24 februar 2011 -- 8:27

Snekret sammen noe jeg håpet skulle bli brukbare havrecookies, og OM det ble godt! Jeg valgte å lage dem med sesamfrø og hakket sjokolade (mørk), men her er det bare å la fantasien løpe. Jeg tror nok jeg skal prøve med proteinpulver med sjokoladesmak neste gang. Det er sikkert godt med nøtter, honning, rosiner og kokos også. Kanskje hakket bounty-sjokolade…

Mesteparten av kaloriene kommer fra det øverste punktet; margarin.

IKKE bruk flytende margarin, for da blir alt flytende, og det vil du ikke – tro meg.

Sukrinmelis kan man kjøpe på helsekosten eller FunksjonellMat.no. Du kan selvsagt bruke vanlig melis óg.

Mos margarin med en gaffel slik at det blir mykt (evt. la det stå ute en stund før du starter), og tilsett resten av ingrediensene. Fordel deigen i 15 emner på et bakepapirkledd stekebrett. Man kan velge å mose dem litt ned hvis man vil ha flate cookies, men det hadde ikke jeg noe ønske om.

Når de har blitt litt brune i kantene (etter ca. 12 min) er de ferdige.

Nyt gjerne med en kopp te. De er helt myke med en gang man tar de ut av ovnen.

Legg resten i en lufttett boks og del med andre. Og fortell meg gjerne om du har laget dem, og om de ble gode.

Av Kamilla | 20 Kommentarer »
 1. Luisa sier:

  Nam! Det må jeg prøve 🙂

 2. Nam.. Takk for oppskrift ;D

 3. De så veldig gode ut! Også så de jo ganske mye sunnere ut enn de andre såkaldte cookiene rundt omrting 😉

 4. Elise sier:

  De må jeg lage en gang! Tusen takk for oppskriften 😀

 5. Nam de så helt sykt gode ut!! 😀

 6. Tonje sier:

  Åh, må testes!

 7. Ingrid sier:

  Vet du tilfeldigvis næringsinnholdet per kjeks? De så jo helt herlige ut….

 8. Marie Amanda sier:

  Tusen takk for det Kamilla, det betyr utrolig mye at du sier det og det er kjempehyggelig å høre. Glad jeg kan inspirere til forskjellige ting. Du inspirerte meg nettopp til å bake et eller annet, men det må bli en dag jeg ikke har ørebetennelse 🙂

 9. Elisabeth (fetche) sier:

  De så utrolig gode ut! Og ved å lese oppskriften, Kjema, da fikk jeg enda mer lyst på de! 😀

 10. Vilde sier:

  Cravings!!

 11. Siv Annette sier:

  Ååh, NAM! Gjett om jeg skal lage disse en gang! Takk for oppskriften 🙂

 12. Linda sier:

  Heidu! Jeg prøvde å lage disse idag.. Første gangen glemte jeg havregryna, men jeg rakk heldigvis å redde de ut av ovnen før det blei smør og sjokolade utover hele ovnen.. (Forresten passe teit å glemme havregryn når jeg faktisk skal bake HAVREcookies..kremt..) Men jeg prøvde på nytt jeg, men de blei merkelig flate og ganske smuldrete.. Men smaken var god for det om! Men lurer litt på om du har et triks for at de ikke skal flyte så mye utover og bli helt flate..? Takk for oppskrift uansett! Håper på bedre lykke neste gang!:)

  Svar: Hei! Hahaha, ja det kan være en idé å ha havregryn i havrecookies 😉 Synes det er rart at de ble flate og smuldrete. Jeg gjorde ikke noe spesielt for å få dem slik som mine ble. Rart at det funket hos meg og ikke hos deg. Men du kan kanskje prøve med litt mer hvetemel? Og evt litt honning kanskje?

 13. Mmmh, de så supergode ut! 🙂

 14. Linda sier:

  Haha, kan hende jeg bare er en usedvanlig dårlig baker..;) Men satser på at øvelse gjør mester..;) Takk for tips!

 15. Tori sier:

  De står i ovenen nå, venter spent på resultatet 🙂

  Svar: Hvordan ble de?

 16. Prøvde å bake disse i helga, de ble kjempe gode. Tok de med på tur i helga, og de som smakte de likte de veldig godt. Så de kommer jeg nok til å lage igjen 🙂 Takk for oppskriften! Gøy å prøve noe nytt og ikke fult så usunt:)

  Svar: Herlig! Hyggelig at du gadd å si i fra til meg og 😀 De er jo kjempegode!

 17. Marit sier:

  Lagde dem (dog med vanlig melis), og de ble veldig gode! Takk for oppskrift 🙂

 18. cathrine sier:

  lagde de for et par dager siden, og det er ingenting igjen nå for å si det sånn, haha. utrolig gode!!

 19. therese sier:

  Lagde disse nå nettopp !
  Fy søren hvor gode dem var !. Hadde litt mer havre i, men det var bare fordi det var en dl igjen i posen 😛 Men veldig bra oppskrift !

  Har også prøvd ut kanelbolleoppskrifta di, og begge oppskriftene får sykt gode resultat! 😀

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.