Nettshopping

Tenkte å tipse dere om mine favoritter når det kommer til nettbutikker. Gjør obs på at når du bestiller for over 200 kr fra utlandet må du betale mva. For klær kommer toll i tillegg til mva. Toll.no har en enkel kalkulator som jeg anbefaler dere å bruke for å ikke få noen uhyggelige overraskelser. Leveringsselskapene tar et fortollingsgebyr som pleier å ligge på rundt 100 kr.

Feelunique.com: Her bestiller jeg alltid Kérastase og Redken fra. Massevis av produkter fra kjente merker, til en rimelig penge. Alltid gratis frakt! Leveransene kommer i postkassen etter ca én uke.

Strawberrynet.com: Samme konseptet som den over; produkter fra kjente merker – til en rimelig penge. Hvis du bestiller for over 200 kr og dermed må betale mva så bare scanner du kvitteringen, og sender til strawberrynet, så får du mva-pengene tilbake. Gratis frakt. Leveransene kommer i postkassen etter ca to uker.

Shopbop.com: Fantastisk side! Her har jeg kjøpt de to Marc by Marc Jacobs-veskene mine, pluss en haug av ringer, et par sko, og diverse annet. Masse kjente merker. Leveransene kommer på døren etter to-tre dager. Når du skal betale kan du betale toll og mva med en gang, og du slipper derfor utgifter i etterkant av kjøpet.

Net-a-porter.com: Drømmesiden, med nesten alle de store designerene, pluss mange mindre. Her har jeg blant annet kjøpt de to YSL-ringene mine. Leveransene kommer på døren etter to-tre dager. Når du skal betale må du betale toll og mva med en gang, og du slipper derfor utgifter i etterkant av kjøpet.

eBay.com: Kjøp og salg av alt mulig! Bare å søke, så kan jeg garantere at du finner noe du har lyst på. HER kan du kjøpe glominerals, HER kan du kjøpe bakeutstyr. Priser og frakttid varierer. Kjøp av Top-Rated Sellers!

LuisaViaRoma.com: Nok en side med masse designermerker, til en rimeligere penge enn hvis du skulle kjøpt i butikk. Gratis frakt, og levering på døren i løpet av noen dager. Toll og mva er inkludert i prisen, du får derfor ingen utgifter i etterkant av kjøpet.

Amazon.co.uk: Billige bøker – og egentlig alt annet. Lydbøker, sko, filmer, kosttilskudd… Ja, alt. Som dere sikkert vet er det ikke toll eller mva på bøker, så her er det bare å bestille. Mye billigere enn å kjøpe her i landet, og de sender bøkene dagen etter at du har bestilt. Tror man kan finne en del norske bøker der også.

Nelly.com: De fleste kjenner vel til nelly. Massevis av klær og sko til en (som regel) billig penge. Alt sendes innad i landet, så her blir det aldri ekstrautgifter.

39 kommentarer til “Nettshopping

 1. Maria

  Feelunique betaler også tilbake toll og moms. Sende mail med bilde av kvittering fra da jeg henta pakken og av pakken med klistremerke om tollvesenet hadde åpent pakken. Sendte også hvor mye jeg hadde betalt i GBP og kontonr, og kort tid etter var pengene inne på konto 🙂

  Svar: Fantastisk! Jeg har aldri bestilt for over 200 kr av gangen derfra, så har ingen erfaring med det, men da vet jeg det. Utrolig deilig.

  Svar
 2. anine

  Det er ikke toll på varer fra EU da, så om du bestiller fra Europa slipper du det 🙂

  Svar: Sikker på det? Hvis du bestiller varer innad i EU er det ikke toll nei, men ettersom Norge ikke er med i EU må man betale toll for å få varene hit.

  Svar
 3. kristinefargerik

  Toll er no dritt… Tenk så mye enklere det hadde vært uten å betale toll. Selv har jeg fått regninger i ettertid av DHL om betaling av moms på pakker fra Net-A-Porter og MyTheresa?! Skal man ikke det?! 😮

  Svar: What? Du skal ikke betale noe ekstra når du bestiller fra Net-A-Porter! Der betaler du alt i kassen. Det følger også med sånn skriv om at du ikke skal betale mer, og hva du skal gjøre hvis du får krav likevel! MyTheresa har jeg aldri brukt, så vet ikke hvordan policy de har.

  Svar
 4. jenny

  når du snakker om de to ysl-ringene dine (hehe), hvilken størrelse har du og hvordan fant du ut hvilken størrelse du skulle ha? jeg vurderer nemlig å bestille meg en, nettopp fra net a porter, men er så usikker på størrelse. har s/m i vanlige ringer fra hm og slikt.. takker for svar!!

  Svar: Jeg har størrelse 7 i begge. Vurderer å bestille meg en i 6 også, men det er så kjedelig å ikke kunne bruke ringen på mer enn én finger, så vi får se. Jeg brukte ringguiden til Wikipedia, og den finner du HER. Tok en tråd rundt fingeren og markerte hvor den startet og endet, og så la jeg den på en linjal. Veldig enkelt og nøyaktig. Du må sikkert ha 5 eller 6. Håper dette hjalp deg noe 🙂

  Svar
 5. Marte Katrine

  Gode tips! 🙂 Jeg handler nesten alltid filmer og bøker fra amazon, det er så mye billigere enn her hjemme, og frakten er jo veldig billig også.

  Svar
 6. julie

  Har en annen side å anbefale nok200.com Her selger de masse merkeklær som for eks. Ralph Lauren og Tommy Hilfiger. Alt koster under 200 så du slipper toll, tror også det er gratis frakt. Så aøt i alt er det bare varen du betaler for 🙂

  Svar
 7. susanna

  Strawberrynet.com , er vel en side æ har brukt mye, har kjøpt flere ting for over 200 kroner – har aldri betalt toll.

  Svar
 8. Mia

  Heisann 🙂 Vet du om Brynmore-vesken din er slimvarianten, eller den vanlige “herre”modellen? 🙂

  Svar: Ikke slim! Vanlige herremodellen 😉

  Svar
 9. student

  og sidene er ikke bare for jenter, mye å spare for gutta boys også.. sjekk nettshopping for gutter, studentliv.net. Mye å spare.

  Svar
 10. student

  og sidene er ikke bare for jenter, mye å spare for gutta boys også.. sjekk nettshopping for gutter, studentliv.net. 😉

  Svar
 11. Qtie

  Jeg har aldri i mitt liv handlet noe på nettet, kanskje jeg skal tørre?
  Men, er veldig sånn at jeg MÅ prøve klærne først.

  Svar
 12. Nadia

  Kjempebra innlegg!!
  Jeg elsker Ebay, kjøper mye der 😀
  Amazon har jeg nylig begynt å sjekke ut. Ettersom man kan laste ned Kindle på Ipad, så har jeg lastet ned samplebooks. Vurderte Kindle en periode og, men nå som jeg vet det ikke er toll på bøker, så tror jeg at jeg dropper det. 😀

  Svar
 13. Anitra

  Jeg blir litt satt ut av prisene på ShopBop. Hvorfor er de så mye billigere enn mange andre på samme vare?
  Det er ikke noe lureri? 😛

  Svar: Shopbop er absolutt ikke noe tull. Godkjent side det der 😉 Du må jo betale mva også, så litt ekstra blir det jo, men fortsatt billigere enn i norske butikker. Deilig. Utrolig god service der óg!

  Svar
 14. anine

  norge er med i eøs som innebærer at vi har en frihandelsavtale med EU og er med på det indre markedet på ca lik linje som EU-landene (minus landbruk osv..), så er rimelig sikker på at det er kun mva du betaler derfra.. mener jeg har lest det på siden til tollvesenet og. 🙂

  Svar: Hm… Tollvesenet sine hjemmesider sier i hvert fall at det er mva på alt over 200 kr og toll på klær (og et par ting til) uavhengig av avsenderlandet. Net-a-porter er britisk, og der må man betale toll på klær i hvert fall. Lipsy også… Har googlet litt for å finne info, men finner ikke noe mer enn infoen som står på toll.no

  Svar
 15. Martine

  Hei! Lurte på om du kunne svare på dette. Holder på å bestille meg to Ray-Bans fra Shopbop, men så kan man velge tre delivery ting. Den øverste må man betale $ 76 ekstra, men er dette for toll og alt det tullet der? Hvis man ikke velger det, får man ekstra regning i posten når du har mottat varene? Hvis det er sånn at man må betalt 76 dollar ekstra, ble det plutselig ikke så billig allikevel…!

  Svar: Det øverste alternativet er det der alt er inkludert. Tror det står det på siden der óg. Altså er frakt, toll(for klær) og mva inkludert. Så det blir mer enn bare summen på varene. Om du betaler på siden slipper du i det minste fortollingsgebyr fra UPS. Det ligger ofte på rundt 100kr. Håper dette var til noe hjelp. Shopbop er herlig, men når det kommer til solbriller vil jeg anbefale otticanet

  Svar
 16. Thomas

  kommentar til et innlegg litt lengre opp:

  “1.Det er ikke toll på varer fra EU da, så om du bestiller fra Europa slipper du det”

  For å slippe toll må varene være laget i EU (pluss noen andre land som f.eks Tyrkia, Tunisia, Israel). Det hjelper ikke at nettbutikken er europeisk hvis varene er laget i f.eks. Kina eller USA. Det er også tollfritak (men ikke momsfritak) på endel typer klær som f.eks skinnklær, sko, caps, + endel undertøy

  Svar: Takk for opplysningene 🙂 Trodde det var toll på flere av de varene også jeg, men da får man seg jo heller en hyggelig overraskelse, hehe.

  Svar
 17. Ida

  Hei!
  Er pakken merket hvis den har vært gjennom toll eller kommer mva uansett i etterkant? Det ligger ingenting inn i pakken, eller noen opplysninger. Men det kommer uansett eller?

  Svar: Hei! Det spørs helt. Har du bestilt for under 200 kr får du ingen avgifter. Hentet du pakken på Posten eller fikk du den levert på døra? Og hvor bestilte du fra?

  Svar
 18. Ida

  Bestilte pakken fra shopbop. Ikke under 200 nei, langt i fra. Fikk den levert på døra! Har ingen anelse om dette jeg…

  Svar
 19. Ida

  Bestilte på shopbop, over 200 kr! Pakken ble levert på døra. Regner med mva kommer i etterkant, men bruker den ikke å være merket da? Skjønner ikke noe av dette jeg! Takk for svar 🙂

  Svar: Betalte du den ekstraavgiften i kassen? Da kommer det opp som første alternativ. Hvis du valgte det så kommer du ikke til å få noen regninger i posten. Da er pakken DDP (og det står på en eller annen lapp mener jeg å huske), altså delivery duty paid eller noe i den duren 😉 Hvis du ikke betalte mer enn for selve varen vil du få regning i posten. Håper dette var til noe hjelp! Bare å spørre mer.

  Svar
 20. Camilla

  Har du bestilt sko fra shopbop noen gang ? Det er jo ikke toll på sko, men man kan likevell betale den ekstraavgiften(Customs and duties deposit)… Ekstraavgiften på skoene var på 239 kr..
  Hvis jeg tar utenom må jeg betale mva(265 kr) + 227 kr til posten(for fortolling).. Gjelder ekstraavgiften for alt dette ? Slik at det da lønner seg å betale 239 kr istedenfor 492 kr ?

  Takk for svar !!!

  Svar: Jeg har bestilt sko fra shopbop flere ganger ja. Det lønner seg å betale den ekstraavgiften med en gang, altså på shopbop. Da slipper du fortollingsgebyret. Så ja, ekstraavgiften gjelder rett og slett alt ekstra. Når du får skoene dine på døren er det siste ledd i salgsprosessen (pluss en eventuell evaluering fra din side)! 🙂 Lykke til med bestilling 😀 Nå må jeg inn for å titte selv 😛

  Svar
 21. K

  Hei!

  Eldre innlegg dette her, men håper på svar;-)

  Jeg skal kjøpe en MBMJ veske på Shopbop.com. Når jeg da skal betale får jeg opp denne fortollingsgebyret som er på 129.99 dollar. Altså, 745 kr. Er det noe smuttull i her i denne salgsprosessen? Ønsker ikke å betale de 745 (som jeg MÅ)i tilegg til vesken. Ser at du har også bestillt et par vesker der i fra. Ble du også bedt om å betale en så høy fortollingsgebyr?

  😉

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Hei! Svar skal du få, men om du liker det jeg har tenkt til å skrive er en annen sak, hehe. MVA må du betale… Jeg har alltid betalt mva til shopbop, så slipper du ekstra fortollingsgebyr fra posten/fedex/ups/dhl. Går ut i fra at vesken du skal bestille er ganske dyr mtp den høye summen… Sånn er det bare, det er reglene.

   Svar
 22. K

  Takk for svar!

  Ja, kjipe greier. Nei, ikke veldig dyr. Den ligger i underkant av 3000 kr. Men får betale de ekstra da 😉 Ser at du skrev at på Luisaviroma.com så er MVA ink i den oppgitte prien, altså man betaler det man ser. Stemmer? Takk for at du skrev om den siden, hadde ikke hørt om den fra før. Dessverre så hadde de ikke min MBMJ der inne, men virker som de har fine priser de også!

  😉

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Ah, skjønner. Helt enig i at det er sure penger, men det blir som regel billigere enn å kjøpe i Norge likevel. Luisaviaroma er genialt! Det er nok den siden med aller, aller best priser! 😀 Og veldig god service der!

   Svar
 23. Cathrine

  Jeg lurer på en ting angående shopbop..
  Legger de til mva’en når du skal betale for varen, eller må man legge til mva’en selv?? Og i såfall hvordan er det man legger til mva’en på bestillingen?

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Cathrine: alle avgifter legges til når du skal betale 😉 du kan se hvor mye avgiftene blir på når du går til kassen.

   Svar
 24. Cathrine

  Ok, men man velger den første betalingsmåten?:) for å slippe å få moms fra ups senere sant?

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Cathrine: Korrekt! 🙂 Da betaler du alt til shopbop, også fikser de slikt for deg. Ingen utgifter i etterkant. Lønner seg absolutt!

   Svar
 25. Stine Høiby

  Hei! Bestilte akkurat en veske fra shopbob, så fikk jeg en Mail om at jeg måtte sende inn authorized cardholder nummer som jeg må ringe til banken for å få eller sende inn en kopi av bankkortet mitt, ellers blir vesken kanselert om 3 dager!? Har du vært borti det før? Mvh Stine Høiby

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Hei!
   Åh, nå fikk du meg til å gå inn og legge noen vesker i ønskelisten. Farlig 😀
   Har aldri fått mail om noe sånt, og jeg har bestilt derfra ganske mange ganger… Vet dessverre ikke hva du bør gjøre, kanskje ta kontakt med kundeservice? Merkelige greier. Lykke til da! 😀 Hvilken veske har du bestemt deg for?

   Svar
 26. Ida

  Hei! Har du erfaring med å handle fra Barneys.com, Matchesfashion og Gravitypope? Det jeg lurer på er om toll og moms er inkludert i prisen. Og jeg leser i tidligere kommentarer at man ikke trenger å betale tollavgift og moms på sko? På forhånd takk for svar 🙂

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Hei! Jeg har aldri handlet fra noen av de sidene, så får ikke delt noen erfaringer derfra dessverre 🙂 Husk at selv om det ikke er toll, må man betale merverdiavgift 😉 God shopping!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *