1 mai 2011 -- 15:26

Hadde en liten debatt på Skype i sted angående kostholdsblogger. Farlige greier det der. Tror det er mange som ikke er klar over hvor lett folk påvirkes av slikt. Spesielt unge jenter. Mange av diettene der ute er jo direkte helsefarlige. Det er spesielt mye fokus på det å bli tynn, fremfor det å være sunn. Jeg vet om flere som har høy forbrenning, og dermed propper kroppen full av usunn mat. Fordi de ikke legger på seg. Det er så synd. Også er det de som sulter seg. Fordi folk bare fokuserer på hvordan kroppen ser ut på utsiden så blir det sånn.

Med det vil jeg gjerne minne dere på at det går an å ha en sunn kropp med masse energi. Fikk spørsmål for litt siden om jeg kunne lage noen kostholdstips til dere. Bare fordi jeg studerer kosthold betyr ikke det at jeg vet alt, men okei. Her kommer en svært forenklet «guide». Jeg spiser ikke rødt kjøtt, så det har jeg glemt å skrive ned.

Også glemmer dere vel ikke å BRUKE kroppen?

Og for å sitere et eller annet weheartit-bilde:

Stop trying to be skinny, and start trying to be healthy. Your weight will take care of itself if you do.

Av Kamilla | 20 Kommentarer »
 1. Lene J sier:

  Takk for gode tips! 🙂 Du er min motivasjon! <3

  Svar: Du er søt, Lene!

 2. Linn sier:

  Kjempefint skrevet dette, fullstendig enig med deg! Er selv naturlig tynn, og noe JEG synes er dumt, er at enkelte har trukket konklusjoner om at jeg slanker meg fordi jeg spiser sunt. Det er heller de som ikke vet bedre.

  Svar: Åh, folk er så uvitende. Du er flink!

 3. Maja sier:

  Hør hør, og atter hør er alt jeg har å si! Blir så oppgitt over alle mulige rare dietter og treningsregimer som blir spredt rundt om av diverse bloggere som trolig har mye større påvirkningskraft enn det de selv kanskje tror. Herlig med noen som faktisk sprer -sunne- kostholdsråd!

  Selv prøver jeg så godt jeg kan å virkelig være sunn, heller enn å være tynn (ettersom jeg tross alt har hatt en spiseforstyrrelse som yngre) og da er det nettopp råd som dette jeg har i bakhodet, men jeg merker jo likevel at det sniker seg inn litt diett-tanker fra diverse bloggere fra tid til annen, og dét er litt skummelt…

  Svar: TAKK for støtten, Maja. Synes det er synd at så mange tenker på dietter som en livsstil.

 4. Andrea sier:

  Hvorfor spiser du ikke rødt kjøtt? Har det en årsak, eller er det bare det at du ikke liker det?

  Svar: Det burde jeg kanskje skrevet i innlegget, så det er bra du spør. Det er vel en blanding av at jeg ikke synes det er noe godt, og at jeg veldig lett tenker på dyret jeg spiser (som levende) mens jeg spiser det. Har hatt et par uheldige oppkastepisoder pga dette, så derfor holder jeg meg unna 😉 Klarer fint kylling og fisk.

 5. Mariann sier:

  Dette innlegget likte jeg 😉

  Svar: Så bra! Og så hyggelig at du la igjen kommentar 🙂

 6. Beklager å være den som sier sannheten rett ut, men fakta er at hver vår når kvinnemenneskene begynner å vandre rundt med mindre klær på seg synes det sabla godt at altfor mange har tilbragt mer enn nødvendig tid forran TV-apperatet mens de har spist mye god mat. Flertallet er såpass at det er et åpent spørsmål om de er gravide eller bare feite, jenter som ikke burde vært belagt styggeavgift er unntaket. kostholdbloggene har nok noe for seg.. men ærlig talt tror jeg ikke det er så mye kostholdet det kommer ann på som mosjon. hvis du vil unngå å bli feit bør du f.eks lette på ræva minst én gang om dagen. og det er ikke nødvendig å drikke brus når man har godt vann i springen.

  Svar: Dine ord. Og til info: Jeg siktet til de ekstreme kostholdbloggene. De som anbefaler deg å spise 0-800 kcal per dag over lang tid, og trene til du bokstavelig talt går med hodet i bakken. Jeg mener at de absolutt IKKE har noe for seg.

 7. I sier:

  Oi! Nå kommer jeg til å være ekkel, beklager det. Jeg skjønner ikke helt den greia med å tenke på dyret, og dermed klare å spise kylling! Kyllingindustrien er rett og slett helt forferdelig, de fleste kyllingene har jo ikke engang skikkelige ben når de kommer til slakteriet (transporten er dårlig, de er for fete til å klare å stå på sine egne ben). Jeg har aldri skjønt greia med hva som gjør rødt kjøtt verre å spise enn lyst kjøtt, men dette er jo heldigvis noe vi kan bestemme selv!

  Uansett: flott innlegg i en ellers mat/slankingshysterisk bloggverden.
  Og nei, jeg er ikke vegetarianer. Men jeg er nok mindre glad i kjøtt enn andre. Skjønner ikke helt greia med at vi ikke skal ete kjøtt, det er jo en grunn til at vi ruler verden over alt annet liv her;)

  Svar: Ingenting å beklage. Jeg er klar over det du sier, og i teorien er jeg helt enig med deg. Rødt kjøtt og hvitt kjøtt stiller på lik linje. Men det er noe i min (ulogiske) hjerne som ikke tar det ekstra steget når det kommer til kylling. Jeg synes rett og slett at det er godt, og lar det ha førsteprioritet. Spiser jeg rødt kjøtt brekker jeg meg som regel. Så min kjøtt-praksis er ikke noe jeg har bestemt meg for selv, hvis du skjønner

 8. Nina sier:

  Så utrolig sant, det du skriver. Bra du setter fokus på dette!

  Synes forresten at du har en helt fantastisk blogg! Du er så positiv, og tar så fine bilder. I jungelen av bloggere er du rett og slett et kjempebra forbilde!

  God søndag videre! 🙂

 9. Nina sier:

  Så utrolig sant, det du skriver. Bra du setter fokus på dette!

  Synes forresten at du har en helt fantastisk blogg! Du er så positiv, og tar så fine bilder. I jungelen av bloggere er du rett og slett et kjempebra forbilde!

  God søndag videre! 🙂

  Svar: Wow, for en hyggelig kommentar! Tusen takk! Setter veldig pris på de fine ordene 🙂

 10. Nina sier:

  Herlig innlegg 🙂 Du er så motiverende!

 11. Elsker innlegget søta 🙂
  Gode tips <3

  SV: Ja jeg vet det. HERLIG 🙂 Liker den tanken veldig godt <3 Mai er måneden for meg ja 😉 <3

 12. Mona sier:

  Hva skjedde mellom deg og Ida Wulff?

 13. Takk for masse info og inspirasjon. Du er så flink!!! 🙂

 14. Siv Annette sier:

  Fantastisk godt innlegg, det er jo egentlig så enkelt og greit, men når man står der i butikken, skrubbsulten og lyst på noe raskt, er det veldig enkelt å hive seg over ferdigpizzaen.. Selvfølgelig er jo det lov innimellom, det er jo basen i kostholdet som skal være sunt og ordentlig 🙂 Uansett; et veldig godt innlegg, og jeg kunne ikke vært mer enig angående kostholdsbloggere der ute som er med på å ødelegge flere unge jenters forhold til mat, det er så utrolig trist! Da er det godt å ha så flotte forbilder som deg 🙂

 15. Luisa sier:

  Flott innlegg! Tror det ofte er behov for slike realitetsvekkere blant alt det som florerer av dietter o.l. på nett. Du er god Kamilla!

 16. Elise sier:

  Veldig bra tips. Jeg prøver å spise sunt, men siden jeg ikke legger på meg så er jeg liksom ikke så nøye på det. Prøver å bli bedre da, siden jeg ikke vil ende opp med diabetes eller noen annen sykdom. Du er hvertfall en stor inspirasjon med alt det sunne du spiser, og alle turene dine 😀

 17. Maren sier:

  Jeg synes bloggen din er helt fantastisk! Det virker som om du har en sunn og god holdning!

  Selv trener jeg en del og er opptatt av å spise sunt. Grunnen til dette er rett og slett fordi jeg får mer energi og jeg blir glad av det! 🙂

  skulle ønske at flere hadde sunne holdninger til trening og kosthold. På høyskolen hvor jeg går er det flere jenter i klassen som bare snakker om vekt, mat og trening! Når man sitter å spiser i kantina er det ikke så hyggelig å snakke om kcal osv.

  Stå på videre kamilla! Du motiverer!

  Svar: TUSEN takk for en så fin kommentar! Settes pris på 🙂 Overskuddet man får av trening og godt kosthold er virkelig herlig.

 18. Victoria sier:

  Utrolig fin motiavsjonsboard!

 19. Sofie sier:

  Dette likte jeg veldig godt! 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.