finne den rette konsistensen kan være litt krevende, men når man først får det til er det utrolig gøy 😀 Man skal jo ikke ha den for rennende heller, så det er en liten margin å gå på 😉 Så lenge de er gode er det i hvert fall NOE! 😀 Lykke til da! Send gjerne bilde!

 • Martha sier:

  Prøvde meg på disse for en stund siden, men de ble egentlig ganske mislykket.. Jeg lagde marengsen alt for stiv, så mine ferdige makroner minnet om pikekyss.. Oppskriften i seg selv var derimot MEGET BRA, så jeg skal prøve på nytt ikveld, og nå skal jeg få det til!!

 • Trude-Sofie sier:

  Første gang jeg lager makroner, kom over oppskriften din da jeg søkte etter egghviteoppskrifter for å bruke opp restene av marengsen jeg hadde laget til bakt iskrem. Endte med å lage ny marengs og har nå lagd makroner fra bunnen! Av alle på et helt stekebrett fikk jeg 3 som lignet perfekte. Men det er da en start ihvertfall =) Genialt tips med å tre posen over et glass! Bra oppskrift, men det er noen ting jeg lurer på:
  -Når du sikter mandler og melis, tar du da ut det som ikke går gjennom sila? Skal det være heeelt finmalt?
  -Hvor tjukke skal makronene være?
  -Ca hvor mange plasserer du på hvert brett?
  -Om du må bruke to stekebrett, kan du da steke dem samtidig, eller etter hverandre?
  -Skal de stekes midt i ovnen?
  -Makronene mine ble ganske sprukne, og det ser ut som det har vært luft inni dem. Jeg slo bakeplata flere ganger i bordet, men det kom ikke opp noe luft. Burde jeg ha fått ut mest mulig luft fra marengsen mens jeg rørte inn melis og mandler?

  Du skriver at de blir mykere etter oppbevaring i lufttett boks i kjøleskapet, men er dette ønskelig eller skal de holde seg sprøere helst? Vet ihvertfall at med bakst som kransekaker o.l er det et husmortips å legge en bit loff eller brød i boksen, for da vil brødbiten absorbere fukt.

  Tenkte jeg skulle lage røde makroner med hvitt sjokoladefyll til 8.mars. Bruker du da næringsmiddelfarge? Er sjokoladefyllet bare å smelte sjkokolade og ha mellom?

  Takk for fin oppskrift!
  Gleder meg til å smake!

  • Kamilla K sier:

   Du kan trøste deg med at det gjerne krever litt trening for å få det til. Jeg brukte vel noe sånt som fire ganger før jeg faktisk fikk mine ordentlige.
   – Det varierer. Noen ganger snur jeg sila opp ned, og heller restene i marengsen, men andre kanger kaster jeg det. Har opplevd godt resultat med begge deler, for det er jo ganske lite som blir igjen i silen.
   – I omkrets skal de være litt større enn en femkroning, det er i hvert fall slik jeg pleier å lage mine. Hvor tjukke/høye de skal være er vel umulig å bestemme selv…
   – Steker ett og ett brett med makroner, med et tomt bakebrett under den stekeplaten makronene står på.
   – Ja, midt i ovnen.
   – Nei, ikke rør ut marengsen mer enn nødvendig! Det skal være luft inni dem, men det skal ikke være sprekker på toppen. Det ekstra bakebrettet i ovnen hjelper til å gjøre at dette ikke skjer, og i tillegg må du huske å la makronene hvile før steketid!
   – De skal helst holde seg sprø, men de blir ikke helt myke etter et par dager i kjøleskap, så det går fint. Kransekaker skal ha en helt annen konsistens enn makroner, til tross for at det lages av samme ingredienser.
   – Jeg bruker farge fra americolor, men så lenge du bruker en farge som ikke er for flytende (ev. bruke lite av en flytende) skal det gå fint. Ja, smelt sjokolade og ha mellom. Bland gjerne inn litt smør og/eller melis, men det er ikke nødvendig.

   Håper det var greie svar på spørsmålene dine 😉 Lykke til!

   • Trude-Sofie sier:

    Tusen takk for fine svar =) Det jeg fant ut var at du må være ca 1 cm høye, er de noe særlig mindre enn det, blir de bare tomme skall.

    Skal i gang med en ny runde nå, prøver å lage knallrøde med hvitt fyll, håper de blir like fine som dine rosa =)

 • Camilla sier:

  Du er kjempeflink til å forklare og vise hvordan man gjør ting. 🙂 Nå må jeg prøve selv. 🙂

 • Linda sier:

  Disse ble fantastisk gode!!! Falt godt i smak hos mannen og ungdommen også 🙂 De ble ikke så fine i overflaten, men det tror jeg skal klare å fikse til neste gang. Er nok et lite triks/knep får å få de til å se perfekte ut. Uansett så smakte de kjempegodt!!

 • Rannveig Johansen sier:

  Takk for fin oppskrift!
  Jeg prøvde uten sjokolade, og delte massen i to etter å ha blandet alt sammen. Dermed tok jeg rød konditorfarge i en, og blå i en. Den blå ble veldig bra, men den rød måtte jeg ha i så mye farge at den ble for flytende. Så det jeg har lært er at det IKKE er lurt å bruke vanlig konditorfarge, men jeg skal på Jernia og kjøpe Wilton. Så prøver jeg igjen!!

  Lagde en smørkrem med hvit sjokolade, og det ble knallbra!

  Takk igjen:-)

  • Kamilla K sier:

   Rannveig Johansen: Så herlig at det ble bra! Synd med den røde, men det blir nok bra når du får en farge som ikke er så flytende 😉 Lykke til neste gang! 😀 Og BARE hyggelig!

 • Trude-Sofie sier:

  Hei igjen!
  Jeg har virkelig fått dilla på makroner og oppskriften din er super. Har laget pistasjmakroner, da brukte jeg pistasjnøtter istedenfor mandler, ble veldig vellykket! Hadde i grønn farge og lagde pistasjmarsipan til fyllet. Deilig!

  Farge: Kjøpte næringsmiddelfarge på Panduro og den er jeg ikke fornøyd med i det hele tatt. Står på den at barn kan få negative reaksjoner og i tillegg måtte jeg bruke kjempemasse for å få farge.
  Neste gang kjøpte jeg farge på Rafens i grensen, denne var super. Kostet 59,- per stk og det holdt virkelig å dyppe en tannpirker i fargen et par ganger. Brukte også grønnfargen i marsipanfyllet på pistasjmakronene, så veldig lekkert ut.

  Finner at det er lurest å ha i fargen mens man pisker eggehvitene, så unngår man å måtte piske mer enn ønsket for å få ut fargen.

  Sprekker: Sliter fremdeles med mye sprekker, jeg legger de styggeste underst, men likevel er det jo dumt. Har tenkt på at jeg tror jeg får luft inni sprøyteposen når jeg prøver å klemme ut fyllet på bakeplata.

  Hvit sjokolade: det å ha smør sammen med den hvite sjokoladen ble bare fælt da jeg prøvde, en smørguffe som jeg måtte kaste. Nå har jeg fylt dem med bare smeltet sjokolade, ser at de kanskje får litt vel hardt fyll, men om det skal være smør i tror jeg man må ta ganske så lite.

  Kakao: Første gang jeg lagde sjokolademakroner med kakao leste jeg feil og brukte 2 godt toppede spiseskjeer, men jeg ble mye mer fornøyd med både farge og smak, enn da jeg neste gang lagde dem med bare 2 teskjeer kakao.

  Ja, det var mine tilbakemeldinger =) Hilsen Makron-dille

  • Kamilla K sier:

   Trude-Sofie: Tusen takk for at du delte alle disse erfaringene! Jeg har lurt lenge på å lage med noe annet enn mandler, så da tror jeg sannelig jeg skal prøve det! 🙂 Håper du blir kvitt sprekke-problemet! Lagde med 4 ss 100%-kakao for litt siden, og de ble så mørke og gode! Sjokolademakroner er min absolutte favoritt! Med en litt lysere sjokoladekrem i midten blir det helt magisk! 😀 Ha en fin kveld!

 • Kaos sier:

  Hatt kjempelyst på makroner helt siden jeg leste dette, og MÅTTE prøve!
  Første gangen brukte jeg mandelmel som var fettredusert, dumpet sukkeret oppi med en gang, og røren ble til tørr tørr deig man kunne ta på uten å bli klissete. Da slo den forferdelige bakeren i meg inn og prøvde å blande ut med underlige ting. Fortsatt for tykt og veeeldig illesmakende.
  Men den andre gangen skaffet jeg mandelmel fra allergimat.no (Ikke fettredusert), pisket eggehvitene en god stund, (det tar mye lengre tid enn jeg trodde, tok sukkeret oppi sakte, sakte, med en ekstra fingerklype etter hvert, lot dem stå i en times tid etter litt “bank” og stekte dem i 11 min.
  De første jeg klemte ut så ikke så pene ut, men de ble bedre etter hvert og jeg er glad de ikke ble for tynne, for selv om de fleste sprakk litt ble de deilige sprø på utsiden og seige på innsiden.
  Ny favoritt! Tusen takk for en nydelig oppskrift og masse gode tips fra både innlegg og kommentarer.

  • Kamilla K sier:

   Kaos: Åh, nå ble jeg glad. Det fettreduserte melet funker ikke til ordentlige makroner, men det er jo fint at du skjønte løsningen selv 😀 Velkommen i makron-gjengen, hehe. Og ja, å piske eggehvitene tar lenger tid enn man tror, og gjør man det for hånd føler man gjerne for å gi opp femten ganger før det blir som det skal 😆 Høres ut som du klarte å få til makroner helt som de skal være! Grattis! 🙂

 • Helene sier:

  Tusen takk for en kjempebra og detaljert oppskrift! Gleder meg til å prøve disse til helga. Har 2,5 måneder å øve meg på å få de perfekte til bryllupet mitt 🙂

 • sara sier:

  hei Kamilla !

  jeg prøvde din nydelige oppskrift men , jeg lurer på hvorfor mine ble flate ??

  hva gikk galt ? har jeg glemt noe ?? elsker deg , skal lage det til mamma i bursdagen hennes =)

  • Kamilla K sier:

   Sara: Hvis de ble helt flate så skyldes nok det at eggehvitene dine ikke var godt nok pisket, eventuelt at du slo ut all luften av dem da du blandet inn melis og mandler… Hvis du fortsatt hadde en solid masse da, så kan det skyldes at du ikke lov dem hvile lenge nok. Mest sannsynlig er det den førstnevnte grunnen, så prøv igjen! 😉 Lykke til!

 • odaheart sier:

  Eg baka disse makronene i dag!
  dei vart nyyydlege! tuusen takk for at du la ut oppskrifta.
  konsistensen var perfekt, og eg har aldri gjort noko lignande før!
  kjempe god forklaring og bilder<33

 • Christine Andersen sier:

  Heihei, tenkte å prøve ut denne oppskriften på makroner i dag, men jeg lurte bare på om hvor mange denne oppskriften er til? 🙂

  • Kamilla K sier:

   Christine Andersen: Hei! Det kommer an på hvor store/små du lager dem, men det blir vel rundt 12-15 hele makroner (altså to deler satt sammen med fyll mellom) for denne oppskriften – om jeg ikke husker helt feil 😉 Lykke til!

 • Mariann sier:

  skålder du mandlene før du maler dem, når du maler selv?:-)

 • Mariann sier:

  Hei igjen 🙂 Da har jeg laget makronene, og fy søren.. de ble bra altså! På første forsøk, ikke verst. Tusen takk for god oppskrift:)

  Her kan du se resultatet om du vil:)

  http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/543699_10150971395035428_613665427_12347689_214440342_n.jpg

  • Kamilla K sier:

   Mariann: Åh, for en hyggelig kommentar midt i eksamenslesingen. Ble sittende og smile (og nesten sikle) til bildet! Takk for at du viste meg 🙂 Kjempebra jobba – de ble jo helt perfekte! 🙂 Og aner jeg eksamenslesing i bakgrunnen der? Lykke til! 😉

 • Mariann sier:

  Hehe, takk! Ja, har to eksamener igjen før det er ferie. Tusen takk, og lykke til du og!! 🙂

 • Araya sier:

  Hei, og tusen takk for kjempe fin og detaljert oppskriften. Jeg må bare spøre en ting, hvor fikk du tak i den Atco-mandelmelet? Jeg lett etter på de fleste helsekosten, men de hadde bare den andre som er fettredusert. Det er jo mye lettere å kjøpe sånn ferdig malt. Skal da prøve å bake dem så snart jeg få tak i mandelmelet. :)))

  • Kamilla K sier:

   Araya: Hei! Hyggelig at den settes pris på. Jeg fikk tak i det mandelmelet på helsekosten, men nå maler jeg alltid mandler på KitchenAid-maskinen, så jeg aner ikke om de fortsatt har det inne. Det fettreduserte funker ikke 😉 Lykke til!

 • Araya sier:

  Hei igjen Kamilla! Og takk for rask svar! Jeg pleier å male mandlene med en mandelkvern på andre type kaker, kan man bruke den med macarons også eller er det best å bruke en kjøkken maskin?

  • Kamilla K sier:

   Araya: Heihei! 🙂 Jaja, mandelkvern er perfekt! Det er det jeg bruker på KitchenAid-maskinen, der har jeg tilbehør som jeg fester på, og for å male mandler fester jeg en mandelkvern. Brukte vanlig mandelkvern før, slik man sveiver manuelt 😉 Lykke til, og kos deg!

 • eline sier:

  Hei:-)

  Kan konditorfarge påvirke konsistensen og marengsen? Alt ble bare en stor, slapp røre, og de ble helt flate. Vet du hva det kan skyldes? herlig oppskrift, lett å følge!

  • Kamilla K sier:

   Eline: Det kommer enten av at du ikke har stivpisket eggehviter+sukker stivt nok, at du har rørt for mye i marengsen slik at luften går ut, ELLER at du har hatt oppi for mye konditorfarge. De to sistnevnte går gjerne hånd i hånd, så det gjelder å ikke være hard mot massen når du rører. Bedre lykke neste gang 🙂

 • Andrea sier:

  Hei, vet at det kanskje er lenge siden du la ut dette innlegget men det er bare en ting jeg lurer på: skal du ha stekebrettet rett under det med marengsen eller kanskje ett hakk under? Håper på svar og takk for at du delte dette, ser UTROLIG deilig ut! <3

  • Kamilla K sier:

   Det går bra – jeg svarer nesten daglig på makron-spørsmål, hehe. Ser alle kommentarene som kommer inn, uavhengig av om innlegget er gammelt eller ikke 🙂
   Jeg har to stekeovner, og bruker den minste. Den har tre riller. Da setter jeg det tomme stekebrettet på den nederste rillen, og så brettet med makroner på rillen over. Så det skal ikke stå på samme rille/helt tett, men med litt luft mellom. 🙂 Håper du forsto, og lykke til med makronene!

 • Karin sier:

  Bruker alltid denne oppskriften når jeg baker makroner, fungere hver gang! De blir kjempegode, og jeg får alltid masse komplimenter på både utseende og smak 🙂

 • Christine sier:

  prøvde disse og de ble kjempebra med første forsøk!
  veldig fornøyd med oppskriften, tusen takk 😀

 • Victoria sier:

  Hei,

  hva skal man sette ovnen på? Varmluft? Eller noe annet? Tenkte å prøve å lage disse i morgen 🙂 Gleder meg!

 • Helle og Patrick sier:

  Første gang vi prøvde på dette. Resultatet bli overraskende bra. Vi lagde dine sjokolade-makroner, og improviserte selv med sitron og hvit sjokolade. Den mørke sjokolade oppskriften din ble en suksess, men de andre ble aldri helt stekt inni, uansett hvor lenge vi stekte de. Men uannsett, tusen takk for en meget bra oppskrift! 🙂

 • Henriette sier:

  Heisann! lurer litt på to ting:
  1) hvor får man kjøpt mandelmel som ikke er fettredusert?
  2) hvis man skal lage mandelmelet selv, hvordan gjør man det?

  • Kamilla K sier:

   Hei!
   1) Helsekosten… Life her har i hvert fall mandelmel som ikke er fettredusert.
   2) Du trenger en mandelkvern. Jeg har en til å sette på KitchenAid-maskinen min, men også en gammeldags manuell. Kan kjøpes på clas ohlson til 149 her (link). Veldig enkelt: ha mandler i toppen, og sveiv! Så får du ut fint mandelmel. 😉

 • Louise sier:

  Hei Kamilla,

  Og takk for en utrolig detaljert oppskrift! 🙂

  Og her kommer så et dumt spørsmål fra en helt uerfaren makron baker.. 😛 Må mandlerne skoldes før man kverner de eller kverner man de med skall? Og er vekten når mandlerne er hele eller etter de er finmalt (er ikke sikker på om det blir det samme)? 🙂

  • Kamilla K sier:

   Hei! 🙂 Jeg maler mandlene med skallet på. Vet at mange skolder dem, men jeg har virkelig aldri hatt problemer med å beholde skallet – så da ser jeg ikke poenget i å gjøre det. Kanskje makronene blir én nyanse lysere, men skal man ha kakao i for eksempel, så har det jo ingenting å si!
   Jeg veier dem hele! 🙂 Så rett og slett bare rett fra posen, til vekta, til kvernen, og så til oppskriften! 🙂

 • Kaja sier:

  Hei! Kjempebra og oversiktlig oppskrift! Fikk sånn halveis perfekte makaroner, men det er jo første gang jeg prøver, så satser på at de blir bedre og bedre for hver gang. 🙂 Det var en ting jeg lurte på.. Hvordan får du den kanten nederst (mine ser mer ut som tykke kjeks, mens dine så mer ut som en “sopp” om du skjønner)?

  • Kamilla K sier:

   Føttene (som de kalles) får du hvis du har latt dem hvile lenge nok 😉 “No rest – no feet” er en makronregel. De skal sette seg ordentlig før du slenger dem i ovnen 😉 Bra jobba – du får det til etter noen ganger skal du se! Og takk for fine ord!

 • Susi sier:

  ååå, nam!Vet du hvor mange kalorier det er i dem?

  • Kamilla K sier:

   Har ikke regnet ut, dessverre, og det er jo avhengig av hvor store/små man lager dem. Tror det er rundt 50 kcal per gjennomsnittlige makron.

 • Sarah sier:

  Skal man steke disse makronene med oppe og nede varme eller med vifte? Har lagd disse flere ganger, men har helt glemt det.. De ble forøvrig en stor hit i konfirmasjonen min!

 • Anne sier:

  utrolig bra step-by-step beskrivelse, resultatet ble vellykka. Digger bloggen din!

 • Elise sier:

  Hei Kamilla!
  Tusen takk for bra og detaljert oppskrift, skal prøve den ut denne uka og forhåpentligvis servere resultatet i bursdagen min!
  Lurer på en ting, du sier man skal sette et tomt brett under det med selve makronene, hvorfor? Har prøvd å lese gjennom flere ganger men kobler ikke helt den der… Haha 🙂

  • Kamilla K sier:

   Hei! 🙂
   Lykke til, og gratulerer med dagen, når enn den er 😀
   Ja, det bør du absolutt gjøre. Det er noe med hvordan luften i ovnen treffer makronene under. Har dessverre ikke noe grundig forklaring på hvorfor man bør ha det, men jeg har prøvd flere ganger uten, uten hell, så vil absolutt anbefale det! 😉

 • Karinamoor sier:

  Hei. Takk for oppskriften! Tenkte jeg skulle prøve meg på disse ikke morgen, da jeg skal holde barseltreff. I de rosa makronene står det at du har hvit sjokolade.. Har du bare smeltet hvit sjokolade da, eller har du blandet den ut med feks smør, melis og vaniljesukker? 🙂

  • Kamilla K sier:

   Hei! Bare hyggelig. Veldig lenge siden jeg lagde nøyaktig disse, så husker ikke hva jeg hadde i. Men smelt litt smør med hvit sjokolade, så har du et godt fyll. Eventuelt spe på med melis hvis du vil ha det litt søtere eller tykkere 😉 Lykke til!

 • Hege sier:

  Hei!
  Jeg prøvde ut denne oppskriften i dag, men resultatet ble ikke så veldig bra i forhold til hvordan makroner skal være. Er på en måte tykkere enn dine ble. Kan jeg ha pisket eggene for lenge?

  • Kamilla K sier:

   Det er mye som skal være riktig når man lager franske makroner, så vanskelig for meg å si nøyaktig hva som ikke gikk som det skulle hos deg. Skal en del til for å piske egghvitene for lenge, men det er jo selvsagt mulig det er det som gjorde at de ble tykkere. Kanskje du ikke blandet godt nok (slo ut nok luft), kanskje du ikke lot dem hvile lenge nok, kanskje du lagde dem for store eller for små, kanskje steketiden eller plasseringen i ovnen ikke var helt som den skulle… Jeg vet dessverre ikke 😉 Lykke til neste gang!

 • Hege sier:

  Foresten, så ble det en stor lomme med luft inni dem og jeg antar at de ikke skal være sånn? Lot dem hvile i ca 30 min og stekte dem på 10/11 min, men ble hverken bra eller fikk den “foten”

  • Kamilla K sier:

   Jo, de skal være helt porøse inni. Harde oppå, luft inni, og myke under – det er franske makroner! 😉 Brukte du to stekebrett? Høres ut som konsistensen kan ha vært feil, det er en ganske hårfin linje mellom for hard og for flytende makronmasse.

 • Stine sier:

  Tusen takk for suuuper oppskrift! Mine makroner får en liten tupp på toppen, der hvor jeg avslutter/ løfter opp spøyteposen.. Hvordan får du de så slette?

 • Hilde sier:

  Hei! Jeg har brukt denne noen ganger-det blir bra! Litt teknikk og øvelse må til:) Jeg har bytta ut halvparten av mandelmelet med malte pistasjnøtter og brukt vanlig grønn flytende farge fra Gimsøy. Jeg ser an litt om det blir for tynt, blander da inn litt ekstra mandelmel og melis. Spørs litt hvor stort egget er også. Bruker sjokoladefyllet ditt, NAM NAM!

 • Vigdis sier:

  Hei.
  Jeg har nå prøvd meg på denne oppskriften 2 (!) ganger, men jeg får virkelig ikke “deigen” til å bli så flytende… Hva gjør jeg egentlig galt? Måler opp ganske nøyaktig hver gang, men det funker ikke. 🙁 så det ble bare kasta i dag og.
  Peisa på med konditorfarge og vaniljeessens for å få den mer flytende, men nope…..! :-@

  • Kamilla K sier:

   Du bør prøve å slå ut noe av luften med slikkepotten 😉 En varsom hånd og en god dose tålmodighet, så begynner du å nærme deg bra makroner. Husk at den ikke skal bli for flytende heller. Bedre med for hard enn for rennende. Lykke til!

 • hasselby sier:

  tusen takk for oppskrift. jeg skal ha gjester neste helg, og dette her er perfekt å lage til en gjeng med jenter!

 • Kommenter


  info (a) kamillak.com
  RSS

  INSTAGRAM: kamillako

  bloglovin

  Styrkeløft. Friluftsliv. Kosthold. Livsglede.

  Regionsrekord markløft (-63): 177,5 kg
  Regionsrekord knebøy (-72): 142,5 kg
  3. plass NM 2016 (-63 kg)
  4. plass WEC 2016 (Italia, -63)
  1. plass NUF 2015 (-72 kg)


  Blogglistenhits

  Kategorier